Lifestyle,  Matkustaminen,  Silja Line,  Tallink Silja

Grease Tallink Silja Serenadella

Saimme blogiyhteistyön merkeissä kutsun blogimatkalle Tukholmaan Tallink Silja Serenadelle ja aiheena oli musikaali Grease. Sehän sopi hyvin meidän nuorille naisille ja aihe oli mielenkiintoinen myös meille vanhemmille. Greasehan oli aikoinaan kova juttu ja muistan kuinka sitä odotettiin kuin kuuta nousevaa peräkylän elokuvateatteriin saapuvaksi. Näitä nuorisoleffoja kun ei silloin ”ennenmuinoin” tehty kuin muutama harva. Tämä alkuperäinen ostettiin pari vuotta sitten myös itselle ja näytettiin tyttärille, joten Grease oli siis kaikille meille jo tuttu ja biisit siinä samassa myös. Matkalle lähdettiin innokkaana, sillä pieni irtiotto arjesta tuntui hyvältä ajatukselta.

Tarjolla oli myös pientä suolapalaa tapas-muodossa ja kuohuvaa sekä virvoitusjuomia. Olin ollut ajattelematon, enkä muistanut ilmoittaa etukäteen tätä allergiarumbaa, eli kalatonta ja maidotonta, mutta ystävällisesti tarjoilija hoiti meille oikeat ruuat ja saimme hieman herkutella ennen esityksen alkamista.

Mielipiteeni musikaalista, ikä 15 v:
Musikaali Grease oli aika samanlainen kuin siitä tehty elokuva, jonka olen joskus katsonut ja suosittelisinkin katsomaan elokuvan, ennen esitystä. Englannin kielisen musikaalin seuraaminen ei tuottanut ainakaan minulle ongelmia, eikä minun ei tarvinnut sitä erikseen miettiä. Esiintyjät puhuivat paremmin ja selkeämmin kuin Fame musikaalissa, jota olimme katsomassa vuosi sitten. Esiintyjät lauloivat hyvin, ja tasaisesti, vaikka he joutuivat tanssimaan laulaessaan. Tykkäsin tästä musikaalista enenmmän kuin Famesta, koska se oli tutumpi minulle ja tiesin kaikki biisit. Väliaika vei tosin vähän fiiliksiä ja se olisi voinut olla lyhempi. Musikaalista jäi hyvä fiilis ja biist jäivät soimaan päähän loppuristeilyn ajaksi…

Mielipiteeni musikaalista, ikä 18 v:
Perheen kanssa laivalla matkustaminen koostuu useimmiten kaupoissa kiertelemisestä, buffetissa santsaamisesta, sekä limudrinkeistä ja pelikoneista (vastuullisten aikuisten valvonnassa tietysti). Kun kaikki tekemiset on käyty läpi ja mobiilidataverkko on tapansa mukaan katkennut, aika saattaa käydä pitkäksi illan mittaan nuoren näkökulmasta. Siksi Silja Serenaden tarjoama Grease-musikaali olikin loistava aktiviteetti, joka teki maihinnousun odottamisesta paljon miellyttäväpää.
Olin ilahtunut kuullessani että tällä kertaa pääsemme katsomaan Greasen, sillä se on suosikkimusikaalini. Esitys laivalla ylitti odotukseni, sillä siihen oli koottu kaikki Grease-musikaalin tärkeimmät kohtaukset tiiviiksi paketiksi 101 minuuttiin, jonka aikana ei todellakaan pitkästynyt. Esitys oli näyttävä, mukaansatempaava, sekä humoristinen ja se sopii suurelle ikähaarukalle. Sandyn rooliin valittu näyttelijä lauloi upeasti ja T-birdsien jäsenet olivat komeita nahkatakeissaan. Muutenkin hahmoihin valitut näyttelijät sopivat hyvin elokuvasta tuttuihin hahmoihin. Jälleen kerran pitää myös ylistää toimivia lavasteita. Pelkästään sermiä kääntämällä luotiin elokuvasta tutut miljööt, kuten jalkapallokatsomo, koulun juhlasali, sekä autokorjaamo. Oli myös kiva lisä, että musikaalikappaleita oli soittamassa loistava livebändi lavan takana, joka loi esitykseen hyvän tunnelman hienoilla sovituksillaan. Go Greased Lightning!

Alku tälle risteilylle ei ollut kovinkaan hohdokas. Nimittäin meille oli varattu A-luokan hytti ja jotenkin luulin sen automaattisesti sijaitsevan promenaden yläpuolella tai näitä hyttejä vastapäätä. No hienoinen pettymys olikin, kun huomasin hyttimme sijaitsevan kerroksessa 5. Noh, sekin olisi menetellyt, vaikkei minulla nyt mitään fobioita ole, mutta en olisi halunnut nukkua niin alhaalla. Viedessämme laukkuja hyttiin vastaamme rynni kasapäin kiljuvia pikkupoikia ja kovaäänisesti toitottavia miehiä, valmentajia ilmeisesti, jotka kaikki olivat pelimatkalla Tukholmaan. Kyllähän minä ymmärrän, että pelimatkoja tehdään ja arvaan kyllä senkin, että käytävillä juostaan yötämyöten ja mekastetaan. Mutta todennäköisesti kaikki kokoontumiset pidettäisiin siinä meidän hytin edessä, koska meidän hytti nyt sijaitsi siellä kaikkien keskellä. Eikä tässä vielä kaikki, olihan siellä vielä abeja ja vanhojakin, joten jippii. Varmasti valvottaisiin tämä yö, haluttiin tai ei.
Mutta mitä aikuisemmaksi sitä tulee, niin sitä uskaltautuu myös kyselemään hyttitilannetta infotiskiltä ja heti kun selitin tilanteen, ymmärtäväinen ja kohtelias Maria infosta alkoi järjestellä meille uutta hyttiä. A-hyttiä ei enää löytynyt, muttei se meille niin tärkeää ollut, mieluusti vaihtaisimme B-luokan promenadelle. Mutta miten ihanasti kävikään, me saimme uudistuneen perhehytin promenadelle. Kylläpä tuli hyvä mieli. Tv, jääkaappi ja reippaasti enenmmän tilaa. Tätä hyttiä iloisesti suosittelen, varsinkin perheille, joilla on vaikka vaunut ja matkatavaraa, jos niitä perhehyttejä on vapaana. Mikä tärkeintä, kukaan ei mekastanut käytävillä, ei pikkupojat tai riehakkaat nuoret. toki heille suotakoon tämä juhlinta, mutta mielellään niin, ettei muiden tarvitse kärsiä. Lämpimät kiitokset siis Serenaden henkilökunnalle tästä avusta. Maria muuten sanoi, että hyvä, kun tulit heti ennen laivan lähtöä kertomaan tästä, niin hytti on helpompi vaihtaa.

http://www.tallinksilja.fi/grease
Yhdessä Tallink Silja Oy

                                                   With love,
                                                 M

6 Comments

  • maiju

    Olen useita kertoja ollut risteilyllä kun siellä on ollut joku iso ryhmä yhtä aikaa… kerran vaihto-oppilaita 😉 Kyllä siinä joutui hyttiä vaihtamaan, jotta sai edes hieman lepoa. Nytkin onneksi huomasin vahvistuksesta, että laivalla olisi ollut iso porukka… niin ehdin puuttua ennen matkaa asiaan 😉 Grease on kyllä niin ihana.

  • Mysterious M

    Grease oli todella hyvä ja tuli niin nuoruus mieleen:) Risteily piristää mieltä aina, vaikka muuten onkin aina niin tiivistahtinen tuo Tukholmassa reissaaminen, että melkein lepoa kaipaisi sen jälkeen:)

  • Mysterious M

    Näin on, että ehkä tuo "lapsosten kanssa bilettäminen" on turhan raskasta kuunneltavaa, joten on viisasta vaihtaa hytti, jos mahdollista! Pitäisi aina tajuta kysyä, että onko millaista porukkaa tulossa, jottei sitten pety. Tärkeintä on tässä se, että laivan henkilökunta ymmärtää olla joustava. Grease on kyllä viihdyttävää ja olsi tehnyt mieli laulaa mukana, mutten nyt sitten viitsinyt nolata perhettä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *