Ihonhoito

Pikahoito käsille ennen töihin paluuta

Kyllä ystävät hyvät! Nyt on todellakin tullut se aika, jolloin pitää ryömiä sieltä mökin puutarhasta tai nousta järvestä tai laskeutua alas puusta, kuin siinä mainoksessa. Loma alkaa olla lopuillaan ja töihin ja kouluihin paluu häämöttää! Joillakin se on jo alkanut ja joillakin kohtapuoliin. No, ei mietitä sitä nyt muutoin, mutta käsille on hyvä tehdä pikahoito, jotta edes jostain pääsisi alkuun. 

Lomalla saa olla rennommin ja välillä itsekin olin ilman kynsilakkaa, mutta omat kynnet tulevat jostain syystä aina kipeäksi, kun en lakkaa kynsiäni, joten päätin nyt samalla tehdä pikahoidon ennen lakkausta. Hieman liottelin sormiani oliiviöljyssä, jota olin hieman lämmittänyt. Sitten pesin öljyn hyvin pois ja viilasin kynnet uudella viilalla, jonka sain blogitestiin.Tämä Leighton Denny QUATRO 4 in 1 nail file & buffer oli hauska ja näppärä viila jokatytön/pojan tarpeisiin. Ensin viilatan kynnen muoto ja pitää muistaa viilata vain yhteen suuntaan. (tämä tahtoo kiireessä unohtua meikäläiseltä). Siloitellaan karheus pois ja lopuksi kiillotetaan kynnen pinta säröistä ja lohkeamista, mikäli niitä on. Tämä viila on siitä kätevä, että siinä on neljä eri sivua ja jokaisella oma tehtävänsä. Voit muotoilla, silottaa, pehmentää ja kiillottaa kynnet kauniiksi ja riittää lopuksi, että sipaisee vain sitä oliiviöljyä kynnen pintaan, mikäli ei halua lakata kynsiää ja lopputulos on terveen ja huolitellun näköinen.

Minä kuitenkin viihdyn mieluiten lakatuissa kynsissä ja sopivaksi lakaksi valitsin Isadoran upean valkoisen helmiäislakan, Wonder nail 531 Precious pearls. Ihaninta minusta oli se, että tämä lakka todellakin peitti jo heti ensimmäisen lakkakerroksen jälkeen, mutta koska kynteni ovat taas alkaneet lohkeilla ( heippa vaan sille vegekalkin ylistykselle, kun ei sitten jatkossa toiminutkaan), niin laitoin kaksi kerrosta. 


Käsivoidetta kuluu ja niin pitääkin, sillä muutoin eivät kädet ja kynsinauhat pysy ojennuksessa. Pehmeäksi ne saa uusin ihastuksen kohteeni L`occitanen Amande Velvet Hands, Youthful Hand Cream. Ihan kaikki käsivoiteet eivät ihastuta minua ja syynä on usein hyökkäävän voimakas tuoksu, sellainen, joka ei tunnu laantuvan millään. Tässä oli ylellinen, vienohko ja puuterimainen matelikukkien tuoksu, joka ei alussakaan ollut röyhkeä. Käsivoiteiden aurinkosuojaa en ole tullut ajatelleeksi aiemmin, mutta tässä iässä sitä alkaa jo ymmärtää senkin merkityksen. Käsissä ikä näkyy yllättävän hyvin ja varsinkin, jos niitä ei ole suojattu auringolta. Velvet Hands voiteessa tuo SPF on 15, ei ehkä tarpeeksi auringonottoon, mutta parempi sekin kuin ei mitään. 

Nyt on kädet kunnossa ja ensi viikolla ne työt kutsuu! Oletteko te vielä loman lumoissa vaiko jo ahertamassa työn parissa?

18 Comments

 • Lady of The Mess

  Täällä lomaillaan vielä melkein kaksi viikkoa ja kynnet ovat juurikin lomalaisen kynnet. Tosin en minä niitä kauheasti laittele normaalistikaan mutta jos jaksan, on lakkana pelkkä väritön lakka, Lumenen CC-concealer tai nudelakka. Ja juuri tuon Isadoran lakkasävyn ostin viime viikolla;)
  Ihanaa viikkoa sinulle!

 • Aikku

  Jalkahoito tilattu ensi viikolle.Kädet täytyy itse laittaa kuntoon.Tänään on uitu Välimeressä ja yritetty suolahoitoa siten hankkia.Kaunis tuo valkoinen kynsilakka.

 • Souliina S

  Lomalla edelleen, mutta pitää silti hieman tehdä käsien eteen jotain, koska mulla napsahti kaikki kynnet pokki kun palasin Suomeen takaisin!
  Tuo viila on ihana, kaikki tarpeellinen pienessä paketissa 😀

 • Jonna H.

  Mulla ei ole oikeastaan koskaan "lomaa", paitsi se viikko Kreikassa, kun ei tarvinnut pyörittää tätä hommaa täällä kotona. Se on ollut mun ainoa "loma". 🙂

 • Mysterious M

  Kiitos Outi:) Minua harmitti tuo lohkeilu ja tuntuu välillä, ettei mikään auta. Aina, kun luulen löytäväni ongelmaan avun, niin taas kynnet alkavat lohkeilla!!
  Kiva, kun löytyy sellainen käsivoide, mitä on myös kiva nuuhkia:D

 • Sarin vaatekomeron kätköt

  Kaunis sävy tuossa Isadoran lakassa. Olen etsinyt vastaavaa peittävää pitkään. Ja L`occitanen rasvat on todella hyviä ja hyvän tuoksuisia, hinta vaan on vähän suolainen. Kynnet on kunnossa ja töissä jo ollaan. voi huokaus. Onneksi on vielä viikkoa lomaa takataskussa…. Mukavaa loppuviikkoa<3

 • Marjo

  Minulla alkaa toinen lomajakso tämän viikon jälkeen. Itse käytän aina hanskoja kun teen multahommia tai vaikka siivoan joten kynnet pysyvät aina kuosissa. En voi olla ihan hanskoja kun kädet arat ja halkeilevat esim. pesuaineista 🙂
  Kivan värinen lakka.

 • Tiia K

  L'Occitanen käsivoiteet ja etenkin Shea voide on ikilemppari ja nro1, ei ole parempaa. Isadoraan lakkoihin pakko tutustua, koska tytär tuumi, että on paras pysyvyys. Kivaa päivää M <3

 • Mysterious M

  Samoin itse etsin pitkään tuollaista peittävää lakkaa ja nyt se löytyi:)
  Hienoa, jos kynnet ovat kunnossa ja …olet jo töissä! Tsemppiä! Helpottaa, jos on vielä lomaa jäljellä:) Mukavaa viikonloppua!

 • Mysterious M

  Hanskoilla minäkin aina alan, kun touhuan jotakin sotkuisempaa tai vaikka maalaan. Jostakin kumman syystä ne usein sitten lopussa unohtuvat, esim. mikrosementtihommissa tuli rapsuteltua kaikkia pikku muruja lattiasta kynnet työkaluina! Ilmankos kynnet kärsi!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *