Lifestyle

Lomalla
Lomalla. Mikä lomalla ollessa on tärkeää? Se, että tekee huikean hienoja matkoja vai löhöää rentona kotinurkissa?

No, minusta lomalla ollessa tärkeintä on työarjen nollaaminen. Stressin poistaminen tekemällä itseä miellyttäviä juttuja. Välillä se voi olla ihanan upea matka jonnekin kauas pois omasta lähiympäristöstä ja loma-aika tuntuu useimmiten matkoilla pitemmältä, kuin jos olisi jäänyt kotiin. Matkoilla saa uusia kokemuksia, tutustuu uusiin ihmisiin ja eri kulttuuriin perehtyminen rikastuttaa. Matkoista jää yleensä kuvien kera muistoja, joihin voi palata myöhemmin.  Mutta aina ei voi matkustaa. Se ei sovi budjettiin tai työt eivät anna myöten lähteä reissuun. Voisin omalla kohdalla nyt ynnätä nuo kaikki yhteen, varsinkin jos nyt olisi  pitänyt matkata kauemmas. Perheessä vain minä ja nuorempi tytär vietämme pitempää lomaa ja mies ja toinen tytär paiskivat töitä. 

Olen aina kyllä pitänyt reissaamisesta ja mielelläni reissuun lähden, mutta joskus olo kotona voi olla paikallaan. Tämän loman, jouluhössäyksestä päästyäni, olen suoraan sanoen vain löhönnyt. Univajeko lie, mutta aamuisin olisin mielelläni kyllä nukkunut vaikka kuinka kauan, kuin teinit konsanaan. Onneksi mies on piipahtanut lounaalle, joten on ollut pakko könytä ylös ja tehdä jotain syötävää hänelle. 

Olen nauttinut kirjaston kirjojen annista ja lukenut yömyöhään ihania romaaneja ja selaillut Milla Alftanin sisustuskirjaa, vihdoinkin ilman huonoa omaatuntoa siitä, että jotakin pitäisi tehdä. 


Niin no, tarpeeksi tutkittuani ihanaa sisustuskirjaa alkoi mieltäni kalvaa, että vaatehuoneeni kaipaisi kyllä kunnon pöllyytystä ja organisoimista. Tavarat ovat vain ajautuneet pois paikoiltaan ja pyykistä tulleet vaatteet sullottu laatikoihin. Tytöt ovat jotenkin päätyneet siihen ratkaisuun, että työhuone/vaatehuone on myös kierrätyshuone, joten kaikki, mitä ei omassa huoneessa halua pitää, niin tänne vaan, jonnekin nurkkaan sullottuna, kyllä se äiti sitten hoitaa ne eteenpäin. 

Jospa saisin kaikki järjestettyä niin, että vihdoin pääsisin myös kirpputorille myymään turhia tavaroita ja vaatteita pois. Vaikka tuo kirppistely tuntuu nykyisin niin rasittavalta touhulta, kun kukaan ei halua maksaa 50 senttiä enempää mistään. Ei tainnut sittenkään olla viisasta avata sitä sisustuskirjaa, sillä siitä sai myös pelottavan ihania ideoita tänne vaatehuoneeseen, siivoilujen lisäksi ja siitä ei mies taas ilahdu.

Kun tarpeeksi on löhönnyt ja huomannut, että päivät vain valuu eteenpäin, niin tulee tarve repäistä, ihan äkkisiltään. Löhöilyssäkin tulee raja vastaan.  Mitä jos sittenkin?  Ei tästä lomasta nyt oikein jää muistoja tai saa sellaista piristysruisketta, jotta jaksaa taas työssä tai koulussa pitkää talvea taapertaa.

Sen verran kuitenkin tuo matkakärpänen kutitteli ja nosti päätään, että päätin lunastaa joululahjakortin Siljalle. Nyt sitten teemme matkan tyttöjen kanssa. Eli se siitä nurkissa luuhaamisesta, sille pyhitin jo yhden viikon ja nyt loppulomalla risteilemme minilomalle suosikkikohteeseemme Tukholmaan.

Eli miten se nyt menikään? Loma kotona löhöten vai matkalla piristyen? Jaa, nyt taisin saada molemmat ja sekös on mitä mainioin ratkaisu.

Mikä sinusta lomalla ollessa on tärkeintä?

Milla Alftanin kirja lehdistönäyte

18 Comments

 • Lumo

  Lomalla matkustaisin mielelläni, mutta aina tosiaan ei budjetti anna periksi.

  Joulun välipäivät pidin ylityövapaita. Ei tuottanut ongelmia olla tekemättä oikeastaan mitään. Maalla samoilin metsissä muutaman tunnin päivittäin, mutta muuten lueskelin, otin päiväunia ja olin vain. Välillä on ihana vain nollata pää ja kroppakin.

 • mummo

  Ihanaa on päästä pois kotiympyröistä mutta ihanaa myös olla kotona tekemättä mitään ihmeellisempää. Molemmat rentouttavat ja sinä sait vielä niiden yhdistelmän.

 • Tiia K

  Tää oli kiva ja molempi hyvä. Aina on matkahaave mielessä, mutta jatkuvasti en jaksaisi matkustella, vaan sillä lailla sopivasti, etenkin nyt, kun ikää on tullut. Nykyään kaukomatka esim. arveluttaa aikaeron vuoksi, jaksaako sitä myllytystä ja meillä jarrua luo nyt koko ajan, sokeritautinen kissa, hamsterit, kaksi kissaa ja koira. Siinä on hoitohaastetta ja hoitovastuuta, eli ihan helposti ei matkalle päästä.

  Ihanaa Tukholman reissua, kyseisille minilomille mekin juuri ja juuri saadaan eläintehoitaja. <33

 • Mia / Beauty Highlights

  Miten sulla voikin olla niin samoja ajatuksia kuin mulla juuri nyt! 😀 Minäkin olen nyt muutaman päivän ollut lomalla ja tuntunut siltä, että voisi vaan nukkua koko päivän. Energiatasot aika nollissa raskaan syksyn jälkeen, mutta silti tuntuu, että jotain olisi kiva tehdä. Totta tuokin, että matkoilla loma tuntuu yleensä pidemmältä. Nyt jo hätäilen, että apua, pian taas paluu työkuvioihin ja kaikkeen härdelliin 😉 Ja tuo kirppistely; samaa olen miettinyt, että järjestelisin taas omat kaapit, mutta jotenkin tuntuu, etten enää jaksa nähdä vaivaa kirpputorille viemisen eteen jonkun pikkusumman takia. Ei hyväkuntoisista ja siisteistäkään vaatteista kuitenkaan makseta enää paljoa. Se on juuri se pari euroa korkeintaan. Ajattelinkin, että lahjoittaisin suurimman osan vaatteista suoraan johonkin keräykseen, josta voivat jakaa vähävaraisille. Ehkä siitä on enemmän iloa antajalle ja saajalle 🙂

  Ihanaa Tukholman reissua! <3

 • Kivipellon Saila

  Olen miettinyt juurikin noita samoja juttuja – matka vai loma kotona! Olen tämän viikon ollut lomalla kotona, isäntä on töissä. Olen nauttinut, saanut tehdä mitä haluan, siivousviikkoa tästä en ajatellut laisinkaan. Olen ollut niin onnellinen, olen tehnyt käsitöitä, käynyt lenkillä, kuvaillut…nauttinut hiljaisuudesta. Kuun lopulla mulla on uusi loma, 2 viikkoa, silloin yhdessä retkeilemme isännän kanssa, kun saamme kotimiehen…odotan sitäkin!

  Pääasia lomassa on se, että saa tehdä jotain mistä haaveilee, joka irrottaa työrutiineista, joka antaa hyvän mielen ja lataa akkuja!

  Ihanaa loman jatkoa Sinulle!

 • Mysterious M

  No mukava kuulla, että joku muukin ajattelee samalla tavalla. Ehkä tämä on tää lomalaisen syndrooma, että puhisee kaikesta mitä vois tehä ja jättää suurimman osan tekemättä:D Mutta matkailu silloin tällöin on kivaa:)
  Kirppistely on tehty nykyisi turhan haastavaksi, joten saattaa mullakin kierrätykseen käydä tieni:)
  Kiitos, reissu meni mukavasti!

 • Mysterious M

  Kuulostaa hyvältä tuo sinunkin loma:) Mikä parasta, että sinulla on tiedossa vielä kohta lomaa lisää! Työrutiineistaa irti pääseminen onkin joskus haasteellista lomalla:(
  Mukavaa pitkää viikonloppua sinne ja loman jatkoja myös:)

 • Mysterious M

  Näinhän se on. Joskus vaan harmittaa, että siihen lomaan asettaa liikaa odotuksia ja sitten jos odotukset ei toteudu, niin alkaa vaan odottamaan sitä seuraavaa lomaa:) Pitäs osata vaan nautiskella tästä vapauden hetkestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *