Lifestyle

Merrell Moab retkeilykengät pitävät talvesta

Eikö olekin harvinaista, että tuota lunta on tullut nyt oikein roppakaupalla tänne eteläänkin? Harvoin isänpäivän tienoilla on saanut lumitöiden kanssa puuhastella. Nyt pääsinkin kunnolla testaamaan näitä Merrellin Moab FST Mid Ice+ Thermo Waterproof jalkineita, lumitöitä tehdessäni. Pyörä oli jäänyt laittamatta pressun alle ja koska ulkovarastoon ei mahdu kuin kaksi, niin pari pyörää on peiteltävä pihalle pressun alle. Terassin pinta oli saatava lapioitua lumesta ja siihen paikka pyörille.

Sää ei suosinut tänään auringon paisteella, vaikka niin oli vähän lupailtu. Asteita oli -3, joten loistava ulkoilusää. Vaikka asteita on näinkin vähän, minä kyllä silti helposti kärsin kylmästä ja varpaat ne ensiksi jäätyvät. Siksi on hyvä, että tämä Merrellin Moab kengän 100 % vanueriste suojaa kylmältä ja lisänä on vielä pehmeä ja lämmin Conductor fleecevuori. 

  

Kun lumityöt oli tehty ja pyörät säilössä, päätimme tehdä miehen kanssa kunnon kävelylenkin. Suuntasimme Haltian tilalle ja seikkailimme vähän lähimetsän kivillä. Pitihän näitä kenkiä tosissaan testata. Nämä ovat nastattomat pitopohjajalkineet ja soveltuvat ennen kaikkea jäisille vesikeleille ja talven vaihteleviin olosuhteisiin. Meille suomalaisille ja suomen säässä tarpojille nämä ovat täydelliset.

 

Moab kenkien pohjassa on Thermomatic-solu, joka vaihtaa väriä sekä indikoi siten kylmiä ja mahdollisesti liukkaita kelejä. 
Matka jatkui ja päädyimme lopulta Tuomarinkylän kartanon maille. Siellä uljaat ratsut käyskentelivät aitauksissa haaveillen ilmeisesti kesän tuoreista ruohoista. Minä olen kyllä kiinnostunut hevosista ja haluaisin tehdä niiden kanssa tuttavuutta, mutta ovat ne niin isoja ja tavallaan pelottavia. Nuorempana uskalsin hevosia silittää ja olen hiukan ratsastanutkin, mutta nyt hieman arkailin niitä. Parempi tarkkailla kauempaa, sillä eläin on aina eläin. 

 

Merrellin kengät ja jalat pysyivät kuivina, sillä niissä on Select Dry- kalvorakenne, joten vesikeleilläkään ei tarvitse jalkojen kastumista pelätä. Tosin tuo reuna on aika matala, jos aikoo tarpoa hangessa, kuten minä nyt tein ja silloin lumi päätyy sukanvarsiin. Mutta ilokseni voin kertoa, että varpaani eivät kärsineet kylmästä ja se on kyllä hyvä uutinen. 
Kyllä tämmöisen 10 kilometrin lenkkeilyn jälkeen olikin jo nälkä ja hernekeitto maistui ihmeen hyvälle.
 

Kengät saatu bloginäkyvyyttä vastaan

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *