Lifestyle

Betavivo

Mitenkäs siellä voidaan? Millaista ruokaa olet nauttinut tänään? Harrastatko liikuntaa noin kolmesti viikossa? Tupakoitko? Käytätkö liikaa alkoholia? Onko sinulla stressiä? Mitenkäs on muuten tuon kolesterolin laita tai korkean verensokerin?  Diabetes? Onko sinulla ylipainoa?
Huh, mitä kysymyksiä! Näilla kaikilla on vaikutusta sydämen terveyteen ja jos vastaisin rehellisesti se menisi näin:
Ihan hyvin täällä nyt voidaan, väsyttää kyllä eilisen (mummotunnelin avajaiset) jälkeen, vaikka olin kotona jo ennen kymmentä. Siinä samalla voin heittää, että taisi tulla nautittua skumpan lisäksi pari viinilasia. Mutta tämä ei nyt ole kuin silloin tällöin, en siis koe olevani alkoholin suurkuluttaja. Tupakoi en ja saarnasin siitä myös kanssaseuralaisillekin, ettei se sovi.
Ruokaa nautin tänään sellaista työpaikan perusruokaa, aika pliisua oli, mautonta, hajutonta ja väritöntä, muttei siinä varmasti ollut paljoa rasvaakaan, ainakin niin toivon.
Nyt olen harrastanut tuota zumbaa kerran viikossa, mutta muu liikunta on jotenkin jäänyt. Milloinkahan olin viimeksi lenkillä? Apua, kyllä nyt ryhdistäydyn.
On minulla hieman stressiä, kun tuntuu, että toukokuu on ollut yhtä lentoa ja lisäksi vaikka kuinka rakastankin järjestää juhlia, niin kyllä ne yo-juhlat hieman stressaa.
Kolesterolia en ole mittauttanut vuosiin ja en tiedä missä mennään niiden suhteen. Ei se kyllä ole koskaan korkea ollut, mutta kaipa sekin pitäisi käydä mittauttamassa.
Verensokerityypiksi tunnistaudun, mies ja perhe pelkää aina, että mitenkä rouvan ruokailun kanssa onnistutaan, ettei mene rähinäksi. Ensin tulee hurja nälkä, sitten rähinä, seuraavaksi kädet tärisee ja sitten onkin jo huono olo. Kun saa ruokaa, niin kuten atrian mainoksessa, olen ihan kuin toinen ihminen. Mutta nyt tämäkin on hieman helpottanut viimeaikoina. Syödä minun pitää useaan kertaan päivässä ja sitä minä kyllä teen. Ylipainoa ei ole, siitä saan kiittää vilkasta aineenvaihduntaa. Ei diabetestä.

Sain yhteistyönä mahdollisuuden kokeilla Betavivo-kaurasydämiä sekä kuitujauhetta. Tällä piti löytyä helpotusta noihin verensokerin ongelmiin, koska ei muuhun ole nyt tarvetta. No se stressi on, mutta se helpottaa onneksi jo viikon päästä.

Nautiskelin noita muromaisia kaurasydämiä joka päivä aina jogurtin kanssa ja lähinnä iltaisin. Sillä kaiketi ei ole väliä, mutta aamulla en ennätä jogurtteja syödä, sillä juon kahvia ja syön pari ruisleipää. Tämän beetaglukaanin nauttiminen osana ateriaa auttaa vähentämään verensokerin nousua aterian jälkeen. Tästä saa miellyttävän kylläisyyden tunteen ja niitä hirmu-nälkä-rähinöitä ei ole enää niin esiintynyt. Tykkäsin näistä sydämistä, sillä ne olivat maultaan mietoja ja tähän saattoi sitten itse lisätä marjoja sun muita omien mieltymysten mukaisesti. Veden juomista suositeltiin näiden nauttimisen yhteydessä ja huomasinkin sen, että minua janotti kovin, jos en ollut vettä muistanut pahemmin juoda. Toinen on tietysti allergialääkkeet, joita joudun napsimaan tuplana, jotta ne tehoaisivat, joten saattavat nekin janottaa.

Koska Betavivolla on korkea liukoisen kauran beetaglukaanipitoisuus, se vaikuttaa suotuisasti kolesteroliin ja verensokeriin. Yhdestä annoksesta saadaan riittävä määrä liukoista beetaglukaania, joka tarvitaan terveysvaikutusten aikaansaamiseen. Betavivossa on suurempi beetaglukaanipitoisuus kuin tavallisessa kaurassa. Tavallisia kauratuotteita pitäsi syödä useita päivässä, jotta saadaan vastaava määrä beetaglukaania. Muista kauratuotteista saadaan elimistöön samalla suuri määrä hiilihydraatteja, jotka kohottavat nopeasti verensokeria. Kaunrasydämien lisäksi on olemassa myös kuitujauhe, joka voidaan sekoittaa suoraan smoothieen tai muuhun haluamaasi nesteeseen. Sydänmerkki elintarvikepakkauksessa kertoo, että ruoka on sydänterveydelle parempi valinta.

Jos vastaat noihin alussa oleviin kysymyksiin, niin löytyikö sieltä jotain, mistä saattaisit huolestua terveytesi suhteen tai missä voisit petrata?

Betavivo-tuotteet löytyvät apteekista ja luontaistuotekaupasta.
Tiedot poimittu esitteestä
Lehdistönäyte

                                            With love,
                                              M

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *