Käsityöt

DIY: Bikinien tuunaus istuvammaksi

Varmasti jokaiselle on käynyt, kuten minulle, että mieluisat, istuvat bikinin yläosat ovat muutaman kerran kloorivedessä uimisen jälkeen löystyneet ja juuri siitä rinnan alapuolelta. Tämä on kohta, jonka tulisi olla todella napakka, jotta liiviosa istuu hyvin. Omat bikiniliivit ovat jo muutaman kesän nähneet, mutta tykkään silti käyttää niitä. Harmitti, kun huomasin, että ovat löystyneet ja koska kone olikin jo tuossa viikonlopun jäljiltä sopivasti odottamassa, niin helpostihan ne korjaisi.

Jos bikinin yläosassa on suljinlukko, niin irrota se joko ratkomalla tai…

reippaasti leikkaamalla. Sovita bikiniliiviä useamman kerran, jotta tiedät montako senttiä haluat liiviä kiristää. Pujota liivien päädyt lukkoihin ja neulaa kohta nuppineulalla ja sovita. Jos liivi on istuvampi ja ympärysmitta napakka, parempi hieman enemmän kuin sopiva, sillä materiaali varmasti vielä venyy jatkossakin, niin ompele neulaamasi kohta.

Ompele vastaavalla tikillä kuin bikinissä jo oli ja mielellään oikean värisellä langalla. Minulla oli pieni siksak-ommel ja ompelin kohdan neljään kertaan edestakaisin, jotta varmasti pysyisi. Pallopäinen joustoneula olisi tässä se paras, mikäli sellaisen omistat. Katkaise langat.

Hyvä tuli ja nyt aurinkoon tai rannalle. Kysyä saa jos jokin kohta jäi epäselväksi.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *