Lifestyle

The Cock eatery & bar ja viininmaistelua

Muutama viikko takaperin, silloin kun vielä helteet meitä hyväilivät, osallistuin bloggaajille ja medialle suunnattuun viininmaistelu-iltaan The Cock ravintolassa. The Cock sijaitsee aivan Kasarmintorin kupeessa, joten siis aivan ydinkeskustassa ja miten ihmeessä olen tämän paikan missannut?! 
Tätä paikkaa voi lämmöllä suositella, sillä ne herkut, mitä meille eteen kannettiin, vei todellakin kielen mennessään. Minä kun tykkään ilmeisesti tällaisista ”kunnon miesten sapuskoista” ja olin vielä sopivasti nälkäinen, niin istuin ja herkuttelin kaikkea, yltäkylläisesti. Tämä oli vain ”pientä sormiruokaa grillistä”, kuulemma.

Etelä-Afrikkalainen Allesverloren viinitalo tutustutti meitä punaviinien maailmaan ja punaviinihän tarvitsee sen kunnon ruuan kaverikseen, jotta makuelämys olisi täydellinen. Braai on sikäläistä grilliruokaa ja esimerkiksi Cabernet Sauvignot sopii erinomaisesti broilerin siipien kanssa.

Aurinkoisella säällä yleensä maistuu raikas valkoviini paremmin, mutta yllättävän hyvin punaviini sopi silti tuolle illalle ja juuri noiden herkkupalojen seuraksi. Nyt osaan taas katsella hieman tarkemmalla silmällä alkosta näitä punaviinejä ja muistella makuelämyksiä ja yhteensopivuutta ruuan suhteen. On tässä vielä matkaa asiantuntijaksi, mutta sen verran nipotan, että kyllä punaviini tarvitsee aina kauniin viinilasin, jotta nautinto olisi täydellinen. Eikö?

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *