Lifestyle

Kukkien kanssa säätämistä

Minnan nimipäivänä sain lahjaksi ihanan liljan, jossa oli upeat kukat vielä nupullaan. Innoissani laitoin sen maljakkoon ja töistä tullessani ajattelin, että kauhistus, nyt jokin mätänee roskissa ja kiiruhdin viemään roskat pois. Haju ei lähtenyt ja mies tuumasi kotiin tullessaan, että joku on varmasti oksentanut. Sitten tajusin, että sehän oli tuo kaunis lilja, joka haisi niin kammottavalle. Se sai lähdöt parvekkeelle, jossa käyn sitä nyt ihastelemassa. Kuinka ihmiset voivat näitä kukkia pitää sisällä, vai onkohan olemassa joku hajuton versio? Kukat ovat aika näyttäviä ja sisällys mielenkiintoinen, mutta haju karkottaa kauas.
Toinen kukka-asia sai minut harmistumaan, sillä terassille  viikko sitten hankittu hortensia näytti nuupahtaneelta ja kukintojen terälehdet olivat alkaneet ruskistua. Olin laittanut sille puutarhamullan ja tajusin sitten sen kuntoa tutkiessa, että sillehän oli oma rodo-multansa. Voi, miten minulle tuli kiire. Äkkiä hakemaan oikea multa ja vikkelästi vaihtamaan se uuteen. Paljon vettä ja toivon, että se nyt siitä piristyy. Taas tuli todistetuksi, että näissä kukka-asioissa on todella säätämistä. Nyt on sitten yksi isompi ruukku täynnä multaa odottamassa  uusia kukkasia, jotka kelpuuttavat tämän ”tavismullan ”.
Oletteko te saaneet aikaiseksi onnistuneempia kukkaistutuksia?

                                       With love,
                                            M

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *