Käsityöt

Wanhan sataman kädentaitajat

Tänään tein pikapyörähdyksen tuolla kädentaitajat messuilla Wanhassa Satamassa. Pikapyörähdys siksi, että pääsin paikalle vasta neljän nurkilla. Onneksi sain auton lähelle parkkiin, niin ei mennyt turhaa aikaa siihenkään. Pikaisesti sisään, sillä vain tunti oli aikaa. 

Ensimmäisenä ihastelin näitä raastaja-vateja tai lautasia mitäliene. Hauskoja oli, sillä näillä voi raastaa porkkanasta lähtien kaikenmoisia juttuja, eikä sormet mene raastamisen loppumetreillä rikki. Helppo myös pestä ja pieni, joten ei vielä tilaa.

Sitten siirryinkin koruihin ja nämä oli tehty Dass-massasta ja sitten maalattu ja lakattu. Kevyitä koruja painotekniikalla. Onhan tuota tullut joskus sitäkin massaa kokeiltua, joten kiva uusi idea kädentaitajalla. 

Villaa eri muodoissa, huopavillaa huovuttajille ja sitten tätä neuloosi-ihmisen iloa. Nyt kylläkin lähtiessä lupasin miehelle, että vain katselen ja jätän langat ostamatta, koska onhan niitä tuolla jo odottamassa. Hienosti pääsin kaikki osastot ohi ja yllätyin siitä, etteivät nämä langat mitenkään edullisia olleet, joten ei tullut senkään vuoksi ale-himoja.

Lopuksi löysin blogikaverin, Elsa-Maaritin sieltä yhdestä nurkasta ja mukanaan hänellä oli myös tyttärensä.


Kuvataiteilijan tauluja voi vain ihailla ja ihastella. Tuli muuten aloitettua jouluvalmistelut kerrankin ajoissa, sillä ostin häneltä pienen nipun joulukortteja. Jos meidän tytöt olisivat vielä pieniä, niin varmasti olisin ostanut nuo enkelinsiipitaulut heille, mutta ei taida enää mennä läpi.

Messut tuli käytyä, mutta olenko taas liian kriittinen, kun pohdin, että jotakin jäi uupumaan. Tuntui aika suppealta tuo tarjonta. Koruja, pussukoita, kangaslajitelmia ja muutama koju lankoja. Ne jäivät vain mieleen. En löytänyt kummemmin keramiikkaa tai lasitaiteilijoita puhumattakaan kierrätystuotteista, jonka olen ymmärtänyt olevan kuuminta huutoa. No oli siellä kyllä klipsuista tehtyjä laukkuja, kun nyt muistelen. Onko vika minussa vai oliko siellä teistä, jotka siellä vierailivat, ihan riittävä kattaus kädentaitajien tuotteita? 

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *