Lifestyle

Soija-latte, Kurkuma-latte ja Kaurajuoma-latte

Tänä viikonloppuna ja on ollut kokeilussa erilaisia latte-juomia. Tyttären maidottomuus on minua mietityttänyt ja olen halunnut hänelle löytää juoman, josta saisi siedettävän makuisen latte-kahvin. Ruokaostoksilla löysimme sitten soija-lattea, joka maistui tyttären mielestä ihan hyvältä, mutta ei voi kuulemma verrata normaaliin maidosta tehtyyn latteen.

Yhteistyönä sain purkillisen Kurkuma-lattea ja tämä tuju jauhe sekoitetaan maitoon ja tyttären tapauksessa kauramaitoon. Jauhetta tulee sekoittaa teelusikallinen kahteen desiin maitoa ja kuumentaa juoma ja sen voi makeuttaa halutessaan vaikka hunajalla.  Nyt täytyy kyllä sanoa, että oli sen verran ärhäkkää, ettei oikein minun makuuni ollut, mutta niille jotka rakastavat mausteita, voi olla kovinkin mieleinen. Kurkuman erityisominaisuudet ovat olleet tiedossa jo vuosisatojen ajan ja sitä on  käytetty  paljon intialaisessa Ayuvedisessä lääketieteessä ja tämä ”Golden drink” on ollut suosittu juoma jo kauan.

Oatlyn ikaffe löytyi lähikaupasta ja siitä tytär teki taas yhden kokeilun lattea ja tämä on kuulkaas paras. Ei maistu perinteiseltä kauramaidolta ja hieman jopa vaahtoutuu, kun sitä vatkaa. Olen tyttären puolesta iloinen, kun vihdoin löysimme hänellekin jotain herkkujuomaa.

            Oletteko te latte-kahvin ystäviä?

                          
                                              With love,
                                         M

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *