Käsityöt

Pehmoinen kesäneule ohjeineen merinovillasta


Merilla on Svarta Fåretin pehmoistakin pehmoisempaa merinovillaa, jossa merinovillaa on 60% ja akryylia 40%. Neuloin tämän neuleen vitosen pyöröpuikoilla ja koska lanka on järjettömän ohutta ja myös tavattoman juoksevaa, 50 g= 400 m, niin lankaa meni yksi kerä ja ehkä kolmasosa toisesta kerästä. Hintakin oli muistaakseni 2 e kerä, kun näitä  Oulunkylän Lankamaailman blogi-illassa ostelin. 

Ohje Merilla Puuterineuleeseen:

Luo pyöröpuikoille 230 s ja neulo suljettuna neuleena oikein 53 cm, kainaloihin asti. Jaa neule kahteen osaan ja tee ensin oikea puoli. Kavenna kainaloissa molemmissa reunoissa ensin 4, 3, 1 s ja neulo olkapäälle asti (yhteensä 20 cm) ja kavenna kaikki silmukat oikealta puolelta kerralla. Tee takakappale samoin.
Hihat: luo puikoille 60 s ja neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin 22 cm, lisää sitten molemmissa reunoissa 1s 5 krt 6:n kerroksen välein. Kun hihan pituus on 55 cm kavenna molemissa reunoissa kainaloissa 4, 3, 1 s ja seuraavalla oikealla kerroksella päätä silmukat kerralla. 
Neulo hihansaumat ja olkasaumat ja kiinnitä hihat. Valmista.


26 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *