Kosmetiikka

Syksyn piristys, arvonta!


Syksy kun saapuu, niin joitakin se masentaa. Tuntuu, että kaikki kuolee ja kuihtuu ympärillä ja alkaa kylmä, märkä ja pimeä aika. Saattaa olla, ettei siihen auta takkatuli, villasukat eikä punaviini. Matka kevääseen ja valon aikaan on pitkä. 

Itse yritin aina ennen suorittaa syksyn nopeasti ja odotin sitä kivempaa aikaa syksyssä, kuten juhla-aikaa ja omia syntymäpäiviä ja sitten olikin jo joulu ja tuntui, että kyllä tämä tästä. Onneksi tulin huomanneeksi että nämä vuodet vierivät ja mistä sitä koskaan tietää kauanko täällä ollaan, joten pitäisi osata nauttia kaikista hetkistä. En tarkoita sitä yltiöpositiivisuus-hömppää, jossa mantran lailla hoetaan iloisuutta ja onnellisuutta ja halutaan peitellä ne ikävät asiat tässä syksyssä. Pitää vaan yrittää löytää edes jotakin, mikä toisi iloa ja piristystä, vaikka pieni matka, jota odottaa tai metsäretki kauniina kuulaana syyspäivänä. Syksyn juhlien järjestäminen vain syksyn kunniaksi tai uuden harrastuksen aloittaminen. 

Uuden harrastuksen aloittaminen kuuluu usein juuri syksyyn ja sen kyllä huomasi, kun kävin tänään Zumbassa, sillä sali oli taas ihan täynnä. Minä muuten pyöräilin 5 km tuonne salille, zumbasin tunnin ja syke oli varmasti jo vaarallisen korkealla ja sitten pyöräilin takaisin. Annan nyt itselleni kehut, sillä olin tosi reipas. Nyt tosin aivan puhki ja päivä on vasta puolessa.

Mietin, että täällä blogissa voisi pikkuisen antaa piristystä syksyyn vaikka kosmetiikka-arvonta. Sellainen pyörähtää nyt täällä blogissa käyntiin!

Tarjolla on siis syksyn ensimmäinen arvonta ja palkintona on kosmetiikkaa laidasta laitaan kasvoille, vartalolle, hiuksille ja pari meikkituotettakin on päässyt mukaan. Ellos, Rimmel, Eucerin, Isadora, Janssen, Phyto ja luonnonkosmetiikasta Farfalla. Silmille ja huulienympärille omat naamiolaput, vaikutusaika noin 10 min.

Osallistumaan pääset, kun olet blogini jäsen tai liityt sellaiseksi arvonnan aikana. Liittyminen onnistuu sivun alaosassa olevasta lukijat-kohdasta. Muista laittaa julkinen lukija.
 Kerro kommenttiosioon miten syksy sinuun vaikuttaa ja millaisia vinkkejä antaisit niille, joita se masentaa, jotta siitä parhaiten selviäisi? Laittakaahan vielä se s-postiosoite, jotta saan voittajan heti kiinni. Arvonta alkaa heti ja loppuu su 11.9. klo 21.00. Onnea kaikille!

48 Comments

 • marika

  Alkuun harmittaa aina syksyn tuleminen, pikkuhiljaa siihen tottuu. Kynttilöitä polttelen paljon piristykseksi, saunon ehkä tavallista enemmän. Pikkujouluajasta ja joulusta olen innoissani, silloin otan esim. ripsipidennykset yms. Eipä ole muuta vinkkiä antaa kuin, että polttakaa kynttilöitä iltoje hämärtyessä. Bloggerin kautta seurailen blogiasi

  marikax@gmail.com

 • Emppu

  Nuorempana inhosin syksyä, nyt iän myötä syksy on toinen lempivuodenaikani. 😉 Tosin alkusyksy, loka- ja marraskuun harmaan sateiset päivät ovat haastavia, kun tuntuu ettei ylimääräistä energiaa ole mihinkään. Silloin poltan vielä enemmän kynttilöitä ja yritän ehtiä tekemään sitä, mistä eniten tykkään; käsitöitä/askartelua, lukemista,leivontaa. 😉
  Vakituisena lukijanasi bloggerin kautta mukana arvonnassa! 🙂

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa
  iloa.unelmaa@gmail.com

 • Katarooma

  Rakastan syksyisiä kuulaita päiviä ja sitä, että kynttilöiden polttaminen taas alkaa. Ihanaa on myös se, että voi taas nukkua pimeässä. <3 Vinkkinä itselle ja muille on, että etsiä jokin kiva pieni asia, joka piristää synkkiä päiviä: kukkakimpun osto silloin tällöin, hyvän teen juonti illalla kynttilän valossa jne.
  Bloggerin kautta seuraan ja maili on laurakatarooma@gmail.com

 • sari

  Minäkin olin nuorempana vain kesäihminen,mitä kuumempi ,sen parempi. Iän myötä on oppinut rakastamaan kaikkia vuodenaikoja,koska todellakin,jos jää odottamaan,elämä kulkee ohitse.
  Kyllä ne klassiset kynttilän poltot,hyvät kirjat ja punkkulasi silloin tällöin auttavat kestämään kaamosta.
  Ja minua odottaa lokakuun alkupuolella jooga- ja patikointimatka etelä-Portugaliin,kummasti piristää rospuuttoaikaa.Pyrinkin usein ajoittamaan reissuja myöhään syksyyn,kantaa hyvää satoa pitkälle pimeään kauteen.
  Ja kiitos syksyisestä Merilla-neuleohjeesta,aloitin suklaa+vaal.sininen kombolla,näyttää yllättävän hyvältä.Pohdinkin,josko kääntäisi nurjan puolen päälipuoleksi?
  Bloggeriseuraaja olen. Tunnelmasyksyä!

 • Mysterious M

  Pakko oli tulla kommentoimaan, että wau, kiva kuulla, että tykästyit malliin ja lankahan on ihan mielettömän riittävä! Käännä vaan toisinpäin, sitä minäkin välillä pohdin, että kumminpäin olisi hyvä:) Jos tulee ohjeen kanssa ongelmaa niin laita meiliä:)Ihanaa syksyä sulle myös ja onnea arvontaan!

 • Elise H.

  Itse pidän kovasti syksystä, varsinkin alkusyksystä, kun ei ole vielä kovin kylmä. Voin kyllä kuvitella, että pitkä pimeä aika ennen lumen tuloa voi masentaakin. Ehkäpä kauniin syksyisen luonnon ihastelu ja harrastuksiin uppoutuminen auttaa.
  Mukana ihanassa arvonnassa!
  netteri@gmail.com

 • Sarin vaatekomeron kätköt

  Suhtaudun syksyyn vähän jakomielisesti, toisaalta tykkään pimeistä syysilloista, kynttilän valosta ja lyhdyistä ulkona, joskus taas tympii sade ja märkyys ihan totaalisesti. Parasta syksyssä on kynttilänvalo ja joku uusi mieltä piristävä sisustusjuttu. Niin kauan on ok kun on lehdet puissa, mutta sitten kun alkaa se lehdetön, märkä, pimeä ja mutainen aika… yök. Bloggerin kautta pääasiallisesti seurailen ja lueskelen tätä. Mukavaa syysviikonloppua<3

 • Laura

  Alkusyksy on energistä aikaa! Parasta aloittaa uusi harrastus, nähdä ystäviä, lähteä sienimetsään auringonpaisteessa. Itse varasin tälle syksylle myös 7 (!) teatterikäyntiä – on mitä odottaa. Näiden voimin mennään marraskuulle ja sen jälkeen alkaakin joulunodotus omine kivoine juttuineen. laura.invenius@gmail.com

 • Suvi7

  Mulle käynyt samoin, ennen aina inhosin kesän loppua ja surkuttelin/yritin selviytyä syksystä ja talvesta jotenkuten kevääseen (joka on mun lempivuodenaika). Kunnes sitten huomasin, että en tästä ainakaa nuorene ja Suomen syksy ja talvi vie aikas monta kuukautta vuodesta… Ja jos ne menevät sitkutellen ja surkeillen, niin se on aika suuri osa elämästä!
  Nyt yritän löytää hyvää ja nauttia jokaisesta vuodenajasta. Esimerkiksi syksyllä koirilla on paljon helpompaa olla ja liikkua, kun niillä on liian paksut turkit kesän helteille. Niinpä nautitaan pitkistä lenkeistä. Puutarhassa on kiva istutella kasveja ensi kesää varten ja puuhailla muutenkin. Pimeällä on kiva katsella ihanaa tähtitaivasta ja laittaa kynttilöitä ulos palamaan.

 • hieman_vino

  Syksy on paras vuodenaika! Yksikään päivä ei ole samanlainen. On viileitä sumuisia aamuja, värikkäitä lehtiä, lämpimiä päiviä, pimeneviä tunnelmallisia iltoja..
  Vinkiksi antaisin sen, että päästää irti kesästä ja nauttii hetkestä. Jos se ei auta, viltti, suklaa, kynttilät ja televisio..

 • Tiina Laurila

  Syksy merkitsee mulle kaikkea, olen syksyihminen. Neuvoisin, että, kuppi kuumaa kaakaota,mieleistä tekemistä niin ulkona kuin sisällä. Kynttilöitä,valoja, ja jokin hemmottelu itselle joka tuo vaihtelua kuten parturi,kasvohoito uudet kulmat tms.. pieniä kivoja juttuja joista saa piristystä 🙂

 • sikurina

  Olen kevät- ja kesäihminen, joten syksyn tuli aina harmittaa. Kun pääsee rytmiin kiinni ja keksii itselleen mukavaa tekemistä, palkitsee työrupeamien jälkeen vaikka kylpyläreissulla tai kääriytyy sadepäivinä viltin alle lukemaan, saan voimaa jaksaa syksyn yli. Mukana lukijana.
  s.kansakoski(at)luukku.com

 • Siinatar

  Itselle syksyn tuleminen on kovin mieluista, onhan kyseessä lempivuodenaikani. Niille, jotka siitä niin eivät pidä, niin kehottaisin esim. aloittamaan jonkin uuden harrastuksen. Sellaisesta voisi saada uutta energiaa ja piristystä =). Mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

 • Nenna

  Syksy tuo minulle omalla tavallaan lämpöä ja turvaa ja saa innostumaan kodin sisustuksesta. Keittiössäkin tulee vietettyä enemmän aikaa. Syksy tuo myös mukanaan jokavuotisen kaamosmasennuksen – tälle syksylle tosin on onneksi lääkärin neuvot mukana! Runsaasti liikuntaa, hyvä ruokavalio ja paljon rutiineja. Niillä taltutetaan syksyn masennukset 🙂
  minuhno@gmail.com

 • SirpaH

  Syyskuussa syntyneenä tykkään syksystä:) Metsässä kävelyt on mukavia, vaikka sieniä ja marjoja ei saisikaan. Ja retki syksyiselle karpalosuolle – aaaah ihanuutta!!!

 • Hippo hiiri

  Mukana ollaan! Tykkään syksystä, sillä on tavallaan ihanaa kun illat pimenee ja arki alkaa. Takkatuli ja kynttilät piristävät varmasti kivasti kaikkia ei-niin-syysihmisiäkin. 🙂

  hippohiiri at gmail.com

 • Ulla Raatesalmi

  Siinä mielessä rakastan syksyä, että iltaisin saa "luvan kanssa" kyhvöttää viltin alla ihan rauhassa..kesäisin kun taas en osaa oikein rauhoittua ollenkaan, kun täällä pohjoisessa on valoisaa 24/7. Syksyllä tulee palattua normirytmiin niin omassa arjessa kuin lasten harrastustekin myötä ja elämä&vuorokausirytmi normalisoituu, joten siitä koen saavani paljon energiaa!
  ulla-79@jippii.fi

 • Sunday

  Itse pidän syksystä, se on mun mielestä toiseksi paras vuodenaika. 🙂 Rakastan pimeneviä lämpimiä iltoja ja syksyn kauneutta.

  Jos jokin vuodenaika masentaa, niin suosittelen tarkastamaan asennetta ja tarkistamaan saako tarpeeksi vitamiineja. Jos ei auta, niin tekee sit vaan kivoja asioita mahdollisuuksien mukaan.

  Joitakinhan masentaa 3/4 vuodenajasta. Minusta kaikkia vuodenaikoja tarvitaan, se on jatkumo, jolla vuodenkierto pysyy käynnissä. 🙂

  sannamaria77 at gmail.com

 • Sumi

  Tykkään syksystä. Ulkoilen paljon kirpeän raikkaassa syyssäässä, jos vettä vain ei sada ihan kaatamalla. Syksyllä löytyy myös paljon kivaa kuvattavaa.

  suvi.vikholm(a)luukku.com

 • Anonyymi

  Lataan syksyllä omia akkujani.
  Marssin metsässä, koira seurassani ja haalin mustikkaa, puolukkaa, karpaloo, sieniä.
  Ihastelen vastapuidun viljapellon tuoksua ja nauran koiran hepuloinnille sänkkärillä kurkien perässä.
  Kynttilät, villaviltin ja punaviinin saa ottaa esille ja upputua telkusta tallennettuihin uutuussarjoihin.
  Syksy on myös herkkukeittojen aikaa (kurpitsa, tomaatti, sipuli, peruna, sienikeitto…). Auringonkukkia (lintujen laudalta viljelemiä) riittää maljakkoon rikkaruoho-orvokkien seurana.
  Taas muistaa, niitä ulkovaloja tarttis asentaa.
  Uudet kumpparit ja tutut turvalliset villapaidat saa kaivaa esiin, niiden perusturvallisten farkkujen seuraksi.
  Oon kevätihminen, mutta kyllä syksyssäkin on puolensa.
  mari.pajunen(at)rejlers.fi
  ps: vihaan hirvikärpäsiä…

 • Ilokseni

  Syksy on aivan ihanaa aikaa! Voi tunnelmoida kynttilän valossa, lenkkeillä raikkaassa syyssäässä, viettää sateiset illat villasukkia kutoen ja poimia pakastimen täyteen puolukoita 🙂 Niille ketkä syksyä inhoavat, niin koittakaa löytää niitä pieniä hyviä asioita siitä 🙂
  ilokseni@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *