Käsityöt

DIY: Valkoiset caprit muuttuivat uudeksi tuunaamalla

Tässä tulee pieni DIY vinkki siitä, miten housut, jotka jo ovat parhaat päivänsä nähneet, kunnostautuvat hieman tuunauksen jälkeen ja ovat jälleen omistajalleen yhtä tärkeät kuin uusin vaateostos. 

Nimittäin caprihousut, valkeat, ajalta ennen matalaa vyötäröä. Siljan laivalta ostettu siis, kun tytöt olivat pieniä, muistelen. Korkea vyötärö on meille aikuisille naisille paljon edustavampi kuin se matala, mutta kun muoti tuli ja vei mennessään, niin sitä jotenkin sumeni oma vartalokuva ja niissä matalavyötäröisissä sitten hilluttiin  näihin päiviin asti.  Nyt sitten ollaan palaamassa korkeampiin malleihin, aamen sille.  Valitettavasti vielä meikäläiseltä löytyy muutamat, käytössä olevat matalayötäröiset, mutta aina on tunika tai paita peittämässä housunkauluksen päällä.

Housut olivat hieman väljät  reisistä ja tuo malli ei oikein ole enää kiva nykyisin, joten päätin ne korjata tai tuunata käyttökelpoisemmaksi. Pätkäisin vain suoraan mitasta pois reippaalla otteella ja tyttären antaessa apua mittauksissa, että mikähän pituus olisi se paras minulle shortseissa. Näistä tuli siis shortsit ja lahkeensuut vain ommeltiin kaksinkertaisella käänteellä ja nyt minulla on uudet shortsit matkalle mukaan. Tämä on niin helppo vinkki ettei helpommaksi tule. Tai voihan tuon ompeleen jättää pois ja rispaannuttaa reunan, mutta itse päädyin tähän siistimpään versioon.

Shortsien kaveriksi joku värikäs paita ja rennosti huulikiillettä ja aurinkopuuteria Jane Iredalelta sekä sävyyn sopivaa kynsilakkaa, Ellokselta. Paita on ostettu Ginatrikoosta Tukholmasta ja varmaan samoihin aikoihin, kuin nuo caprit, silloin kyseistä liikettä ei vielä ollut suomessa. Jestas, että minulla löytyy näitä ikäloppuja kuteita, mutta nyt taitaa olla tässä nämä minun muotituunaukset tälle kesälle.

Eihän tämä nyt uusi vinkki ole, mutta sellainen käyttökelpoinen kyllä muistuttamaan siitä, ettei kaikkia tarvitse aina ostaa uutena.


Löytyykö teiltä ikäloppuja vaatteita ja tuunaatteko te niitä koskaan paremmiksi vai lähteekö ne suoraan lumppuihin?

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *