Lifestyle

Mitä ruokaa joulun jälkeen?

Joko kinkku ja joululaatikot alkavat kyllästyttää? Minua ainakin ja niin lensi muutama puoliksi syöty laatikko jo roskiin. Harmitti hiukan, koska ruokaa ei saisi heittää pois, mutta ei se olisi enää maistunut.

Mitä sitten voisi tehdä ruuaksi joulun jälkeen, kun ei halua touhuta keittiössä koko päivää ja ruoka pitäisi valmistua suhteellisen nopeasti. Tähän löytyy helppo ruokavinkki ja sellainen, jonka jokainen osaa ja tekemisessä onnistuu.

Tarvitset rintafileitä, minulla on ollut monenlaisia kananpaloja käytössä tällä reseptillä, joten ei ole niin väliä. Paista pinta fileisiin pannulla ja mikäli kananfileet ovat isohkoja, niin puolita ne. Lisää uunivuokaan kanat ja pilko isohkoja paloja paprikaa joukkoon. 

Seuraavaksi tyhjennä koko pullollinen Mexican tomaattiketsuppia vuokaan kanojen päälle, jotta ne peittyvät. Tähän on kuulema tarkoitus todellakin käyttää koko pullo, mutta koska minulla oli vain kolme kananfilettä, jotka puolitin, niin en ihan kokonaista pulloa vuokaan kumonnut. Pääasia on, että sitä on reippaasti, sillä tästä tulee kanalle kastike.

Lisäksi laitoin muutaman perunan lohkottuna toiseen vuokaan ja maustoin suolalla, yrteillä ja omilla mieluisilla mausteilla ja molemmat vuoat uuniin 200 asteeseen noin 45 minuutiksi. On kuulkaas tulista, mutta hyvää ja lisukkeinahan voi käyttää riisiä, pastaa tai vaikka ranskalaisia. Suosittelen.
Resepti on löydetty Strictly Stylen blogista.

14 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *