Sisustaminen

Joulukalenteri 20.12.


Joskus se inspiraatio voi tulla vaikka siivotessa joulukoristelaatikkoa. Näin kävi minulle ja hermohan siinä kyllä ensin paloi, kun palloja ja kaikkea krääsä-koristeita tipahteli yli äyräiden olevista säilytyslaatikoista. Minun oli pakko käydä karsimaan, sillä oikeastaan olen hieman kallistunut tuolle Konmari-mikä-lie-minimalistiseen suuntaan. Tiedättehän sen japanilaisen eepoksen, miten karsia turhia ja siivota nurkat kaikesta ja pärjätä vain muutamalla jutulla ja kestää perheen huudot siitä, kuinka äiti vain heittää kaikki muiden tavarat pois, muttei omiaan. ( Tämä taas ei alkuunkaan pidä paikkaansa, minähän annan vain niille omille tekohengitystä ja ne alkavat uudestaan kukoistaa!)

 No en ole Konmari-asiantuntija ja nimikin voi olla väärin ja kirjaa en ole edes aukaissut, mutta ajatus lähti siis siitä, että heitänkö roskiin turhat pallerot pyörimästä vai annanko niille uuden elämän. Hopeapallokranssin esittelin joulukalenterin alukutaipaleella täällä ja nyt sille sitten seuraa jatko-osa, nimittäin sydänkranssi. Tähän siis liimataan kaikki turha joulukoriste,  mille ei löydy sopivaa paikkaa enää ja siinä ne sitten söpösti ovat kaikki pallerot ja tontut ja tikkukarkit ja lumiukkokin, joka ei muuten edes pysynyt, kun nostin kranssin seinälle.Tähän voi hyvin upottaa kaikki ei-niin-kivat-lahjakoristeet-joita-ei-voi-heittää-poiskaan! Aika kätevää ja laatikkoon tulee nyt mukavasti tilaa, vaikka näitä kransseja se on vasta hankala säilyttää, kun vaativat oman tilan ja ulkovarastoonkaan niitä ei voi laittaa. No, eiköhän se jonnekin sängyn alle ainakin mahdu, siis joulun jälkeen. Ulko-oveen sitä havittelin, mutta linnut käy hyökkäämään sen kimppuun todennäköisesti ja ei tuo liima varmaankaan kestä kosteutta ja pakkasta. Olisi taas se pallojen keruu edessä, joten sisälle se on laitettava.


Mitähän tuo Konmari tuumaisi tästä? Olenko ymmärtänyt lainkaan koko ideaa? Minä sain ainakin jotakin järjestykseen, joten saankohan minä tästä nyt hyvää energiaa, toivon totisesti.

Tuota, onkohan minulle tullut joku jouluhepuli?? Onko teillä kenelläkään vastaavia oireita? No, muutama päivä enää ja sitten se on joulu.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *