Lifestyle

Luonnollisesti Kaunis

Sain kutsun Luonnonkaunis messuille reipas viikko sitten ja kovasti aprikoin, että onkohan minun sinne järkeä lähteä, koska luonnonkosmetiikka ei minua ole pahemmin sykähdyttänyt. Mutta koska olin seikkaillut jo Kevätmessuilla ja tämä luonnonkosmetiikkapuoli löytyi ihan samoilta kulmilta, niin ajattelin, että miksipä ei. Näillä messuilla en ole aiemmin ollutkaan. Reipas, odottava mieli mukaan ja ihanat Miia,Tiia ja Maiju vielä sattuivat samoihin aikoihin tuonne, niin mikäs siellä oli messuillessa.

Luonnonkosmetiikassa ei ole mitään vikaa, mutta olen allergisena löytänyt hyvin vähän tuotteita, jotka minulle sopisivat ja into on vähän niinkuin laantunut tämän myötä. Jokaisessa tuotteessa tuntuu olevan ainesosia, joille olen allerginen. Sanotaan vaikka mantelit, niin aika monessa tuotteessa niitä on lisätty ja jos on siitepölyallerginen, niin mikään ei voi taata, että se kasveista ja kukkasista tehty tuote on niin puhdas, etteikö siinä saata hippusen olla vielä jotain allergisoivaa. Lisäksi aika usein luonnonkosmetiikassa on voimakas tuoksumaailma ja saattaa juuri olla, että ne tuoksutkin tekevät minulle jo päänsärkyä. Hassuinta on, etten ole saanut allergiaa yleensä mistään synteettisestä kosmetiikasta, vaikka siinä nyt sitten saattaisikin olla jotain ei niin hyviä aineita. Toki näissäkin ollaan nykyisin tarkempia ja huolellisempia kuin aikoinaan.
Mikäli tuotteet minulle sopisivat ja toisivat sen heleän ihon ja poistaisivat couperosaa ja epäpuhtauksia, niin kyllä minä sellaisen tuotteen kelpuuttaisin. En vain haluaisi käyttää ihoani turhaan koekaniinina ja rääkätä sitä suotta. Aloitan yleensäkin minkä tahansa iholle levitettävän tuotteen testailun kaulan alueelta, sillä yleensä se reagoi minulla nopeasti, jos se ei minulle sovi. Toki aluksi saan näppylän tai kaksi kun vaihdan ihonhoitorutiineja ja tuotteita, mutta viikossa parissa ne häipyvät, jos ihoni ne tuotteet sallii.

Messuilla meille bloggareille oli kerätty kassiin kotiin viemisiä ja olihan siellä laidasta laitaan testattavaa. Saattaa olla, että näistä joku tuote löytää paremman kodin, mikäli ainesosat vaikuttavat minulle sopimattomilta,  mutta tutustellaan ensin noihin inci-listoihin.

Mitä mieltä te olette luonnonkosmetiikasta? Toimiiko se teillä? Oletteko saaneet sillä parempia tuloksia kuin synteettisesti valmistetulla kosmetiikalla?

  Tuotteet lehdistönäytteitä

                                 
                            With love,
                                   M

22 Comments

 • Jonna H.

  Kiinnostaa ja kyllä mulla toimii, mutta on niissä tuotteita joita en ymmärrä ollenkaan ihan samalla tavalla kuin normikosmetiikassakin. Itselläni ei ole allergioita onneksi, mitkä rajoittaisivat käyttöä.

 • Kati - Tavallista arkea

  En tiedä onko luomukosmetiikka ja luonnonkosmetiikka sama asia, mutta ostin sunnuntaina Kicsistä luomukosmetiikkaa, kun kuorinta-aine oli lopussa enkä halua kuormittaa ympäristöä muovirakeilla. Olen käyttänyt samaa kuorintavoidetta pitemmän aikaa ja olen siihen oikein tyytyväinen. Ostin samalla samaa sarjaa olevan kasvoveden. Sitä olen vasta muutaman kerran kokeillut, mutta vaikuttaa oikein hyvältä.

 • Q

  Mä oon vaihtanu luonnonkosmetiikkaan lähes kokonaan. Mulla ei ainakaan mikään muu oo kosteuttanut niin hyvin, kuin luonnonkosmetiikka ja varsinkin siis luonnolliset öljyt. Vaikka mun kasvot on rasvaiset ja tosi pintakuiva varsinkin talvella, niin oon saanu öljyillä sen parhaiten kuriin 🙂

 • Souliina S

  En ole juurikaan kokeillut luonnonkosmetiikkaa, mutta kiinnostaisi kyllä. Itse olen onneksi säästynyt näiltä allergioilta ja pystyisin kyllä kokeilemaan yhtä sun toista 🙂 Ihania juttuja olette saanut!

 • Mysterious M

  Varmasti näistäkin löytyy varmasti minullekin sellainen, joka ei aiheuta ongelmia, mutta työlästä se on. Kiva kuulla, jos sinulla toimii. Tämä varmasti vaatii jonkinlaisen hurahtamisen:)

 • Mysterious M

  Kyllä varmasti löytyy hyviä tuotteitakin, siihen uskon, sillä aika moni vannoo näiden nimeen! Luomu ja luonnonkosme menisi kyllä minullakin ihan hyvin läpi samana asiana:) Luomun miellän ehkä kuitenkin itse kyhätyksi jostain takapihan yrteistä:D Kuorinta-aineet onkin varmaan eri asia, kun ne kuitenkin huudellaan iholta pois, joten niihin voisi itsekin perehtyä. Kiva, jos olet löytänyt hyvän luomutuotteen, onhan se ekologisempaa kosemn käyttöä ja sille plussat:)

 • Mysterious M

  Kuulostaa vähän mun iholta, mutta siihen vielä bonuksena couperosa, jee! Mutta totta, että öljyt toimii, yllättäen ja vartalolle olenkin uskaltanut niitä kokeilla. Kasvoihin pelkään laittaa, jos se villiintyy ihan huikeeksi näppyshowiksi. Mutta oli kiva kuulla, että on kannattanut siirtyä luonnolliseen valintaan:)

 • Mysterious M

  Sinulla on sitten hyvät mahikset löytää unelmatuotteet luonnonkosmetiikasta:) Nyt vain etsimään sitä oikeaa!
  Kyllä näistä suurin osa näyttää ok:lta jopa minulle, mutta taas löytyi yhdestä sitä mantelia, ääh!

 • Ninni

  Itsellä luonnonkosmetiikka toimii ja suosinkin sitä nykyisin 100%:sti ihon hoidossa. Hei tuossa bloggaajakassissa oleva Madaran SOS- voide kiinnostaa itseäni. Joko oot kerenny kokeilla sitä?

 • Outi Krimou/Outi's life

  Mä haluaisin testata jotain meikkejä, jotka ovat luonnonkosmetiikkaa. Voiteet yms. toimivat kyllä. Iho ei ole reagoinnut muutoksiin.
  Minun pitää olla myös tarkkana mitä tänne kotiin tuon. Tyttärellä on allergiaa ja monet tuotteet jäävät juuri siksi hyllyyn.

 • Mysterious M

  Kiva, että olet löytänyt itselle sopivat tuotteet juuri luonnonkosmesta, jos se vielä tuntuu hyvältä, niin hienoa!En valitettavasti ole avannut yhtäkään purkkia, koska teen yhtä tuotesarjan testausta ja siihen ei sovi sotkea muita joukkoon. Odotan kyllä innolla, jotta jossain vaiheessa pääsen kokeilemaan sitäkin!:)

 • Mysterious M

  No ymmärrän ja sä sitten tiedät kanssa mitä tarkoitan! Harmi. Mutta kyllä sitä pitää olla tarkkana, ettei tule isompaa vahinkoa. Itse en ole nyt mitenkään hengenvaarallisesti allerginen, mutta riittävästi se aiheuttaa kutinaa ja punoitusta ja allergianäppyjä. Niin ja marmatusta täällä blogissani by me:)

 • Tiia K

  Sekä että eli fiilikset laidasta laitaan. Tuo Davvy kasvovoide on ihana ja Laveralla hirmuisen monta hyvää juttuja ja Mossalla on aivan ihana seerumi, aah. Eli kun en muutenkaan ns. anti aging hommiin usko, niin yhtälailla luonnonkosmetiikka voi toimia ja ajatuksenahan se on ihana, mutta toisaalta allergikkona myös täytyy olla tarkka. Joillekin voiteille olenkin ns. ollut herkkä ja on tullut mm. isoja paiseita kasvoille. Oli ihanaa nähdä messuilla. <3

 • Lady of The Mess

  Kiinnostaa kovastikin – ja itse olen tuoksuallergikko, mutta monet luontaisia tuoksuja sisältävät tuotteet sopivat silti – synteettiset tuoksut taas eivät.
  Tuo Davvin kasvovoide on ihana – yksi puteli on kuluteltu loppuun viimeistä pisaraa myöten;)

 • Meemu

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaisi mua kovasti. Mutta koska mulla on allergioita aika paljon, ja ylipäätään kosmetiikan kanssa joudun olemaan varovainen ja kokeilemaan, suhtaudun tosi varovaisesti noihin. Mutta jos löytyisi sopivat ja kohtuuhintaiset tuotteet, niin kyllä harkitsisin vaihtoa 🙂

 • Mysterious M

  Mulla on kuule juuri samat ongelmat:) Allergiat pistävät todella miettimään, että ihan kaikkia kehäkukkauutteita ei voi laittaa kasvoille. Olen oppinut kokeilemaan kyllä kaulan iholle tai rintakehään pienelle alueelle voiteita, jotta näen heti ja saan myös punoitukset piiloon. Mutta minä en olekaan mitenkään hengenvaarallisesti allerginen. Järkevää on käyttää malttia ja melkeinpä synteettinen voi sopia parhaiten, kuten minullekin usein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *