Lifestyle

Viininmaistajaisissa

Olimme eilen viininmaisteluillassa, jossa Solera esitteli kesän uutuusviinejä sekä vuoden voittajia. Illan teemana oli siis kesä ja kesämenu, mikä viini käy parhaiten esimerkiksi grillatun ruuan kanssa ja mitä kannattaa tarjota jälkirukaviiniksi. Mielenkiintoista ja paljon muistettavaa ja opittavaa. Onneksi tämä ilta ei ollut sellainen hifistely-pipertely-hienostelu viininmaistajaisilta, vaan reipasotteinen ja tavallaan rempseä. Viineistä saimme kysellä kokoajan ja henkilökohtaisia mieltymyksiäkin etsittiin oikein urakalla. Fiilis oli hyvä koko parituntisen ajan, minkä siellä vietin yhdessä muutaman nelkytplussalaisen kanssa. Tässäpä pieni raapaisu illan juomista.

Tämä roseviini oli ihanan raikas, ehkä hieman mehumainen kuohuva viini, jota voi tarjota vaikka alkujuomana juhlissa. Yllättävän kevyt ja pirteähkö, ehdottomasti jäiden kanssa tarjoiltavana paras.

Ilahduttavaa näissä kuohuviineissä oli hintataso, sillä hinnat pyörivät yllättävän edullisissa noin kymmenen euron paikkeilla pullo. Pullot ovat nykyisin niin silmiä hivelevän kauniisti koristeltu.

Tämä Ileana on kuulkaas Fitness-viini. Sokeria todella vähän ja silti maistui ihan hyvälle viinille. Tämä oli otettu kokeilumielessä testiin mukaan, sillä haluttiin kuulla meidän mielipiteitä siitä, olisiko tämä viini menestys. Voitte vain kuvitella finesstyypit, treenaajat ja kaikki, jotka katsovat tarkkaavaisesti mitä suuhunsa laittavat, joten miksipä ei menestyisi.

Tämä makeahko viini oli kuulemma yllättävän sopiva juuri mausteisen ruuan pariksi ja sopii juuri esimerkiksi grillimaustettuun ruokaan.

Punaviineissä minulla on aina hieman tuntosarvet pystyssä, että onko tämä sellainen viini, joka alkaa kohta jyskyttää ohimoilla. No tämä ei ollut pöllömpi viini, joten tätä voisi hyvin enenmmänkin nautiskella. Eli seuraavaksi Asiotus, kun punaviiniä haluan pihvin kanssa.

Ilta järjestettin Perhon ravintolakoulun tiloissa ja saimme maistella aivan suussasulavia annoksia grillattua lihaa, kanaa sekä halloumijuustoa. Ihastuin todella noihin bataatti-ranskalaisiin, joten niitä varmasti pitää itsekin valmistaa tulevana kesänä. Lisää potkua antamaan  toimivat myös sopivasti mausteiset kastikkeet. Näiden pariksi suositusviineistä sai hakea suositellut viinit, sekä kokeilla omia mieltymyksiä. Minä suosin tuota pöllöviiniä ja valkoviininä Hardy`s  Nottage Hill Riesling, joka oli muuten Vuoden viinit 2016 kisan pronssisijalla.

Viinejä voi yhdistää muuten hauskasti salmiakin ja lakun kanssa, varsinkin valkoviiniä. Kaikki eivät tanssahtele yksiin, mutta kyllä tuo Borgo Maragliano oli suosittu yhdistettäessä lakun kanssa. Minulle ei tuo kyseinen viini ollut sellainen, että juuri sen olisin näihin karkkeihin yhdistänyt, mutta makuasiahan se on. Salmiakki ja laku kyllä ovat kovasti minun ja mieheni mieleen, joten meidän pitää nyt vain löytää meille sopiva viini niihin.

Lopuksi oli sitten näitä kunnon viinamäen juttuja, mm. vodkaa ja rommia. Yllättäen tuo Stolichnaya sopi hienosti mansikkamehun kanssa, missä taisi olla sitruunaa ja vielä jotain muuta, spritea kenties. Mutta oikein hyvä drinkki ja varmasti kuumalla kesäpäivällä maistuisi, jäillä.

 Seuraavan päivän aikainen aamu jouditti minua kotiin suhteellisen hyvään aikaan, joten jätin toiset ”baariin” maistelemaan ja hyppäsin ratikkaan.
Kiitokset Soleralle, oli kiva tapahtuma.

                                                With love,
                                                        M

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.