Lifestyle

Joulukalenteri 10.12.

Otetaanpa pieni breikki tähän DIY-tulvaan, jolla olen teitä nyt kalenterissa ”sulostuttanut”. Joulun alla on ihan kohtuullista ajatella myös itseään. Näin minä ainakin teen, kun aika moni jouluun liittyvä asia jää harteilleni ja päätettäväkseni ja aiheuttaa hieman stressiä. Mies ottaa vastuun sitten toisista jutuista, joten tasa-arvoajattelulla tässä ei mennäkään. Mies hoitakoot fyysisemmät hommat ja hienosäädöt ja minä niitä koristeluja ja ruokia ja sellaisia.

Olen aina ollut jouluihminen ja halunnut järjestää joulua niin, että varsinkin lapsille jäisi hyvä mieli. Aina se ei ole mennyt aattoaamuna ihan putkeen ja olen väsyneenä ja kireänä tiuskinut ja ärhennellyt perheelle. Olen kahminut aivan liikaa asioita toteutettavaksi ja kai se on pakko myöntää, että perfektionistinä, no ainakin joissain jutussa, olen huomannut, että teen sen itse muka nopeammin ja ”paremmin” ja sitten olen ollut jo ihan uupunut. Tylsää on ollut huomata, että itse on aiheuttanut niitä kireitä tilanteita ja joulumieltä on todellakin saanut olla etsimässä, silloin aamulla. Mutta iltaa kohti stressi on sitten helpottanut. Mies on kiusannut, että vain olen jännittänyt joulupukkia.

Viime vuosina olen yrittänyt jättäytyä taka-alalle esimerkiksi kuusen hakemisessa ja suonut sen homman tyttärille ja miehelleni. Kuusen koristeleminen on mennyt rennosti ja tyttärien ideoita huomioon ottaen ja kivoja ideoita sieltä on tullutkin. Sillä aikaa olen puuhannut ruokajuttujen tai siivouksien parissa ”takavasemmalla”. Olen alkanut oppia antamalla tilaa toisille, toivon ainakin niin.

Eniten otan stressiä ruokajutuista, sillä se on alue, jossa koen suurinta epävarmuutta. Paljonko ruokaa pitää hankkia aatoksi ja riittääkö astiat ja tuleeko viime hetken yllätyksiä ja suoriudunko kokkailusta kunnialla. Usein mietin niin tarkasti aaton asiat, että unohdan, että onhan niitä aterioita syötävä ja valmistettava vielä noina pyhinäkin.  Yleensä kaikki on kyllä sujunut hyvin ja vieraat ovat saaneet vatsansa täyteen. Asiaa on helpottanut se, että olemme jakaneet taakkaa niin, että jokainen tuo jotakin sovittua joulupöytään, sillä ruokailijoita on yhteensä 13 ja ehkäpä jopa enemmän tänä vuonna, boyfrendejä, ehkä.


Siivoilut ovat toinen juttu, jonka olen oppinut nykyisin hoitamaan rennommin. Vain imurointi, mattojen tuuletus ja lattian pesu, pölyt pois ja vessat kuntoon viimeisinä päivinä ennen aattoa. Mutta jääkaapit ja hella sekä osiltaan keittionkaappeja siivoilen jo viikkoa ennen. Niin ja saunan pesu on minulle tosi tärkeä juttu myös. Eli ei mitään turhaa niuhotusta ja tähän siivoukseen on valjastettava koko perhe mukaan, jee! No, perhe ei kyllä ole niin innoissaan, mutta toivon silti heidän osallistumistaan tähän projektiin sloganilla:
 -Joulu on kerran vuodessa vaan!


No lopulta pääsen itse aiheeseen, eli itsensä muistamiseen. Nämä Isadoran uutuudet ovat kyllä juuri sitä, mitä vaikkapa tuolloin aattona ja miksei ennenkin, tulee käytettyä. Kosmetiikan ystävänä, tai tuo oli lievästi kirjoitettu, kosmehöperönä paremminkin, nämä kauniit ja kimaltelevat meikit tuovat hymyn huulille. 

 Ripsiväri Grand Volume Lash Styler tekee kauniit ripset, jotka saavat mahtavasti lisää volyymia, kuten luvataankin. Alussa olin hieman pettynyt, kun ripsiväri oli niin ohutta ja ihmettelin, että kuinka tällä mitään volyymia saa, mutta jonkin ajan päästä ripsiväristä tulee täydellistä ja se tottelee ja toimii kuten pitää. Tässä on ilmeisesti jokin pieni kuivumisjuttu kyseessä, koska olen huomannut tämän saman melkein jokaisen ripsivärin kohdalla. Tämän päälle tarvitsen kuitenkin Clarinsin fix tuotteen, joka tekee ripsiväristä vedenkestävän ja minun ei tarvitse huolehtia meikin sotkeutumisesta, jos vaikka on kostea sää.

Musta Kohl Kajal tekee ihanan kauniin rajauksen, mutta valitettavasti minulla se ei pysy. Olen käyttänyt sitä kuitenkin kun teen sumusilmiä, joten silloin se toimii ja sitä voi nätisti häivytellä tummaan silmämeikkiin.

Glitterinen luomiväripaletti on huikea ja värit ovat kauniit ja niillä saa ihania yhdistelmiä vaaleasta arkimeikistä tummempaan. Silmien meikkauksessa täytyy varoa, ettei tuo glitter varise poskille meikkiä tehdessä, joten kasvopaperi tai teippi voi olla paikallaan. 

Huulikynämaiset, Lip Desire huulipunat, ovat hehkuvissa sävyissä tummasta viininpunasta aina jouluiseen kirkkaanpunaiseen. Minulle sopii ehdottomasti tuo kirkas punainen ja tyttärille kelpasi nuo viininpunaiset sävyt. Puna hohtaa kauniisti ja pysyy huulilla pitkään. 

Miten sinun käy joulun alla? Tuleeko stressattua vai suoriudutko kaikesta leikiten, hymy huulilla joululauluja hyräillen?

Tämmöinen oli tämä kymmenes luukku täällä kalenterissa, joten ole itsellesi armollinen ja muista myös helliä itseäsi!

Ps. Huomenna tiedossa arvonta!

Isadoran tuotteet lehdistönäytteitä

8 Comments

 • Katarooma

  Mää nautin nyt, ku ei enää tarvi laittaa joulua eikä stressata sitä. Kinkku tulee kotipaketissa, siihen lisukkeeksi jotain. Graavikalan haen kauppahallista ja perunarieskaa jostain kaupasta. Kotia ei laiteta ihan mitenkään, hyvä jos ees siivotaan. 😀 Joulu vietetään kahestaan neljän seinän sisällä syöden ja Netflixiä tuijottaen. <3 Nyt ku on vapauttanu ittensä paineista, pystyy sietään muitten hössötyksiä joulun suhteen, eikä ota siitä ressiä ittelleen.

 • Mysterious M

  Tuo kuulostaa aika stressittömältä joululta:D
  Mä kuitenkin nautin siitä, että on jouluinen sisustus ja porukkaa ympärillä, mutta eihän mikään itsestään tule, joten pitäähän sitä myös tehdä ja siinä se stressi joskus näyttää naamaansa:) Mutta mä yritän:D

 • Mysterious M

  Niin, teillä se on hieman eri juttu. Me vietimme kerran joulun Thaimaassa ja ei se kyllä joululta tuntunut. Haikeus siinä iski, vaikka lomareissu oli mitä mahtavin! Nuorena vietin joulua jenkeissä ja ei se juutalais-protestanttiperheessä myöskään joululta tuntunut, vaikka kyllä ne mun vuoksi laittoivat kuusen ja kaikki:)

 • Johanna

  Vaatimuksia on vähän liikaakin välillä joulun suhteen ja kaikki pitää olla tip top. Minulla on vähän huono tapa jättää asiat viimetinkaan ja siitähän se stressi vasta tuleekin.

 • Sude

  Meillä ei stressata kahden hengen joulun takia =) Siivotaan mitä viitsitään ja ruoat ostetaan kaikki valmiina kaupasta. "Saarioisten äidit" tekee meille hyvät joululaatikot 😉

 • Mysterious M

  Juu, meillä on myös tuo "Saarioinen" tuttu merkki pöydässä ja ne koristavat sukujoulua jälleen:) Huh, jos pitäisi nekin itse tehdä!! Ei kiitti, joten valmista, puolivalmista vähintään. Ainoastaan alkupalat ja jälkkärit teen itse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *