Lifestyle

Pyykkivinkki Dr Beckmannilta


Jokaisella pyykinpesijällä tulisi olla liina, joka pesussa kerää kaikki liat ja värit itseensä ja pyykissä irtoavat värit eivät värjää toisia vaatteita. Ostin tänään tämmöisen Dr Beckmannin toistuvaan pesuun tarkoitetun liinan, joka auttaisi tässä väriasiassa. Toimii loistavasti. Tuo punainen liina on todiste siitä ja se oli alunalkaen täysin valkoinen. 

Olen joskus saanut jonkinlaisen näytteen vastaavasta kertakäyttöisestä liinasta jonkin naistenlehden välissä ja kaipa minä sen käytin, mutta en muista, että se olisi minua mitenkään sykähdyttänyt. Ajattelin sen olevan vain joku uutuus-humpuuki ja unohdin koko jutun. Samanväriset pestään yhdessä ja valkoiset erikseen, tähän olin tottunut. Mutta jos on valko-punaraidallinen mekko ja vielä sinisillä resoreilla, niin mitä sitten. En yhtä mekkoa halua pestä yksinään ja käsipesu ei innosta. Muistin erään kaverin maininneen tämmöisestä liinasta ja kehuneen sitä oikein toimivaksi, päätin kokeilla sitä tähän pulmaan. Löysin kaupasta vielä kestoliinan, no ainakin 30 pesukertaa, niin kaupat tuli ja hintaa oli 5.90 e.

 Heitin kaikki punaiset ja oranssit ja sen mekon pyykkiin ja pelonsekaisella fiiliksillä avasin koneen, ohjelman loppumisen jälkeen. Värit ovat freesit ja raikkaat. Kaveri muuten sainoi heittävänsä kaiken väriset pyykit sekaisin koneeseen tämän liinan kanssa, mutta niin rohkea en vielä uskalla olla.


Uskon, että muut ovatkin tämän jo löytäneet, mutta tämä vinkki on niille samanlaisille skeptikoille kuin minä olin!

Löysin kaupasta vielä liinan, jota voi käyttää, jos on jo onnistunut pyykkämään vaatteensa esimerkiksi ”sillai kauniin lilahtavaksi”, kun tuli laitettua 30 asteen sijasta 40 astetta lämpötilaksi. Tyttären hieno DKNY mekko meni valkoisesta hieman kulahtaneeksi ja olen siitä saanut kuulla kuittailuja vielä äskettäin. Onko kukaan kuullut tästä tai kokeillut, että palattaako se värjääntyneen valkoisen kunnolla valkoiseksi? Muitakin hyviä pyykkivinkkejä saa antaan.

Tämmöistä lauantain kunniaksi ja ihanan helteistä iltaa toivottelen kaikille! Muistakaa juoda vettä!

8 Comments

 • Mysterious M

  Tämä on kyllä todella järkevä juttu ja helpottaa pesua, joten ei tarvitse aina kerätä niitä tietynvärisiä pyykkejä aikaansa, ennenkuin kone on täysi. En itsekään tiennyt, että näitä on kestona, joten siksi tämä tuntui hyvältä versiolta, kuin sellaiset kertakäyttöiset. Ei pitäisi päästää väriä seuraavassa pesussa, vaikka onkin nyt tuollainen punakka:)
  Mukavaa iltaa <3

 • piitu

  Perlana white on valkoiselle pyykille tarkoitettu pesuaine. Olen kuullut, että tällä lähtee värjäytynyt valkopyykki taas valkoiseksi. Omaa kokemusta asiasta ei ole, mutta kannattaa kokeilla;)
  Hyvää viikonlopun jatkoa!

 • Mysterious M

  Olikohan se juuri tuota?:) Mietityttää, kun tästä on jo tovi ennättänyt kulua, että vielälö lähtisi valkeaksi?! Mekossa oli tumman violetit koristeet, josta se väri irtosi.
  Mukavaa viikonloppua!

 • Minna Vuo-Cho

  Kertakäyttöliinoja olen minäkin käyttänyt. Meillä vaan on 5 hengen perheessä aina tarpeeksi pyykkiä joka värillä koneelliseen, joten en ole kokenut sitä niin hurjan tarpeelliseksi. Pitänee kokeilla tuota kestoversiota.

 • Mysterious M

  No se on varmasti totta, että pyykkiä sitten riittää:) Meillä on yleensä vaan valkoista ja mustaa ja punaista pääasiassa, mutta sitten näitä muutamia kappaleita joka väriä, joten silloin tuo lappu on hyvä. Mustat ovat myös ikävästi tummentaneet joitakin tummia punaisia tai sinisiä vaatteita, joten pakko ne on ollut pestä eri kerroilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *