Matkustaminen

Retki Bracin saarelle, Kroatiassa


 Matkallamme Kroatiassa teimme muutaman retken ja ensimmäisenä niistä oli päivä merellä ja tutustuminen Bracin saareen, joka sijaitsee melkein vastapäätä Makarskajan Rivieraa. Kroatiassa on tuhansia saaria ja meillä olisi ollut mahdollisuus tehdä myös Hvar-saarelle retki, mutta retkipäivät eivät sopineet tai menivät päällekäin, joten Brac valikoitui siis kohteeksemme. Brac on muuten Kroatian kolmanneksi suurin saari. Saaren maaperä on hedelmällinen ja tuottaa hyviä punaviinejä, muutoinhan tuo Makarskajan rannikko on aikalailla kiveä. Lisäksi saari on tunnettu valkoisesta kalkkikivestään, josta on rakennettu mm. Valkoinen talo Washingtonissa.

Lähtö oli aikaisin aamulla ja meidän onneksemme päivästäkään ei ollut tulossa mitenkään kuuma, sillä aamu alkoi pilivisenä ja merimatkalla hieman pirskotti vettä. Se sopi hyvin, sillä tytöt eivät halunneet haaskata aurinkoisia päiviä retkeilyyn. Tietysti merimatka olisi ollut ehkä kivempi ilman sitä sadetta, mutta ei se haitannut.
Merellä seilasimme  kaksi tuntia syöden välillä lounasta, muille kalaa meille kanaa. Oli mielenkiintoista nähdä Makarskajan Riviera myös mereltä käsin.

Tämä valkoinen iso rakennus oli meidän hotellimme Alga.


Bracin saaren venesatama muistutti aikalailla omaa lähtösatamaamme, mutta saarella oli historiallisia rakennuksia heti rannassa, kun taas mantereella satama oli pitkälti ravintoloita pullollaan.

Bracin saarella sijaitsee Zlatni Rat, joka on yksi Adrianmeren kauneimmista rannoista. Tässä kuva merelle päin, koska rantaa en saanut kuvattua tungoksen takia. Ihmisiä oli rannalla ihan kuhisemalla.

Päivä oli hieno ja kyllä siinä hiljenee, kun paluumatkalla saa katsella näitä vaikuttavia vuoria, jotka vaan jatkuu ja jatkuu.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *