Sisustaminen

Onko valaistus kohdallaan?


Taas vaihteeksi asuntomessujen juttuja, sillä kohtahan sekin show loppuu, taas vuodeksi. Esittelen tässä vähän asuntomessuilla  kuvaamiani valaisimia. Osa oli kyllä hieman erikoisia ja osa oli aika tavallisia, mutta kyllä ne sitten hetken mietittyäni kuitenkin sopi noihin taloihin aika hyvin. Kävin sitten miettimään, että millaisia valaisimia sitä hankkisikaan itselle, jos saisi valita mitä vain. 

Huonehan tulisi valaista useammalla valaisimella, niin kaikki ei olisi kiinni vain siitä yhdestä valokohteesta. Useammalla eri valaisimella luodaan tilaan tunnelmaa ja toki pitää ottaa huomioon myös mitä huoneessa tehdään, tarvitaanko työvalaisinta ja millaista valoa vaikkapa esimerkiksi keittiössä.

Epäsuoraa valaistusta oli myös monessa kohteessa ja se miellyttää katsojaa, koska valo tulee pehmeästi ja on tunnelmallinen, mutta tietysti  skarpimpi valo täytyy vielä sen lisäksi olla, ainakin näin huononäköisen perspektiivistä. Portaissa tämä olisi kyllä aika hieno yksityiskohta, saaden tavallisistakin rappusista tyylikkäät. Meille olisi kiva saada sellaiset. Rappusille pitäisi muutenkin tehdä jotain.


No entäs tämä sitten? Sopisi varmasti sellaiselle, joka käy öisin vessassa ja ei halua räväyttää koko kirkkovalaistusta päälle. Altaassa valaistus, no se menee vähän yli minusta, mutta ihan hienohan tuo on yksityiskohtana, mutta ehkä tuolta vessalta olisi odottanut jotakin muutakin jännää. 

Tuli pohdittua näitä valoja tässä enemmänkin tänään, kun olemme rempanneet alakerran eli isännän vessaa ja ollaan ihan loppusuoralla ja mietimme tänään kaupassa valaisinta. Ei sinne mitään turhia lamppuja tarvita, kun siellä ei mitään meikkailla, kuulemma. No peilissä ei ole valaisinta, joten katossa olevaan valaisimeen kyllä täytyy saada tehoja. Kyllähän siellä sentään partaa ajellaan. Yritin ylipuhua ja esittää omaa näkemystä valaisimesta, mutta katsotaan nyt. Oma on vessansa ja on saanut suunnitella oman mielensä mukaan, mitä nyt vähän olen tuonut omia näkemyksiä esille.

Olisi kyllä hienoa saada joskus oikea valosuunnittelija kotiin, joka saisi kodin yksityiskohdat hienosti esille juuri oikeanlaisella valaistuksella. Täytyy sanoa, että meillä olisi kotona kyllä parantamisen varaa tässä valaisinhommelissa. Minä usein kaipaan kunnon työvaloa esimerkiksi käsitöitä tehdessä ja telkkaria katsoessa ja mies katsoisi mielellään pimeässä telkkaria, eipä ole helppoa ei.

Mitenkäs teillä, onko valaistus kohdillaan?


8 Comments

 • Tiia K

  Meidän hotlassa Latviassa oli vessan alla valo ja koska öisinkin vessassa ramppaan, niin kivaahan se on löytää kompastumatta perille. Tykkäsin kovasti tuosta lampusta, ennen keittiökuvaa. Kivaa viikkistä<3

 • Aikku

  Hyvä tuo kommentti,että miehen vessassa ei meikata…Teillä on oikein oma vessa miehellä?Meillä on paljon halogeeneja katossa,sitten erillisiä kattolamppuja ja wc toimii juurikin noilla upotetuilla halogeeneilla lähellä peiliä.

 • Mysterious M

  No niinpä:) Miehellä on alakerrassa vessa ja se on myös vierasvessa, koska se sijatsee olohuoneen ja keittön vieressä.Yläkerrassa on meidän naisten vessa ja kodinhoitohuone, eli meillä kuivaava pyykinpesukone:D Mies itse halusi oan vessan ja sopihan se, koska niitä on kaksi:) Me saamme tyttöjen kanssa touhuta naisten touhuja ja hän saa sitten oman vessansa:)

 • Lumo

  Meillä ei pahemmin ole kattovalaisimet käytössä, vaan mieluummin pistevaloja ympäri huoneita. Yksi kattolamppu palaamassa antaa yleensä huonon ja kalsean valon.

  Upean näköinen tuo valaistu pesuallas. Käytössä tosin varmaan epäkäytännöllinen, noin matalasta kun roiskuu helposti yli. Haaveilen kylpyhuoneen peilikaapista, jossa valaistus olisi upotettu kaapin/peilin sivuille. Valo tulisi tasaisesti kasvoille, eikä jättäisi varjoja kuten ylhäältä tai varsinkin katosta "takaylhäältä" tullessaan. Meikkaamaan sujuisi paremmin.

 • Mysterious M

  No varmasti on hankala tuollainen allas, joka on noin matala. Minustakin peilissä pitäisi olla suora valo, mutta mies ei sitä kokenut tarpeelliseksi:) Omaan vessaan haluan joskus juuri sellaisen peili-valo systeemin, mutta katsotaan milloin sen aika sitten koittaa!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *