Käsityöt,  Lifestyle,  Neuleet,  virkkaaminen

Lankojen maailmassa

Olin eilen terapiassa, lankaterapiassa lankojen joukossa. Sain nimittäin kutsun Oulunkylän Lankamaailman bloggaajatapahtumaan, mistä olin todella onnellinen. Niin ihana kun minusta onkin ollut tutustua kosmetiikan ihanaan maailmaan ja kaikkiin hienoihin blogitapahtumiin, joihin olen päässyt, niin tämä tapahtuma on minulle yhtä hieno ja arvokas. Langat ja kaikki käsillä tehtävä luominen kun on niin iso osa minua ja koen sen eheyttäväksi ja terapeuttiseksi toiminnaksi. Meille pidettiinkin pieni avausluento taideterapeutin kertomana ja hän kertoi meille muodoista, mikä merkitys on pyöreällä muodolla ja kulmikkaalla ja mitä tarkoittaa muodossa ulkoinen ja sisin. Miten luonto on ne muovannut sellaiseksi kun ovat. Puilla esimerkiksi latva ja juuret ovat peilikuvia toisilleen. Kuinka ihmiset voivat olla pyöreitä tai kulmikkaita. Oletko koskaan tullut sitä ajatelleeksi, kumpi olisit?
Ihmisten pukeutuminen saattaa viestittää myös siitä, millaisia värejä esimerkiksi kotona sisustuksessaan käyttää ja siinä vaiheessa jokainen silmäili asuaan. No ei kai nyt sentään, mutta ehkä me annamme hieman vinkkejä siitä. Nyt pitääkin vastaisuudessa olla tarkkana.
Tämän luennon jälkeen tutustuimme pienien napostelujen ohessa kevään lankauutuuksiin. Kyllä se lankojen hiplaaminen voikin olla aika ihanaa ja yleensä se miltä lanka tuntuu antaa merkkejä siitä, onko tietty lanka sopiva itselle vai ei. Miellyttävyys ennenkaikkea.

Tämä Home Spa oli veikeä lanka, josta pystyy tekemään vaikkapa ihon kuorintaan lappusen. Tästä saattaa tulla kuulkaas hitti, kuten ne virkatut tai neulotut tiskirätitikin. Neulos on karhehkoa, mutta silti miellyttävää ihon kuorintaan tai peseytymiseen. Värivaihtoehtona tuo valkoinen, pinkki ja tumma turkoosi.

Sukkalanka, jossa aloeveraa, on aika ylellinen sukkalanka, joka varmasti miellyttää kriittisempääkin sukansaajaa.

Pellava-puuvillalangat ovat aina jotenkin kolahtaneet meikäläiseen ja uskon, että jotakin kivaa tästä langasta pitää neuloa.

Tämän paketin me saimme mukaamme lähtiessämme ja siellä onkin juuri tuo kiva pellava-puuvilla, sekä ihastuttava bambulanka, joka on todella pehmoinen. Lisäksi tuo isompi kerä Cotton strech lankaa, josta nyt täytyy miettiä, että hankkiako lisää ja neuloa jotakin isompaa, vai tehdä sukat. Vaikeita valintoja.

Nämä luonnolliset, luonnonmukaiset sävyt kyllä miellyttäisivät sisustuksessa, jos vaikka tyynyn tekisi.

Noh, jos on mahdollista ostaa pienellä alennuksella lankoja, niin eihän meikäläinen sieltä pois pääse tyhjin käsin, ei, vaikka toisessa kädessä jo heilui tuliaislankakassi. Mies oli kyllä lohduttavasti tuumannut minun tapaamiseen lähtiessä, että lankoja tarvitsee aina. Liekö sarkasmia pelissä!

Mutta katsokaa nyt, eikö ole ihanan hehkuvat herkulliset kesäiset värit. Oli vain pakko napata muutama vyyhti näitä ja sitten vielä hieman tuota ohuenohutta hentoa roosa Merilla, merinovillaa. Juuri, kun olin pääsemässä vauhtiin, niin tytär soitti ja pyysi hakemaan keskustasta, koska satoi vettä ja hän oli tulossa kampaajalta. Toisaalta harmitti ja toisaalta taisi olla kukkarolle pelastus, että minut riivittiin pois terapeuttisesta ympäristöstä.

Kaikkein kurjinta tässä on se, että en anna itselleni lupaa aloittaa uutta työtä, ennenkuin edellinen on valmis. Jotakin itsekuria sitä täytyy olla. Virkkaan parhaillaan valkoisesta langasta neuletakkia ja vielä hieman peukalossa tuntuu jomostusta siitä remomtti-riehunnasta, joten mahdottomasti ei voi koukku heilua.
Nyt on pakko rientää pakkaamaan, sillä huomenna töiden jälkeen lähdemme Tukholmaan.

Osa langoista saatu, osa itse ostettu
                                                  With love,
                                                M

22 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *