Lifestyle

Josen meze- Libanonin herkut

Sain ilon osallistua Tpo Chef-kokki Joseph Youssefin kirjan julkaisutilaisuuteen viime viikolla Madame Krog ravintolassa. Joseph palaa juurilleen kotimaahansa ja on kerännyt perheen rakkaimmat reseptit kansien väliin. Josen meze on syntynyt rakkaudesta ruokaan ja reissaamiseen ja näin halutaan jakaa parhaimmat matkatärpit sekä kattava reseptikokoelma. Libanonilainen ruokakulttuuri ei täytä vatsaa, vaan lämmittää myös sydäntä. Kerrotaan kirjan takakannessa.
Matkalla mukana ovat myös toimittaja Katja Nykänen ja valokuvaaja Robert Seger. Matkan suunnitelmat olivat muuttuneet moneen kertaan ja maahan oli matkustettu kahtena eri vuotena. Paikallisten ihmisten rakkaimmat reseptit löytyvät tästä kirjasta. Herkuttelu voi alkaa.

Mekäläinen on epäluuloinen ja hieman nirso, mutta en ollut tämän lautasen antimien äärellä. Nimittäin nämä pallerot, mitä nimeltään sitten olivatkaan, maistuivat taivaallisen hyviltä ja voisi hyvin kuvitella, että Libanonilainen ruoka on tulista, mutta minusta tulisuutta oli juuri sopivasti. Selailin kirjaa kotona innolla ja uskon, että jostakin helposta ruuasta voisin aloittaa, siis ihan kokeilumielessä. Kauniit, aurinkoiset kuvat Libanonista saivat aikaan matkakuumeen. Tahtoo lämpimään.

Kirja lehdistönäyte

                                    With love,
                              M

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *