Lifestyle

Vaasan uutuusleipäset

Viikko sitten posti toi ihanalta tuoksuvan paketin. No leipäähän siellä oli ja lämpimäiset tuoksutkin sain vain kuvitella, sillä tytär nämä otti vastaan, kun itse olin vielä töissä. Mikään ei kyllä voita lämpimän leivän tuoksua, mutta tärkeintä kyllä on se, että leipä on tuoretta. Kyllä se leipä maistuikin, kun kotiin pääsin.

Voimallus on pehmoinen palaleipä, joka on runsaskuituinenn ja tuore. Tämä leipäpussi kyllä katosi meidän perheessä suhteellisen nopeasti, sillä vaikka näitä leipiä mielellään söi tuoreeltaan, niin myös paahdettuna nämä maistuivat aivan mahtavilta.

Vaasan perinteiseen Ruisleipään taas ihastui mies ja söi paketin muutaman päivän aikana itsekseen. Ruis se on, joka miehen tiellä pitää. Kyllä minäkin useimmiten ruisleipää syön, mutta nyt himoitsin vain näitä vaaleita leipiä.

Vaasan Luonnon Taika Kauraleipä ja Luonnon Täysjyväleipä kuuluvat samaan sarjaan, kun aikaisemminkin ilmestyneet Taikaleivät. Näissä on vain viisi raaka-ainetta, herkullinen koostumus ja säilyvät hyvin. Nämä ovat limppu-muodossa, joten itse saa leikata mieluisan palan. Silloin kun leipä on tuoretta, mielellään vielä lämmin, niin minusta on kiva leikellä paksumpia viipaleita. Myöhemmin veistelen kyllä ohuempia viipaleita. Mies ei ymmärrä tätä lainkaan, sillä hänestä ne tulee olla aina ohuita.  Kuinka sinä leikkelet leipäsi ja mitä laitat mieluiten sen päälle? Syötkö muuten usein leipää?
Itse kyllä syön leipää aina aamiaisella ja pariin otteeseen vielä töistä palattuani.

Nämä leipä-uutuudet tulevat kauppoihin toukokuussa.
Leivät saatu blogitestiin

                                                 With love,
                                                  M

6 Comments

 • Vintagentti

  Tuo perinteinen ruisleipä näyttääkin semmoiselle oikein kunnon ruislimpulle, pitääpä pitää leipähyllyllä silmät auki, yleensä sitä automaattiohjauksella tulee napattua useimmiten se sama leipäpaketti.

 • Tiia K

  Taikaleipä on vaan niin hyvää. Noita omia limppusia olen jo odotellut viikon pätkät ID yhteistyön myötä tulevaksi, mutta eipä näy ja eipä taida olla tulossakaan. Joten ei kun kauppaan. Kivaa päivää M <3

 • Jonna H.

  Syön 1-2 palaa päivässä. En ole aikuisiällä ollut mikään suuri leivänystävä, sillä mummo hemmotteli mun pienenä itseleivotulla ruisleivällä ja no, sen jälkeen mikään valmistavara ei vaan maistu yhtä hyvältä niin ei ole intoa syödäkään. 😀 Pienleipomoiden tuotteet on suosikkejani silloin kun syön. Viialan leipomo, Ullan ja Pirkon Pakarin leivät ovat sellaisia joissa on vähän omatekoisen leivän makuakin. :p

 • Mysterious M

  Voi miten ihana mummo, kun leipoi jopa ruisleivän itse:) Aika vähän nykyään siis syöt leipää, mut kuitenkin ne pari palaa ja sehän riittänee:) Itse saatan välillä syödä turhankin monta, mikäli on ihanan tuoretta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *