Lifestyle

Mokkapalat maidottomana ja Starbucks`coffee

Päivänä muutamana tytär innostui leipomaan ja koska hän ei saa syödä maitoa, niin mietimme sopivan reseptin tähän pulmaan. Tässä alkaa pikkuhiljaa oppimaan näitä kikkoja, millä korvata maito ja olenkin jo onnistuneesti tehnyt köyhät ritarit kauramaidolla ja soijakermalla ja hyvää oli. Eniten tietysti pelottaa miltä se maistuu, koska kauramaito ei nyt ihan herkulliselta näytä. 

Otimme vanhan reseptin, joka on saattanut täällä blogissa joskus esiintyä ja alunperin nappasin sen ”Mitä ruokaa tänään tehdään”- ohjelmasta. Mokkapalaoihin maidon sijasta kahvia ja päälle Pandan maidoton suklaa. Nam.

Mokkapalat, uunipellillinen:
3 munaa
3dl sokeria
150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
2 dl kahvia
Päälle sulatettuna Pandan maidoton tumma suklaalevy.
Munat ja sokeri vaahdotetaan ja lisätään margariini. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan vuorotellen kahvin kanssa. Vältä liikaa vatkaamista. Levitä pellille ja paista 200 asteessa noin 15 min ja jäädytä. Sulata suklaa ja sivele päälle.


Viikko sitten cittarissa ruokaostoksilla tein löydön, Starbuks`kahvia 1 e/pussi. Hamstrasin kolme ja olin ihmeissäni, että kuinka tämä on mahdollista. No joo, selvisihän tuo kotona. Viimeinen käyttöpäivä oli 14.7 ja 27.7. Mutta eipä se kuitenkaan haitannut ja kahvi oli hyvää ja saattoi leikkiä kotona Starbucks`kahvilaa, ilman kiskurihintoja.Vessaremppa etenee hienosti ja mikrosementtilattia on valmiina. Nyt mies teippaa maalausta varten ja maalaus tapahtuu huomenna, mikäli jaksetaan. Tosin kämppä on kuin hävityksen kauhu ja mieli tekisi siivota, mutta nyt se ei vielä kannata, kun olohuone on täynnä tavaraa.

 Meidät on kutsuttu tänään kesäjuhliin, jossa on syntymäpäiväsankareina yksi viiskymppinen ja yksi 13 vuotias, joten kohtapuoliin täytyy alkaa valmistautumaan. Juhlat tulee kyllä tarpeeseen ja on kiva päästä pois rempan keskeltä hetkeksi.

Mukavaa lauantaita kaikille!

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *