Lifestyle

DIY kosmetiikka

 

 


Minäpä pääsin tänään tekemään kosmetiikkaa ja ihan itse.
Meillä oli Sugarin pr-toimistolla bloggaajatapahtuma, jossa tutustuimme Flow luonnonkosmetiikan perusraaka-aineeseen, nimittäin sheavoihin. Minua on aina kiinnostanut tietää, että millaista se sheavoi oikein on ja nyt sain siihen oikein näppituntuman. Hyvin tahmaista oli, mutta paksuhko koostumus varmasti tekee Body Butterista sen täyteläisen ja ihoa pehmentävän tuotteen, minkä sen kuuluu ollakin.


Aloitimme sheavoin pilkkomisella ja meille annettiin sellainen 100g pala, joka piti pilkkoa kuutioiksi. Tuli muuten hieman munkkirasva mieleen. Puolet tästä annoksesta sulatettiin kattilassa ja toinen puoli laitettiin takinakulhoon. Kulhon tulee olla ehdottoman kuiva, sillä pisarakin vettä, saa aikaiseksi sen, ettei tuote säily. Yleensä tällainen itsetehty luonnonkosmetiikka säilyy puoli vuotta.

Sulamattoman sheavoin joukkoon laitoin Flow ruusunmarjaöljyä, joka on ihoa pehmentävä ja hoitava tuote, varsinkin kuivalle talvi-iholle sopiva. Seuraavana lisättiin tuo sulatettu osa sulamattoman joukkoon ja reipas vatkaus ja puolessa välissä siihen seokseen sai lisätä vielä eteeristen öljyjen sekoitusta. Valitsin Love Potion ja kuulkaahan millaisia vaikutuksia sillä on:

Viettelevä, seksuaalista energiaa herättelevä ja romanttisin hetkiin sopiva öljy. Avaa sydämen ja auttaa rakastamaan niin itseä kuin muita. Ärtymystä ja ahdistusta lievittävä öljy. Artynyttä ja couperosa ihoa hoitava. Helpottaa stressioireita ja rauhoittaa sydämentykytystä. Ruoansulatusta edistävä.

Tytär on tällä hetkellä ykkösten risteilyllä, joten äidin stressioireisiin ja tykytykseen täysi kymppi, toivon.


Vatkausta vielä hieman ja seos toi mieleen kermamaisen rahkan ja sitten tämä ihanuus kaavittiin keittiölastalla kauniisiin ja yksinkertaisiin rasioihin. Yksi isompi ja kaksi pienempää purkkia tuli tästä määrästä. Todella helppoa oman kosmetiikan tekemistä ja kiehtovaa, kun ajattelee, ettei siihen sitten tule muuta. Ei mitään myrkkyjä tai säilöntäaineita, joten hauskaa päästä tätä sitten kokeilemaan.

 

 

 


Herkkujakin meille tarjottiin, mutta eihän näihin kakkusiin niin tullut tehtyä tuttavuutta, kun tuo kosmetiikan tekeminen kiinnosti. Tämä oman kosmetiikan tekeminen olisi todella kiva idea naisteniltaan tai joululahjaksi. Olin ajatellut säästää tämän postauksen joulukalenteriin, mutta julkaisen sen nyt heti, jotta pääsette toteuttamaan halutessanne tätä ideaa.

Nyt on hyvä mahdollisuus toteuttaakin tämä lahjaidea tai naistenilta, sillä  www.flowkosmetiikka.fi tarjoaa koko tilauksesta -15 % ja tämä on voimassa 15.12.16 saakka. Alekoodi on flowjoulu

Miltä kuulostaisi omin käsin tehty kosmetiikka vai oletko jo kokeillut sitä?

Kiitokset Sugarille, joka mahdollisti tämän illan.

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *