Käsityöt

Joulukalenteri 6.12


Itsenäisyyspäivä ja ei taaskaan kutsua linnaan! No ei hätää, sillä kalenterissa on vinkki, miten illan voi viettää rennosti telkkarin äärellä linnan juhlioita arvostellen ja joululahjaa tehden.

Joulukalenterissa virkataan tänään kisu-kännykkäpussi.Tähän käy mikä tahansa puuvillalanka, mutta napakka tulee tietysti suhteellisen ohuesta ja merseroidusta puuvillalangasta, mutta käytä ihmeessä niitä lankoja, joita sattuu olemaan ja jämälangat on tällaisiin käsitöihin ne parhaat. Virkkaus aloitetaan pohjasta virkkaamalla ketjusilmukoita kännykän leveyden verran. Sitten virkataan kiinteitä silmukoita ketjusilmukkarivin loppuun ja lopussa käännytään ja virkataan työn alareunaan kiinteitä silmukoita palaten työn alkuun. Työtä virkataan siis ympäri ja saadaan näin kuppimainen alku työlle ja sitten vaan virkataan riittävä pituus pussille. Muista kokeilla pussia kännykkään ajoittain ja älä missään tapauksessa tee lisäyksiä, jolloin työstä voi tullakin patalappu. Korvat voi taiteilla pylväillä ja silmät  kirjoa kirjontalangalla ja paljeteilla ja jos haluat, tähän voi tehdä myös olkanauhan.

Oikein Hyvää Itsenäisyyspäivää!

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *