Koti

Oi, ihana mutta kiireinen toukokuu

Miten voikaan olla vaikeaa saada kukkaset kukoistamaan? Ainoat kukat, jotka minulla näköjään ovat kauniina, ovat leikkokukat. Niiden kun  ei tarvitse pysyä hengissä, sinnitellä vain hetken ja se on siinä. Hortensia, jonka silloin vajaa kuukausi sitten hankin, on pikkuhiljaa nuupahtamassa ja ei auttanut mokomalle edes mullan lisääminen ja väljempään ruukkuun istuttaminen. No, äitienpäivä on tulossa, joten jos mies vaikka sen ruusun minulle sitten hankkisi. Vähän höperö taidan olla, mutta olisi niin kiva, jos edes nyt muutaman kuukauden voisi ihastella kukkaloistoa.

Minulla alkoi nyt neljän päivän loma, tai no töistä ainakin. Kotirintamalla onkin sitten enemmän puuhaa, joten ei tässä lomailla ennätä. Huomenna pestään terassi, kuulemma ja minä lupasin olla apuna ja heitellä syksyn istutusraadot pois ja vähän suunnitella noita pihan kukkasia. Auts! Näköjään en opi, kun jo seuraavassa kappaleessa suunnittelen uusien kukkien hankkimista.
Vessaprojektissa on listat kiinnitetty ja pöytälevyä nyt istutellaan ja viilataan niiden pesukoneen poistoletkujen takia. Pitäisi vielä se uusi peilikaappi hankkia. Mutta pikkuhiljaa hyvä tulee.
Viime viikolla kävin Wallilan poistomyyntiliikkeessä ja löysin todella edullisen kankaan sohvan päällystämistä varten. Näin sitten kävi, vaikka haaveilin uudesta sohvasta, niin ehkä tällä pienellä repäisyllä saadaan sohvalle uusia vuosia pari. Päällystämistä suunnittelin alkavani tämän viikonlopun aikana, mutta sohvan osat pitää yrittää irrottaa, jotta päällystäminen on helpompaa ja tähän täytyy houkutella miestä mukaan tuolta jääkiekon ja jalkapallon seasta. Mitenhän käy?
Tyttären vaaleanpunainen unelmamekko alkaa olla helmapäärmettä vailla valmis ja se onkin aina se rasittava vaihe, kun on kyseessä ohuenohut kangas. Tuossa jo yhden kerran yritin sitä aloittaa, mutta purkamiseksi meni ja en vain enää jaksanut innostua tälle illalle. Parasta panna pillit pussiin, ettei mene kokonaan hermot. Niin ja se oma mekkokangas on vielä hankkimatta.
Ikkunanpesusta jo puhuttiin, mutta ei meistä miehen kanssa kumpikaan innosta hihkunut, mutta jossain vaiheessa sekin on tehtävä.
Kevät on kiireistä aikaa, varsinkin, jos juhlia on tulossa. Kaikkea ei voi eikä tietysti pidäkään tehdä yhden viikonlopun aikana, mutta olen itse kyllä sellainen urakka-ihminen, joten uurastan mieluiten kerralla kaikki valmiiksi ja sitten olen ihan poikki. Mutta onneksi se ei ole nyt mahdollista ja onneksi tämä ihastuttava toukokuu on vasta alussa ja aikaa on vielä riittävästi.

Mitenkäs teidän suunnitelmat tälle viikonlopulle? Onko teillä tulossa pitkä viikonloppu?
   

                                                  With love,
                                                           M
                                       

12 Comments

 • Jonna H.

  Huh, äkkiä on hortensia mennyt, meinasin tänään lentää persuuksilleen, kun kukkakaupan ohi kävellessä katsoin mitä sellainen maksaa ja mun hoidolla se pysyisi elossa varmaan kaksi päivää. 😀 Tykkään hortensioista, ne on ihania. <3

 • Mysterious M

  Eikö ole yllättävän tyyriitä! Mulla se ei ilmeisesti oikein sisätiloissa tykännyt joten hukkaan meni! Ulos ajattelin kyllä ennen niitä lakkiaisia sellaisen hankkia, sillä kyllä se ulkona paremmin menee. Ne ovat kyllä tosi kauniita ja näyttäviä kukkia:)

 • Tiia K

  Oot kyllä sellainen tehopakkaus, että oksat pois, työ, blogi, surauttelet mekkoja menemään, tuunaat ja laitat kylppäriä ja pihaa. Ei jestas, supermimmi. Aurinkoista ja tehokasta päivää. <3

 • 60luvunnahkahousut.com

  Kyllä juhlat aina teettää ylimääräistä hommaa. Minä sain parvekkeen siivottua talven jäljiltä kaupunkilaiskodissani ja nyt siellä on ihana kahvitellakin. Me menemme viikonlopuksi ihanaan paikkaan eli Vaasan Raippaluotoon nauttimaan merestä <3
  Iloa ja mukavia touhuja viikonloppuusi <3

 • Marianna

  Samaa mieltä Tiian kanssa – tehopakkaus olet!
  Meillä kuoli kolme hortensiaa 🙁 rippijuhlapäivänä, koska ne olivat jo ulkona ja saivat niskaansa yllätyksellisen lumisateen! Kyllä harmitti.

  Ihanaa viikonloppua sinne <3

 • Mysterious M

  Parvekkeen siivousta oli myös meilläkin sen terassin lisäksi. On se kiva, kun voi tehdä yhden huoneen kesäksi asuntoonsa lisää:)
  Voi, nauttikaa kauniista ilmasta ja merestä! Mukavaa viikonloppua <3

 • Mysterious M

  No kiitos kannustuksesta:)
  Voi ei, lumi ei sovi hortensian kanssa, muttei kyllä sisäilma ja kuivuuskaan:) Harmi, jos menivät vielä juhlapäivänä pilalle! Meillä olisi ehkä säiden suhteen siinä mielessä toivoa, ettei nyt ihan lunta sataisi. Vaikkeihan sitä koskaan voi tietää:)
  Ihanaa viikonloppua sinne myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *