Matkustaminen

Kroatia, Tucepi

Matkakohteena Kroatia, Makarskajan Riviera

Heipparallaa! Täällä ollaan taas kotosalla ja lomamatkalta palasimme eilen. Olipas hieno kohde tuo Makarskajan Riviera, niin kaunista ja yllättävän siistiä. Ei koko matkalla haissut viemäri eikä roskia pahemmin näkynyt ja aina oli joku harjan kanssa siistimässä paikkoja. Siisteys kyllä vaikuttaa meikäläiseen yllättävän paljon ja ei pelkästään se, että hotelli on siisti vaan myös matkakohde. Ensimmäistä kertaa lepsuilin käsidesin käytön suhteen ja eipä tarvinnut huolehtia vatsataudeista, sillä juomavesi oli juomakelpoista ja koska oppaat sanoivat sitä juovansa, niin huoletonna söimme kaikenlaista ja joimme jäiden kanssa juomia. Juomavesi kyllä tästä huolimatta ostettiin pullotettuna. 


Hotelli Tucepissa


Hotelli Alga oli siisti ja allasalueet hienot, palvelu hyvä ja aamupala aivan uskomattoman monipuolinen. Hotellin parissa ravintolassa söimme myös ja eipä tule mieleen moitittavaa. Huoneet olivat hieman kuluneet, mutta ihan siistit. Tytöillä oli nyt oma huoneensa, joten se vaikutti myös siihen, että jokainen sai vähän omaa rauhaa ja ei tullut mitään turhia kinasteluja, kun ollaan yhdessä 24/7. 

Hotellin sijainti oli keskeinen tuossa pienessä Tucepin kylässä, joka elää turismin varassa huhtikuusta lokakuuhun ja talvella vaan odotellaan sesongin alkamista. Alueella viljellään hieman viiniä ja oliivipuita näytti myös kasvavan. Paikka on hyvin kivikkoinen ja viljelysmaita ei pahemmin ole. Rannat olivat kivikkoisia, mutta kivet olivat pieniä. Meri oli uskomattoman kirkas ja puhdas. Merisiilejä siellä oli paljon, joten uimakengät oli järkevää hankkia.

Kylään ajaa Splitin lentokentältä puolitoista -kaksi tuntia, joten bussissa istumiseen kannattaa varautua, kun retkille lähtee. 

Ihmiset


Ihmiset Kroatiassa olivat kohteliaita, ehkä käytökseltään hieman samanlaisia kuin me suomalaiset eli ymmärtävät antaa tilaa, eivätkä tuppaannu liian lähelle. Kukaan ei tullut kaupittelemaan mitään tai huudellut perään. Kielitaitokin paikallisilla on parantunut vuosien myötä, joten englannilla pärjäsi ja jonkin verran venäjästä oli apua. Saksan kieli on kuitenkin aika vahvoilla ja saksalaisia turisteja sieltä löytyikin aika paljon. Humalassa olevia ihmisiä ei pahemmin näkynyt ja jos oli niin osasivat käyttäytyä hyvin eli tämä kohde ei kyllä ole mikään rilluttelukohde. Heinäkuu on vaan niin korkeasesonkiaikaa, että turisteja oli aivan liikaa joka puolella. Kannattaa valita joku muu kuukausi, jos se on mahdollista. 

Tässä esittelin teille vähän ensimmäisen päivän kuvia. Lähdimme aamulla kotoa puoli seitsemältä kentälle ja lento kesti vain kaksi ja puoli tuntia, siitä bussilla sitten eri hotellien kautta ja perillä olimme neljän tienoilla. Eli ei kovinkaan kaukana, mutta kaiken sälän jälkeen tuntui, kuin olisi kauemmaskin matkannut. Väsymys iski ja unille kävimme suhteellisen aikaisen, ensin auringonlaskua ihailtuamme. 

16 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *