Sisustaminen

Mies ja Mikrosementti

Mitä tehdä, jos nainen haluaa remontoida kauhtuneen tilan, mutta mies ei innostu? Vastauksena on sinnikkyys, johdattelu, hyvä ja perusteellinen pohjustus aiheelle. Visioi käyttäen miehen omia intressejä hyväksi ja muista, että sopiva ajankohta on aina tärkeää pitää mielessä. Jätä aihe muhimaan ja johdattele siihen silloin tällöin. 

No, en tiedä tuottaako kaikkien miesten kanssa tuo remontin suunnittelu ja toteuttaminen tämmöistä projektia, mutta jos toinen ei jaksa innostua, ei sitä voi väkisin vääntää. Stressaava työ kyllä vie voimia ja aina ei tietysti jaksa olla kybällä mukana rouvan intoilussa ja remonttitouhuissa ja se oikea ajankohta pitää miettiä tarkoin, milloin remonttia kannattaa alkaa toteuttamaan, jotta se ei kiristäisi hermoja. Onneksi minulla oli keväinen urakkani mikrosementin asentajana tuottanut jo hedelmää. Ei hullumpi lopputuolos ja voisihan se onnistuakin.


Kesälomalla urakoimme mieheni kanssa alakerran vessan uuteen uskoon. Käytännössä se on miehen oma vessa ja vierasvessa samalla. Olihan meidän naisten vessa saanut ihailua kevään lakkiaisjuhlissa, joten mieskin alkoi innostua pikkuhiljaa oman vessansa remppaamisesta ja uudistuksesta, vihdoinkin.

Annoin, ainakin yritin omasta mielestäni antaa, hänelle vapaat kädet tuon vessan suunnittelussa, mutta huomaavaisesti mieheni kyseli minun mielipidettäni. Arvasi varmasti, että en ehkä pidä mielipiteitä omanani, jos minulta kysytään sitten myöhemmin. 

Yläkerran vessarempasta oli jäänyt noin puolet mikrosementtiä jäljelle, joten sitä tietysti käytettiin tähän. Olimmehan jo todenneet sen hyväksi ja toimivaksi, joten hommiin vaan. Yläkerran vessan uudistuksesta ja mikrosementin asentamisesta voit lukea täältä ja  täällä. Samoilla työvaiheilla mentiin, sillä pohja oli samaa kamalaa muovimattoa ja seinät valkoiset, joten pahemmaksi ei voisi enää mennä. Väriksi seiniin  valitsimme todella neutraalin harmaan, niin, minä sen kävin valitsemassa, mutta tähän mies antoi vapaat kädet. Minä siis hyppäsin autoon ja mies ahersi sementtiä asentaen ja hioen.

 

Kun mikrosementti oli laitettu, alkoi seinien maalaus ja siinä samalla tutkimme vaihtoehtoja noille kalusteille. Minulla oli mielessä astetta hienommat systeemit ja olisin halunnut tasoa tuonnekin vessaan, mutta mies ei sille lämmennyt. Pelkäsi kai remontin paisuvan ja työn määrää sen tason kanssa tuplaantuisi. Hän valitsi sitten avohyllyn Ikeasta ja siihen muutaman korin. Godmorgon peilikaapin kasaamisessa menikin sitten tovi, sillä siinä oli noita peiliosia myös sisäpuolella ja ne olivat vaarassa rikkoutua, jos liikaa hosui. Edellisessä peilikaapissa oli valolippa ja kun se irroitettiin, niin keskellä seinää oli tietysti kaikki sähköjohdot, jotka sitten piti asentaa piiloon ja litteäksi uuden kaapin taakse ja vähän sen päällekin, mutta näkymättömiin, kun peilikaappi on niin korkea. 

James Bondin isompi juliste on muisto nuoruusvuosilta ja uudet pienemmät taulut on hankittu Amsterdamista työmatkalta. Bond oli se juttu, joka tätä vessaa ideoi, mutta itse olisin mennyt enemmän loisteliaampaan suuntaan, mies ei. No, näillä mennään, jonkin aikaa.

Tämä remppa tehtiin siis heinäkuussa, kun oli vielä valoisaa ja vessaan ei ikkunan takia tarvinnut kattolamppua, muuta hän ei huolinut. Aikaa meni ja alkoi tulla jo syyspimeät, mutta ei kuulemma ollut aikaa valita uutta lamppua. Minua huvitti tämä, mutta annoin olla, kaipa se lamppu sinne joskus saataisiin. Tämä lamppu-ongelma johtui siitä, että katossa oli johdot, mutta ei mitään varsinaista liitäntää, jolla sen lamupun olisi siihen voinut laittaa. Sähkömiestä tarvittiin ja sellainen saatiin sitten eilen yllättäen paikalle ja kappas vaan, nyt siellä on lamppu. Ei kait sitä näiden asioiden kanssa tarvitse turhaan hötkyillä, juu. Meikäläinen kun on tunnetusti hiukan hätäinen ja kärsimätön. 

Lexintonin mustat ja tummanharmaat pyyhkeet sekä Gantin tummanharmaan vessanmaton hankin hänelle Country Whitesta ja Stockmannilta. 


Nyt on vessa valmiina ja olemme tyytyväisiä. Siis mieskin tuntuu oikeasti olevan, eikä vain meikäläinen. Rahaakaan ei pahemmin palanut, mitä nyt maaleihin ja listoihin ja muutamaan kalusteeseen muutama satanen. 

Mikrosementti sopii tuohon miehiseen tyyliin ja mitään turhia krumeluureja ei tarvita. Askeettisuus ja yksinkertaisuus kunniaan, aamen.

No, onkos teidän miehet innokkaita remppaamaan tai ideoimaan sisustamisessa?

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *