Matkustaminen

Risteilyllä

Näissä kuvissa on uskokaa tai älkää, Tukholma. No, aina ei voi onnistua ja voihan nämä nähdä taidekuvina, jos oikein pinnistää. Oletteko koskaan olleet näyttelyssä, jossa pitää oikein miettimällä miettiä, että mitähän hienoa tässä taulussa on, kun se saattaa vain esittää pelkkää punaista plänttiä? Itse olen aina miettinyt, että onko tässä mahdollisesti kysymys”Keisarin uusista vaatteista,” sillä kaikkea taidetta meikäläinen ei aina ymmärrä. No näissä kuvissa on siis yövalaistuksessa Tukhoman satama, kun laiva alkoi lipua kohti kotimatkaa.  Oli niin hyisen kylmää, etten saanut itseäni mitenkään pakotettua tuonne Silja Serenaden kannelle, joten ikkunan läpi tuli näitä kuvia räpsittyä.

Matka meni muuten hyvin, mutta vaikka kameraa raahasin mukanani, niin en löytänyt oikein mitään inspiroivaa kuvattavaa. Siksi en ”pakkopullakuvia” ottanut ja ajattelin, että ei aina ihan kaikkea tarvitsekaan kuvata. Voi vain katsella ja nautiskella, ilman kuvaamistressiä ja se tuntuikin helpottavalta. Lisäksi kova pakkanen ja isohkot lumihiutaleet, jotka pyryttivät ikävästi vasten kasvoja, pisti meidät vain pikimmiten siirtymään sisätiloihin. Sisällä toppatakissa ja pipossa tuli sitten nopeasti kuuma, joten ei sekään hyvä ollut. 

 Harmitti, kun olen aina tottunut vaihtamaan kruunut laivalla ja nyt he olivat vuodenvaihteessa siirtyneet veloittamaan aina 5 e jokaisesta 100 euron vaihdosta. Aikamoista kiskontaa. Kannattaa vaihtaa jatkossa kruunut siis jo maissa. 

 Tukholman huikeat alennusmyynnit eivät vain saaneet meitä innostumaan, joten shoppailut jäi aika minimiin. Neuleet ovat aina hyvä sijoitus ja niissä tuntui olevan reippaat alennukset, mutta tarjolla oli harmaita neuleita ja niitähän minulla piisaa. Jos löytyi kiva malli ja väri jossakin neulekoltussa, niin eihän siellä ollut kuin isoja kokoja jäljellä. Kolusimme tytöille tärkeimmät kaupat mm. Zara, Åhlens, Brandy Melville, Hollister, muutama liike oli remontissa ja NK oli päättänyt pitää vain kantis-päivän, joten ovet eivät avautuneet meille. Pari pientä ostosta nyt tarttui mukaani, kuten kauniit juomalasit  (Lagerhus) sekä yksi ripsiväri ja huivi laivalta. Hassua miten sitä jo suuntaa katseensa kevääseen ja mieluiten jo unohtaisi nämä talviset vaatteet, mutta nyt se varsinainen talvi alkaa ja lämpimiä vaatteita tarvitaan. Ei tästä niin vain päästä. 

Laivalla me söimme hyvin, ensimmäisenä iltana Kapteenin pöydässä ja seuraavana iltana Tavolatassa ja herkuttelimme varsinkin jälkkäreillä. Niistä laitoinkin instaan kuvia. 
Mutta kuten Ikean mainoksessa sanotaan: ”Ihanaa olla kotona”, vaikka reissussa aina kivaa onkin.

Mieletön tämä lumikaaos! Yritin tuolla tänään uhkia lumitöitä zumban jälkeen, mutta toivottomalta tuntui, kun kokoajan sataa lisää. Onneksi tuo pakkanen kuitenkin hellitti. 
Mitäs te olette puuhailleet? Onko lumityöt jo saatu tehtyä?6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *