Käsityöt

Joulukalenteri 17.12.


Nyt mennään jo perinteiseen lahjaan, eli patalappu perheen kokille. Nämä ovat jonkun mielestä tylsiä lahjoja, mutta patalappu ainakin minulla kulahtaa ja kuluu ja joskus vähän kärtsääkin, joten mielelläni otan kivan uuden patalapun vastaan. 

Sinooperissä on hauskoja, veikeitä ja kauniita leimasimia ja niillä saa kikkailtua vaikka millaisia kuvioita kankaaseen painaen. Helppoa ja tämän teossa voi myös lapset olla mukana. Tähän DIY patalappuun tarvitaan vain pellavaa tai puuvillaa palanen. Minä käytin yhden Ikean Aina-verhon jämät. Lisäksi tuonne väliin voi laittaa vanulevyä tai sitten kangasta, joka on tehty patalappujen sisuksiin sopivaksi, kestää siis kuumaa. Eurokankaasta olen tätä joskus palasen ostanut. Niin ja tietysti tarvitaan leimasinsieni, minulla oli musta tässä käytössä, mutta siitä näyttää kuvissa tulleen hieman harmahtava. No sekin sopii.  


Leikkaa tuo sisus hieman pienemmäksi kuin haluamasi patalappu ja tikkaa reunat niin, että tikki kulkee juuri tuon sisuksen reunaa pitkin. Jätä kääntöaukko ja käännä työ ja tikkaa reunat uudelleen kiertäen patalappua. Säilytän patalaput suoraan kaapin hyllyllä, joten en tehnyt ripustuslenkkiä, mutta sellainen kannattaa tehdä, jos haluaa.Seuraavaksi vain painat haluamasi kuvion keskelle. Silitys ja patalappu on valmis. Mikäli et ole ihan varma painamistekniikasta, niin kannattaa harjoitella sitä ensin, jotta tiedät miten se tehdään ja valmis patalappu ei mene pilalle. Voi myös painaa ensin ja ommella työn sitten.

Huomenna on sitten vuoden viimeinen arvonta, joten tervetuloa osallistumaan!

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *