Sisustaminen

Joulukalenteri 14.12.


Tänään joulukalenterissa on vuorossa todella edullinen idea joululahjaksi tai sitten itselle omaan tarpeeseen. Tähän tarvitaan muutama kulahtanut ja jo käytöstä poistettu t-paita, mielellään isohko miesten paita. Olen metsästänyt noita mieheni hiukan jo rispaantuneita t-paitoja tähän projektiin ja muutaman sainkin jo napattua. Sitten alkaakin seuraava vaihe.


Eli leikataan kudetta. Puuvillakudetta  saa ostaa valmiina, mutta hei, jos sen voi hyötykäyttää omasta varastosta, niin sen parempi. Leikkaa kainaloiden alta paita suoraan poikki, sillä muutoin tulee hankaluuksia saumojen kanssa ja niistä ei saa siistiä kudetta. Aseta paita niin, että aloitat helmasta leikkaamaan sivusaumaa kohden. Leikkaat noin kahden sentin suikaleita ja lopetat aina leikkaamisen noin kolmen sentin päästä sivusta. 


Kun kappale on leikattu, niin avaa suikaleita sen verran, että saat leikattua nauhaa. Eli nyt pitää leikata hieman vinoon kudetta, jotta nauha ei katkea, vaan pysyy yhtenäisenä. Tarkkaile aluksi miten leikkauksen pitää mennä, jottei kude katkea. Kyllä se minullakin meni vääriin ensin tuossa alussa, ennen kuin ymmärsin miten se tulee leikata.


Kun alat keriä kudetta, niin muista venyttää sitä hieman, jotta se kiertyy enenmmän lankamaiseksi ja sitä on helpompi virkata. Tästä sitten vain seuraavaan vaiheeseen, eli korin virkkaamiseen.

Korin virkkaamiseen löytyy erinäisiä ohjeita ja vidoita, joten kurkkaa vaikka täältä miten sen voi virkata.


Minulla kun noita lankoja pyörii kaikenlaisissa pusseissa, niin sain ne nyt siististi ojennukseen tuohon koriin. Korin virkkaa nopeasti, koska kude on paksua, joten tämän toteuttamiseen ei mene kovin paljoa aikaa.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *