Käsityöt

Joulukalenteri 15.12.


Kirjoneuleiset kämmekkäät, vaikka inhoanikin tätä sanaa, mutta tällä nämä kaiketi parhaiten tunnetaan, tein tämän päivän joulukalenteriin. Nämä voi neuloa kuten lapaset, mutta tee varsi pitemmäksi  kuin lapasia neuloessasi, ennen peukalon paikkaa. Päättele, kun pituus on sopiva ja peukalon kohdalla samoin. Nämä ovat todella hyvä lahjavinkki paleleville nivelille ja muutenkin, minun kädet ovat aina jäässä, varsinkin töissä, niin nämä auttavat ja silti sormilla on vapaata työskennellä.

Lankana minulla oli jämälankoja tuosta Ruska-mekosta, eli silkki-villa ja valkoinen oli muistaakseni merinoa, jämälanka sekin.
Silmukoita  riitti 40  kokonaismääräksi, sillä minulla on pienet kädet ja halusin niistä tiukat, kun kuitenkin käytössä venyvät. Muutama kerros 2o ja 2n ja sitten sileällä kuvioita, mitä mielii, kunhan ilottelee. Kun pituus on riittävä neulo 8s eri värillä peukalon paikaksi ja jatka loppuun ja päättele silmukat kerralla. Irrota peukalopaikalta lanka ja poimi 18 s peukaloaukosta ja neulo peukalo, kunnes pituus riittää ja päättele kerralla.

Tai näistä voi tehdä vain rannekkeet ja nekin kyllä toimii, jos arastelet peukalon tekoa tai et ole varma lahjan saajan mieltymyksestä. Rannekkeet kun voi aina vetäistä sormiin asti lämmittämään.
Neulomisen iloa!

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *