Lifestyle

Pikkuisen pääsiäistä eteiseen

Ajattelin jo aikaa sitten panostaa pääsiäisen koristeluun ja tehdä yhtä jos toista, kuten kauniin suuren kipsisen munan, joka sitten halkaistaan ja asetella sen kivasti tuohon eteisen lispastolle täynnä minimunia. Mutta onpas tämä talvi nyt mennyt omaa vauhtiaan ja huomasinkin yhtäkkiä, että johan se pääsiäinen on jo kahden viikon päästä. Eipä tässä kummosia ennätä väkertelemään, kun on sitä muutakin elämää ja kiirusta töissä ja kotona. Joten, kun lähdettiin miehen kanssa sunnuntaikävelylle, niin nappasin linkkarin mukaan ja mietin, että jostakin sitä on aloitettava. Pajunkissat siintivät mielessä ja ajattelin niitä sitten napata lenkin varrelta sylillisen, mutta harmikseni tajusin, että kun uusi jokeri-bussilinja rakennettiin tuohon viereen, niin siitä ruopattiin tylysti pois kaikki kasvillisuus ja tehtiin tekokanava omine istutuksineen. Ei  löytynyt siitä meille pajunkissoja ja jos löytyi pajuja, niin kissat eivät olleet vielä kiivenneet oksille. Mikähän on tähän oikein syynä? Lämmin syksy kyllä pisti luontoa sekaisin ja muistan nähneeni kuvia pajunkissoista ja muusta luonnon villiintymisestä loppusyksystä. No lopulta ojan varrelta  me sitten löysimme muutaman pajun kissoineen ja siitä taittelin meille kimpun.

Aurinko paistoi ihanasti tänään ja muistutan vielä kaikkia, että nyt jos koskaan kannattaa jo sitä aurinkovoidetta alkaa käyttämään ja kunnon kertoimilla. Itselläni oli meikkivoidetta, jossa on jopa SPF 30, joten olin turvassa palamiselta. Mutta kyllä se tuulen kanssa tuo aurinko tuntuu vielä näin iltasella poskien kuumotuksena, joten tarkkana pitää olla.

Näin pienesti minä aloitin tämän pääsiäisen valmistelun ja kyllä uskon vielä ennättäväni jotakin muutakin tuohon lipaston päälle laittamaan. Kun viikon päästä alkaa loma niin katsotaan, mitä kaikkea sitä sitten ennättää, vai vedänkö vain ihan lonkkaa. Sekään ei olisi paha idea. Pääsiäisenä meillä on perinteisesti tehty jokin suursiivo varastoon tai raivattu lumet terassilta. Sää nyt tietysti vaikuttaa siihen projektiin melkoisesti, mutta onneksi tuota lunta ei nyt mahdottoman paljoa olekaan enää raivattavaksi ja ensi viikolle luvattiinkin mukavia lämpimiä kelejä. Lapsuudesta ja nuoruudesta muistan pääsiäisen aina ankeina aikoina, jolloin kaikki paikat oli suljettuna ja edes telkkarista ei tullut mitään järkevää katsottavaa. Silloin sitä ei osannut ottaa rentoutumisena tuota pitkää pääsiäislomaa, vaan olisi halunnut jotakin tekemistä.
Mitenkäs teillä on  pääsiäisen valmistelu edennyt? Miten teillä vietetään pääsiäistä vai vietetäänkö lainkaan?

                                      With love,
                                      M

14 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *