Käsityöt

Joulukalenteri 13.12.


Nyt on tekoturkis jälleen muodissa ja koska olen esitellyt kaikenlaisia käsityöläisjuttuja blogin kalenterissa, niin heitän tähän vielä tämän turkin, jonka ompelin tyttärelle. 

Juttu meni näin, että etsimme tyttärelle lämpimämpää takkia, kun edellinen oli käynyt pieneksi. Tuskastuimme suhteellisen pian, kun takit ja hinnat eivät tuntuneet kohtaavan sillä tavalla järkevästi. Eikä me kyllä löydetty kovin kivoja vaihtoehtojakaan, joten tytär kokeili yhtä mustaa turkkia ja saimme siitä kimmokkeen.

 Eurokankaasta löysimme tarvittavat materiaalit turkin luomiseen ja sitten vain kotiin ja miettimään kunnolla mallia. Ihan yksinkertainen, hieman laatikkomainen ja nepparit kiinnitykseen ja pieni pystykaulus. Halusin ostaa väliin vatiinia, opin tämän sanan äskettäin, sillä halusin turkin olevan oikeasti lämmin myös pakkasella. Vatini on siis sellainen kankaan tyylinen, hieman muistuttaa kyllä kertakäyttölakanaa, mutta on paksumpi ja on lämmin ja sijoitetaan vuoren ja turkiksen väliin. 


Tämä turkki on kuulemma tosi lämmin ja tytär tykkää, mikä on pääasia. Jos käyt ompelemaan turkkia, niin kannattaa valita todella suora malli, johon myös suorat hihat on helppo kiinnittää ja ei tarvitse kikkailla mitään turhia. Toimii hyvin ja selkeys on tässä materiaalissa se juttu. 

Tekoturkista jäi, joten on pakko keksiä siitä jotakin kivaa, vaikka somisteeksi.  Tämmöinen kalenteriluukku tänään asukuvituksin. Kynnet sopii hyvin turkin väritykseen ja lakka on Isadoran uusi Holographic nails lakka.

 Luitteko muuten juttua, jossa Sokos kuulemma lopettaa turkisten myynnit kokonaan? No, nyt on siis tekoturkisten aika, vaikka joku jo valitti, ettei ne maadu ikinä ja ovat luonnolle huonompi valinta. Mutta joo, ei voi voittaa.
Pakko laittaa vielä tänne loppuun kuva, jossa myös ollaan meikäläisen tekemissä turkeissa.

16 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *