Matkustaminen

Dubrovnikin vanhassakaupungissa

Kroatian matkalta vielä yksi postaus, nimittäin kuvia retkipäivästä Dubrovnikin vanhaankaupunkiin. Bussimatkaa Tucepista oli kolmisen tuntia ja maisemat henkeäsalpaavan kauniit. Harmi vain, etten onnistunut kuvaamaan bussin ikkunasta kuvia, mutta pysähdyspaikalla Bosnia-Hertzegovinassa sain otettua ainakin tämän kuvan. Matkalla tie kulki ihanaa rantatietä ja passit täytyi ottaa mukaan, sillä matkasimme toisen valtion läpi.  Pieni kaistale maata  Bosnia-Hertzegovinalle ja oikeus Adrianmereen ja taas matkasimme takaisin Kroatian puolelle ja matka jatkui.

Dubrovnikin vanhassa kaupungissa kuvasin lähinnä mielenkiintoisia yksityiskohtia rakennuksista ja syynä tähän oli valtavat turistimassat, jotka pörräsivät kaikki meidän tavoin tuolla suhteellisen pienellä alueella. Kuvia oli hankala ottaa niin, ettei siellä ollut ihmisiä mukana, joten kuvakulmat ovat nyt sitten vähän yläilmoihin. Onneksi loistoristeilijöitä ei ollut sinä päivänä satamassa, sillä porukkaa olisi ollut vielä noin 3000 henkilöä enemmän.

Kroatialainen opas vaihtoi englannista aina sujuvasti saksaan kertoessaan maastaan bussimatkalla ja täältä Dubrovnikin vanhastakaupungista. Mielenkiintoinen paikka ja historia, johon voisi tutustua paremminkin. Tämä Dubrovnik voisi hyvin olla loppusyksyn matkakohde, vaikka pidennetyn viikonlopun ajaksi. Meillä kun oli aikaa reippaat kolme tuntia tutkia kujia, tunti meni siitä opastettuun kiertoon ja käydä syömässä, joten aika loppui kesken. 

Ruoka oli täällä meidän perheeltä heti parikymppiä kalliimpaa kuin Tucepissa, joten suomen hintoihin voisi verrata.

 Kroatiaa voin kyllä lämpimästi suositella matkakohteena koska: 

  • lyhyet lennot, vain alle kolme tuntia, 
  • yllättävän siisti, en nähnyt roskia missään ja aina joku heilui harjan ja rätin kanssa, jopa katuja lakaistiin ahkerasti. 
  • syöminen turvallista, sillä vettä pystyi juomaan suoraan hanasta ja mitään vatsavaivoja emme saaneet, vaikka söimme kaikkea ja hyvää oli. Hotellin aamiaispöytä oli hulppea ja ruokien säilyttäminen ja esillepano ihan huippua. 
  • maa tuntui turvalliselta ja ihmiset neuvoivat, mutta käytös ei ollut röyhkeää ja päällekäyvää.
  •  ostoksia oli edullista tehdä, varsinkin kun sattui alennusaika. 
  • lopuksi nuorempi tytär vertasi Thaimaan matkoihimme tätä matkaa ja totesi, että tykkäsi tästä jopa enemmän ja se on jo paljon se.

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *