Lifestyle

Kukat riutuu

Kyllä nyt on viimeistään aika tehdä jotain, kun kukat kuolee käsiin. Ostin silloin keväällä meille varjoviikunan, joka muistuttaa hieman bonzaipuuta, mutta ei ole niin herkkä. Kun kasvi oli ollut meillä pari viikkoa, alkoi lehdet pikkuhiljaa kuivumaan ja tippumaan pitkin pöytää. Lehtiä kyllä tuli koko ajan uusia, mutta jokin sitä vaivasi. Otaksuin sen johtuvan meille muutosta, mutta kun tilanne vain jatkui, olin neuvoton. Tämänhän piti olla suhteellisen helppo hoidettava. Kokeilin erilaista tekniikkaa tuohon kasteluun, mutta ei se ilmeisesti siitäkään johtunut. Työkaveri sitten heitti minulle, että jospa se onkin liian pienessä purkissa ja tarvitsee aavistuksen isomman ruukun. Hyvinkin mahdollista.
Vihdoin sain tänään itseni innostumaan tuon ruukun vaihtamiseen ja samalla myös vaihdoin isompaan ruukkuun viikko sitten ostamaani hortensian. Hävettää, mutta se jotenkin minulla unohtui kastella ja kun yhtenä päivänä tulin kotiin, niin se nuokkui puolikuolleena eteisen lipaston päällä. Lennätin sen samantien kraanan alle ja lilluttelin sitä vedessä varmaan vuorokauden ja jo alkoi toeta. Mitä nyt hieman kuitenkin kärsi. 
Huomaatteko muuten, että minä olen saanut hienot uudet Tegera puutarhakäsineet, joilla kelpaa istutella ja touhuta kasvien kanssa. Nämä ovat vuohennahkaa, joka kestää kulutusta, toinen puoli on kangasta. Kerrankin oli oikeaa kokoa, joten pysyvät käsissä touhutessa. 

Nyt sitten vain peukut pystyyn, että molemmat tykästyvät uusiin ruukkuihinsa sekä tykkäävät mullastaan.
Täällä ollaan taas kunnolla elävien kirjoissa, sillä sairastuin vatsatautiin myöhään torstai-iltana ja perjantaina vain makasin sängyssä. Nyt aamulla olin jo niin hyvässä kunnossa, että uskaltauduin zumbaan, luvaten itselleni, etten riehu liikaa. No, jopa oli ohjaaja Jaqueline taas innoissaan ja veti yhden salsan punttien kera. Enhän minä voinut jättää sitä tekemättä, joten ihmeesti jaksoin mukana. Ainoastaan hytkyttelyt tuntuivat aristavan vatsaa. Mutta ruoka alkaa taas maistua ja elämä hymyilee.
Mitenkäs teidän lauantai?

Käsineet lehdistönäyte

                                                  With love,
                                          M

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *