Sain ilon osallistua Tpo Chef-kokki Joseph Youssefin kirjan julkaisutilaisuuteen viime viikolla Madame Krog ravintolassa. Joseph palaa juurilleen kotimaahansa ja on kerännyt perheen rakkaimmat reseptit kansien väliin. Josen meze on syntynyt rakkaudesta ruokaan ja reissaamiseen ja näin halutaan jakaa parhaimmat matkatärpit sekä kattava reseptikokoelma. Libanonilainen ruokakulttuuri ei täytä vatsaa, vaan lämmittää myös sydäntä. Kerrotaan kirjan takakannessa.
Matkalla mukana ovat myös toimittaja Katja Nykänen ja valokuvaaja Robert Seger. Matkan suunnitelmat olivat muuttuneet moneen kertaan ja maahan oli matkustettu kahtena eri vuotena. Paikallisten ihmisten rakkaimmat reseptit löytyvät tästä kirjasta. Herkuttelu voi alkaa.
Mekäläinen on epäluuloinen ja hieman nirso, mutta en ollut tämän lautasen antimien äärellä. Nimittäin nämä pallerot, mitä nimeltään sitten olivatkaan, maistuivat taivaallisen hyviltä ja voisi hyvin kuvitella, että Libanonilainen ruoka on tulista, mutta minusta tulisuutta oli juuri sopivasti. Selailin kirjaa kotona innolla ja uskon, että jostakin helposta ruuasta voisin aloittaa, siis ihan kokeilumielessä. Kauniit, aurinkoiset kuvat Libanonista saivat aikaan matkakuumeen. Tahtoo lämpimään.
Kirja lehdistönäyte
With love,
M
6 Comments
Outi Krimou/Outi's life
Nuo taitaa olla Meze palleroita.
Herkulliselta näyttää kaikki <3
Ihanaa pääsiäisen aikaa.
Tiia K
Nam rakastan kaikkia noita töhniä, mutta viinilehtikääryleet ei uppoa, mutta kaikki muut kyllä. Megahyv kirja. <3
Minna Vuo-Cho
Just tuota luen ja tykkään kovasti. Ihanaa, kun keittokirjaa voi oikeasti lukea muunakin kuin listana reseptejä.
Mysterious M
Juu, niin ne varmaankin on:) Kyllä maistui!
Ihanaa pääsiäisen aikaa tai no lomaa sulle ainakin:)
Mysterious M
Jos olisit maistanut, oisit voinut tykästyä, nimittäin eivät maistuneet sellaisille perinteisille!:)
Mysterious M
Joo, se yllättäi minutkin, että tässä onkin tarinaa seurattavaksi. Pelottaa tällaista surkimus-kokkia edes yrittää mitään noista, mutta eihän sitä tiiä vaikka kuinka sitten onnistuisikin:)