Käsityöt

Lämpöä syksyyn


Merilla lanka, josta tein Hattara-neuleen kesän alkupuolella, täällä,  oli niin riittoisaa, että sitä jäi ja pakkohan siitä oli sitten vielä jotain neuloa. Hankin lisälangaksi mustaa Merillaa, sillä halusin neuleesta hieman paksumman ja mukaan hieman toista sävyä. Tämä yhdistelmä ei ihan ollut se värisävy, mitä etsin ja suunnittelin, koska musta puskikin yllättävän vahvasti esille. Neuleesta tulikin hieman harmahtava, vaikka toinen lanka on siis vaalean roosanpunainen, mutta ihan kiva se on tämmöisenäkin. Neule on ihanan kevyt ja koska siinä on merinovillaa, se on myös lämmin,  ja suunnittelin sen sopivaksi juuri syksyn viimoihin. Linjaltaan se on A-mallinen eli hieman helmaan levenevä, sillä kainaloiden alla on kavennuskerros. Hihoissa on myös kavennuskerros tuossa ranteesta 20 cm ylöspäin. Neuleen voi tehdä myös laatikkomallisena eli suorina kappaleina ja jättää kavennukset pois. Ihaninta tässä on se, ettei neule kutita tippaakaan, joten alle ei tarvita mitään.


Ohje S/M kokoon, pituus 65cm, leveys helma 50cm, olka 8cm ja hihan pituus 60cm (mitat oikean etukappaleen puolelta)
Lankaa 4 kpl Merillaa yhteensä, eli kaksi roosaa ja kaksi mustaa. Langat neulotaan yhdessä, eli musta ja roosa yhdistäen. Puikkojen koko 4.


Luo 99 s ja neulo aina oikein kaksi krs ja aloita sitten mallineule. 1n, 6o, 1n, 6o ja jatka krs loppuun. Neulo nurjalla nurjat nurin ja oikeat oikein. Kun kpl korkeus on 42 cm kavenna jokaisesta 6o kohdasta kaksi yhteen, joten nyt neuleessa on 1n, 5o ja jatka neuloen näin kunnes kpl on 50 cm pitkä. Kavenna kainaloaukot seuraavasti molemmissa reunoissa kappaleen alussa ylivetokavennuksin 4, 3, 1 ja 1.  Jatka sitten kunnes kpl on 65 cm pitkä ja päätä silmukat kerralla.
Tee toinen samanlainen kappale.


Hiha: luo 42s ja neulo neulemallia kuten etu-ja takakappaleissa. Kun kpl:n korkeus on 20 cm kavenna jokaisessa 6o kohdassa jälleen 1s ja neule jatkuu 1n, 5o kunnes kpl on 50cm pitkä. Kavenna seuraavasti ylivetokavennuksin molemmissa reunoissa kappaleen alussa  3, 1, 1 ja neulo sitten neljä krs kaventamatta. jatka kavennuksia kappaleen alussa kaventaen aina 1s joka toinen krs. 10 krt ja sen jälkeen kahdesti 3s ja sitten kaikki loput kerralla. Tee toinen hiha samoin.
Yhdistä etu ja takakappaleet sekä olkasaumat, joiden leveys on noin 8 cm. Yhdistä myös hihansaumat ja kiinnitä hihat hihanaukkoihin.

14 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *