Ihonhoito

Naamioita iän mukaan, kuorivat naamiot

Tässä tulee lupaamani naamiopostaus kuorivista naamioista. Jos haaveilee siloisen tuntuisista pehmeistä poskista, niin ensin iho tulee puhdistaa hyvin ja naamio tekee sen hieman pintaa syvemmältä kuin pelkkä puhdistustuote. Jotta saisi kosteuttavilla naamioilla maksimaalisen kosteutuksen iholleen, on syytä käyttää kuorivia tuotteita kasvojen iholle ensin. Tärkeää on tietysti muistaa millainen oma iho on ja millaisia kuorintoja sille on järkevä tehdä. Itselläni tuo couperosa sulkee pois useimmat todella hankaavat ja suurirakeiset kuorinnat ja uskon, etteivät ne kovinkaan monen iholle hyvää tee jatkuvassa käytössä. Käytän yleensä kuorintoja, joissa rakeet eivät tunnu lainkaan, tai ovat niin pieniä, jotta niillä  ei voi saada tuhoa aikaiseksi iholleen.

Pakko tässä on tunnustaa, että nuorempana, kun näiden kuorivien naamioiden tarjonta oli hiukan suppeampi, niin niitä tuli käytettyä ja ihon herkistymisestä voi kyllä osittain syyttää itseään. Iho oli silloin enemmän sekaiho ja kiilteli ja kyllä sitä tuli jynssättyä aika voimalla, joten huhuh, ihan hirvittää.

Mutta takaisin nykyaikaan ja upeiden kuorintojen pariin. 
Environ hydrating exfoliant mask:

 • valkosavinaamio, joka imee iholta ylimääräistä rasvaa
 • käy myös saunaan, jossa tätä yleensä käytän suojaamaan ihoa lämmöltä
 • lähinnä aikuiselle iholle  
Minä olen tykännyt käyttää tätä naamiota viikoittain, sillä se kuorinnan lisäksi myös kosteuttaa ihoa ja pehmentää sitä. Kemiallinen kuorinta on ollut hellävarainen ja ihon väri näyttää kuorinnan jälkeen tasaiselta.                                                                                                                                                


Colosé :

 • savinaamio
 • syväpuhdistaa
 • kevyesti kuoriva 
 • hinta 25 e

Tämä on ensimmäisiä luonnonkosmetiikkaan tutustumisiani, vaikkei tämäkään ihan täysin luonnonkosmetiikkaa ole. Jos iho kenkkuilee, niin tämä on hyvä tasapainottaja ja varsinkin tyttäret ovat ihastuneet tähän, sillä se oikeasti auttaa näppyjen tuhoamiseen, varsinkin niiden varhaisessa vaiheessa. Mieto yrttimäinen tuoksu ja voidemainen koostumus ei kuivahda liian kuivaksi iholle ja vaikka tätä suositellaan pidettäväksi noin vartin verran, niin on minulla tämä ollut kasvoilla 40 minuuttiakin ja ei ole mitään punoitusta tai ärtymystä havaittu.


LÒrèal Paris toi markkinoille vähän aikaa sitten kolme  naamiota, joissa kaikissa on puhdistavaa savea.

 Vihreä Pure Clay Purify Mask:

 • puhdistava ja mattapinnan antava savikasvonaamio
 • syväpuhdistaa ihoa ja poistaa epäpuhtauksia
 • ei kuivata
 • sopii kaikille ihotyypeille  


Vanhempi tyttäreni kokeili tätä ensin ja ihastui tämän koostumukseen ja tuoksuun. Tuotteessa on kaoliini, montmorilliniitti ja rhassoul sekä eukalyptusta, jolla on puhdistavia ominaisuuksia. Tuote tekee ihosta pehmoisen ja ei todellakaan kiristä tai kuivata ihoa. Ihosta tuli puhtaan tuntuinen.

Mustanaamion musta Pure Clay Glow mask :

 • syväpuhdistaa
 • poistaa lian ja epäpuhtaudet hellävaraisesti
 • heleyttää ihoa  


Nuorempi tytär testasi tätä ensimmäisenä ja ainoa hankaluus oli naamion poistaminen, sillä peseminen vaati aikaa. Tässä tuotteessa on myös kaoliini, montmorilloniitti ja rhassau sekä hiili, jolla on magneettinen ominaisuus. Iho oli raikkaan ja heleän näköinen ja miliumit ovat myös vähentyneet.


 Pure Clay Exfo mask:

 • kuoriva savikasvonaamio
 • kuorii ihoa
 • ihohuokoset näkyvät vähemmän useamman käytön jälkeen

Tämä puertavanruskea naamio yllätti rakeillaan, joten annoin sen vain vaikuttaa alle kymmenen minuttia ja huuhtelin sen hankaamatta pois. Iho punoitti ensin hieman, mutta rauhoittui sitten. Tämä ei ole minua varten, mutta tytöt kyllä tykkäsivät tästä ja nyt ovat tehneet useampia sekoituksia näistä naamioista, sillä näitähän voi levitellä eri kohtiin, käyttämällä eri naamioita vaikka nenään jaleukaan ja poskiin sitten toista. Naamio sisältää myös nuo edellämainitut ainesosat, mutta lisänä on sitten punalevää, joka on kirkastava ominaisuuksiltaan.

Hinta näillä naamioilla on 9.90 e, joten edullisia ovat ja jokaiseen tarpeisiin varmasti löytyy omansa. Minulla se oli tuo vihreä ja tykkäsin tuosta mustastakin, mutta nämä ovat kyllä enemmän tyttärille sopivia tuotteita.


Lumene Glow reveal:

 • kirkastava pikakasvohoito
 • lakka- ja tyrniöljyt
 • 60 sekuntia iholla ja voit huuhdella pois
 • päivittäin voi käyttää tai vain silloin tällöin tarvitessasi syvempää puhdistusta  
 • hinta 13,90 e  

Tätä Lumenen suhteellisen uutta naamiota käytimme kaikki ja tykkäsimme. Tosin minun pitää kuitenkin olla aika varovainen tämän kanssa herkemmissä kohdissa, sillä tässäkin oli hieman sitä rakeellisuutta, mutta aika pienenä ne olivat. Vaihteluna tämä on hyvä, mutta en ehkä päivittäin tätä käyttäisi. Ihosta tuli kirkkaampi ja pehmeämpi.

Onko näistä naamioista joku tuttu tai jo käytössä? 

Tuotteet lehdistönäytteitä

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *