Kosmetiikka

Environ Etelä-Afrikasta

Esittelin teille alkuviikosta Colosé sarjaa ja nyt on vuorossa sarja nimeltään Environ, jota olen tässä viimeiset 8 viikkoa käyttänyt. Etelä-Afrikkalainen plastiikkakirurgi  Dr Des Fernandes kehitteli tämän A-vitamiinihoitosarjan, jonka teho perustuu suuriin vitamiinipitoisuuksiin, jotta ihossa saataisiin näkyviä tuloksia aikaan. Jo 50-luvulla on tiedetty, että A-vitamiini korjaa aurinkovaurioita ja vitamiinihoidolla rypytkin madaltuvat. Tuolloin siihen ei kiinnitetty huomiota, sillä vitamiinihoito kestää aikansa ennenkuin tuloksia alkaa tulla. Toinen syy on se, että vitamiinihoito saattaa aluksi ärsyttää ihoa, mutta se ei ole vaarallista. Dr Fernandes on itse ollut koekaniinina A-vitamiinihoidossa, sillä hän on itse nuorena ollut auringonpalvoja. Hän alkoi käyttämään A-vitamiinia happona, isotretinoniinina, sekä itseensä, että acnepotilaisiinsa. Aluksi iho ärsyyntyi, mutta kuukausien hoidon jälkeen ihosta tuli upea. Näpyt, punoitus, hilseily ja kutina ovat siis vain oire, joka menee ohi ihon totuttua vitamiiniin.

Environ AVST sarjaa valmistetaan viitenä A- ja C-vitamiinivahvuutena ja tässä sarjassa lähdetään liikkeelle aluksi numerosta yksi ja käytetään se loppuun, sitten siirrytään numeroon kaksi, joka on seuraava askel kohti keskivahvoja A- ja C- vitamiinipitoisuuksia jne. kunnes päästään korkeisiin pitoisuuksiin numero 5. Tämä on tuote, jota käytetään erityisesti valovaurioiselle iholle ja kun halutaan vielä parempia tuloksia 2, 3, ja 4 jälkeen.
Minä testasin sarjan puhdistusgeeliä, mikä sopi hyvin iholleni, puhdistaen hyvin, jopa normaalin silmämeikin, mutta enimmäkseen puhdistin silmäni omilla, niille tarkoitetuilla tuotteilla. Päälle sipaisin kasvovedellä, Moisturizing Toner ja pelkästään kasvovedellä aamuisin.

Silmänympäryksille tarkoitettu Eye gel oli pumppupullossa ja reilu kuukausi tuosta pienestä näytepullosta riitti silmien ympärille joka aamu ja ilta. Tässä A-vitamiinigeelissä on runsaasti antioksidantteja, mutta ei aurinkosuojaa. C-boosteria levitin joka aamu ja ilta couperosakohtiin ja sen päälle hetken päästä Avst 1 voidetta. Ihanasti lakritsalle tuoksuva tuote levisi ja imeytyi nopeasti ja kosteutti sopivasti pintakuivaa ihoani. Iho tuntui tämän testiajan jälkeen ihanan sileältä, mutta minulle tuli kyllä posken alueelle kohta, joka punoitti, kutisi ja näppyili hiukan. Minä jo säikähdin, että nyt on varmasti rosacea puhkeamassa, mutta onneksi palasin tutkimaan tuotesivustoja ja löysin näitä tietoja ihon reagoinnista, joten ei tarvitse huolestua.

Käytän todella mielelläni naamioita ja kuorintoja, mutta omalle iholle on välillä hankala löytää sopivaa kuorintatuotetta, sellaista, jossa mielellään ei olisi lainkaan rakeita, jotka saattavat ikävästi raapia herkistyyttä ihoa. Mutta tässä kuorintanaamiossa ei sitä tarvinnut pelätä. Tuote levitetään puhditetulle iholle ja annetaan olla noin 20 minuttia ja pestään pois viimeistellen se vielä kasvovedellä. Sen jälkeen yleensä olen laittanut yöksi vielä revival masquen, jolla on kiinteyttävä ja heleyttävä vaikutus. Tämän voisi toki pestä pois jo 15-20 minuutin kuluttua, mutta sen voi jättää myös yöksi ja niin olen aina tehnytkin. Aamulla pestyäni naamion pois, iho on todella pehmeä ja tasaisen värinen.

Tämä on hyvn kiinnostava sarja ja olisin mielelläni siirtynyt myös seuraaviin vaiheisiin ja katsonut mitä se tuo tullessaan. Toisaalta hieman pelottaa, kuinka ihoni reagoisi noihin muihin vahvempiin vitamiinipitoisuuksiin, kun se jo reagoi tähän ensimmäiseen, johon ei yleensä reagoida lainkaan. Muutoin ihastuin kyllä sarjaan, tuohon lakuntuoksuun ja pehmoiseen ihoon. Rypyt eivät tässä testiajassa älynneet vielä reagoida mitenkään.

Näiden tuotteiden myynnin päämies on kieltänyt nettikaupoissa, joten tuotteen alkuperäisyydestä ei voi olla varma, mikäli tuote sieltä hankitaan. Tuotteita saa siis jälleenmyyjiltä.

 Environ täytti viime vuonna jo 25 vuotta, mutta itse löysin tämän sarjan vasta viime vuonna.
Oletko sinä jo testannut sarjaa?

Tiedot poimittu esitteestä
Tuotteet lehdistönäytteitä

                                   With love,
                                   M

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *