Käsityöt

Satumainen Faerytale- neule


Ennen joulua olin ahkera ja neuloin ihanan pehmoisesta Faerytale alpakkalangasta neuleen. Ideana oli toteuttaa perusneule ilman turhia kikkailuja, pehmoinen lanka puhukoon puolestaan. Ennätin jo huolestua, että saanko laittaa tätä neuletta lainkaan ylleni noiden sateisten päivien aikana, joulun tienoilla. No, toki sain ja pakkastahan tulikin yli odotusten. Neule on todella lämmin ja siksi tein sen isoilla kutosen puikoilla. Lankaa ei mennyt kuin kolme- neljä kerää ja tein lopuilla vielä pipon ja huivinkin. Ne esittelen kohta myös täällä blogissa.  

Tässäpä on neuleeseen ohje ja lupaan, että ei kauaa aikaa mene, kun neule on tehty. Sopii myös aloittelijalle. Langat ostin syksyllä Oulunkylän lankamaailmasta ja näyttää tasaisin väliajoin lanka olevan myös tarjouksessa. Verkkokauppaan pääsee tästä.

Ohje reiluun S-kokoon:
Etukappale:
Luo 60 s ja neulo joustinneuletta 2 o, 2 n 12 krs ja aloita sileä neule. Oikealla oikein ja nurjalla nurin ja kun kappaleen koko pituus on 48 cm aloita keskeltä kaula-aukon kaventaminen. Neulo oikealla puolella oikein 25 s, 2 o yhteen ja neulo jäljelle jäävät 3 s o käänny ja neulo nurin kaikki puikoilla olevat silmukat. Tee näitä kavennuksia kaula-aukon kohdalla 5 kertaa joka 4. krs. Kun kpl korkeus on 61 cm päätä olkapään silmukat kerralla. Tee toinen puoli peilikuvaksi, mutta neulo kaula-aukon suunnasta lähtien 3 o, ylivetokavennus ja sitten loput silmukat oikein.

Tee takakappale samoilla 60 silmukalla, mutta kun kappale on 61 cm päättele kaikki silmukat kerralla.

Hihat: 
Luo 30 s ja neulo joustinta 12 krs ja aloita sileä neule. Lisää 5 s molemmille sivuille tasaisin välein (lopussa silmukoita hihassa on 40) ja neulo kunnes kappaleen pituus on 42 cm, päättele silmukat kerralla. Tee toinen hiha samoin.

Lopuksi yhdistä kappaleet joko neulomalla tai virkkaamalla yhteen ja kiinnitä hihat. Virkkaa kiinteitä silmukoita 1 krs kaula-aukon reunaan takakappaleessa. 

28 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *