Ihonhoito

L`occitanen ihonhoitotuotteet

Nuoren iho voi oirehtia monella eri tapaa murrosiässä ja ihon hoitaminen voi olla haastavaa. Mikäli valitsee väärät hoitotuotteet, voi iho reagoida äkäisesti ja lopputulos voi olla huonompi, kuin aloitettaessa. Koska itselläni on ollut vaikeuksia oman ihoni kanssa aikuisella iällä, niin olen pyrkinyt huolehtimaan tyttärille oikeanlaiset tuotteet iho-ongelmiin, jo heti varhaisessa vaiheessa.

Yleensä teinien iho-ongelmaksi mielletään se hurja punoittava ja näppyläinen acne, mutta ei se kyllä aina niin ole. Tästä olenkin jo aiemminkin kirjoittanut. Meidän tyttäret kun ovat ihotyypeiltään todella kuivaihoisia ja ongelmiksi muodostuu miliumit ja joskus satunnaiset näpyt. Nuoremmalla on atooppisuuteen taipuvaisuutta, mutta iho ei kuitenkaan hilseile kuivuuttaan, joten siinä mielessä ei ole rutikuiva.

Saimme testiin Lòccitanen sheavoita sisältävän ravitsevan ja suojaavan  Shea cleansing oil-puhdistusöljyn. Tämä tuote on tehokas meikinpuhdistaja ja ihosta tulee todella puhtaan tuntoinen eikä tahmea, vaikka kyseessä onkin öljymäinen tuote. Hassua, miten mielikuvat öljyputsarista saa hieman varpailleen, mutta tuote on oikeasti loistava ja tytär tykkää ja iho tietysti myös. Meikkiä hän ei nyt olekaan pahemmin käyttänyt, joten iho saa kunnolla rauhoittua. Kosteuttaa ihanasti ja tekee ihosta pehmoisen. Hierotaan kuivalle iholle ja kostutetuin käsin kevyesti työstetään tuote emulsiomaiseksi ja huuhdellaan pois.

Kosteutukseen saimme Shea Face Soothing voiteen. Tämä tuote taistelee kuivuutta vastaan ja auttaa vahvistamaan ihon luonnollista suojaa, vähentää stressiä ja suojaa saasteilta. Voide on kevyt ja tuoksuu todella hyvältä, juuri sellaiselta, kuin toivoisi kasvoille levitettävän tuotteen aina tuoksuvan. 
Todella rauhoittaa ihoa ja vie pois kiristävää tunnetta ja ihosta tulee pehmeä.

Shea Comforting Oil antaa vielä lisäpotkua kosteutukseen, sillä se on silkkinen kuivaöljy, joka ravitsee ja kosteuttaa herkkää, kuivaa ihoa. Ihoöljyä tytär käytti suoraan iholle öisin tai taputteli voiteen päälle, aina kun iho tuntui todella kuivalta.

Iho on voinut loistavasti, mutta pientä epäpuhtautta kyllä löytyy otsalta. Ihonväri on muuten tasainen ja hämmästelen välillä sitä, kuinka kauniilta iho näyttää ilman meikkiä. Nämä tuotteet todella sopivat hänelle ja varsinkin nyt kun talvi tulee ja pakkanen ja huoneilman kuivuus kuivattavat ihoa. Lisäplussat siitä, että nämä tuotteet tulevat pumppupulloissa.


Minun ihoani tytöt eivät onneksi ole perineet, sillä oma ihoni on aina ollut nuorena t-alueelta rasvainen, eli sekaiho. Nykyisin iän myötä sekin muutos on tullut, että kuivuus vaivaa ja nimenomaan pintakuivuus ja meikki saattaa alkaa kiiltelemään päivän mittaan, joten siellä alla sitä rasvaisuutta kyllä on.

Useammat meistä eivät niin perusta millä meikit pestään pois, mutta minulle sekin seikka on tärkeä. Vaadin puhdistukselta paljon, koska meikki pitää saada pestyä ilman turhia hankauksia. En tykkää maitomaisista putsareista ja niitä minulle kuitenkin useimmiten tarjotaan. Saattavathan ne olla iholleni näin talvisin hellempiä, mutta jos niitä pitää moneen kertaan käyttää, ennenkuin iho on todella puhdas, niin samalla sitä pesee vahvemmalla aineella kasvot ja meikit lähtevät helpommin ja iho ei niin rasitu. Mutta lisäpunaisuutta en toki kaipaa.

Ilahduin kun sain tämän Pivonen Perfecting Make-up Removerin testiin. Tällä nimittäin lähtee ja myös silmämeikit ja tuhdimmatkin huulipunat huulilta. Miten nopeaa ja helppoa eikä tarvitse tuhertaa monen purkin kanssa. Joskus se nopeus on valttia, vaikka ihonhoidosta tykkäänkin. Tässä geelissä on Pioni-uutetta ja tuoksu on kyllä ihana. Levitän muutaman pumppauksen pullosta iholleni ja käytyäni sen läpi geelin kanssa, huuhtelen hyvin vedellä. Loppuun vielä Pivone Perfecting toner, joka kosteuttaa ja virkistää ja viimeistelee meikinpoiston ja valmistelee tulevalle hoitotuotteelle.

Tuotteet lehdistönäytteitä

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *