Ihonhoito

Herkän ihon hoito talvella

Tapahtuuko sinulle koskaan niin, että talven tullen iho muuttuu kuivemmaksi, kiristää, nipistelee, kutiaa? Pieni lenkki pakkasessa ja poskilla toivomasi hento punerrus muuttuukin kokoillan kuumotukseksi? 

Täällä ainakin kärsitään ilmojen muuttuessa kaikenlaisista oireista varpaista lähtien. Ilmojen kylmetessä ei pelkästään kasvot kärsi, vaan kyllä minulla kutiaa ja kuivaa myös koko vartalo. Niin ja kyllä ne hiuksetkin reagoivat sähköistyen. 

Keskitytään nyt kuitenkin kasvojen iholle. Välttämättä en siirtyisi pelkästään tuhdimpiin voiteisiin, vaan nyt pitäisi varmasti tarkistaa koko ihonhoidon linjaus. 

Puhdistus on kaiken a ja o. Itse käytän kaikkein mieluiten noita geelimäisiä putsareita ja syy siihen on pelkästään tottumuksessa ja no, onhan se myös niinkin, että geelimäiset ovat minusta kyllä kaikkein tehokkaimpiakin. Hoidanko ihoani kuitenkin säästä riippumatta turhan järeillä tuotteilla ja olisiko syytä miettiä hellempiä vaihtoehtoja, juuri tuon ihon herkkyyden vuoksi? Minun meikkini kun on päivisin couperosan takia aika peittävä. Lähdetään liikkeelle siis siitä.

Mutta voi sitä jo kaavoihin kangistunutkin heittää kehiin uusia kuvioita ja tämmöiseen Payot puhdistusveteen, Eau Dermo Michellaire olen nyt viime viikkoina tarttunut meikin poistamisessa ja myös aamuisin. Olen jopa jättänyt aamuisin vesipesun pois, kun sitä blogikollegat ovat kovasti suitsuttaneet. Pakkohan tuohon haasteeseen on ollut tarttua.  Tämä Michellaire puhdistusvesi on herkälle ja reagoivalle iholle ja tällä voi poistaa myös silmämeikin. Hiukan jo alan uskoa tuohon vesijohtovedettömyyteen, varsinkin aamulla. Välillä kyllä edelleen poistan geelillä paksumman meikin ja viimeistelen kaksoispuhdistuksen tapaan ihon puhdistusvedellä. Ei tämä geelistä irtautuminen aivan kipuilutta ole mennyt. 

Koska seerumit tuovat lisäpotkua ihonhoitoon myös herkälle iholle, niin niitä ei sovi unohtaa, vaikka usein saatetaankin minimoida iholle laitettavat tuotteet, jotta iho ei ala yliregoimaan. Onneksi tämmöistä ei ole nyt sattunut ja ihoni on ollut muutoksista huolimatta suhteellisen rauhallinen. Payot Elixir Lift on älyseerumi, joka lukee ihon tarpeita. Aika mielenkiintoista. Tietenkin toivon näin aikuisena naisena tämän Elixirin nyt tajuavan lukea ihoani niin, että kimmoisuutta tarvitaan ja sitä tänne aimoannos, kiitos. Muutoin joudun antamaan seerumille laiskanläksyä! Lupauksiakin  tuotteesta annetaan mm. ihon kohottaminen, elivoimaisuus ja nuorekkuus, juonteiden häivytys ja vanhenemisen vaikutusten korjaaminen. No, kuten kaikki tiedämme, ei voide pysty ihmeisiin, mutta ei varmasti ole haitaksikaan. Kevyehkö koostumus ja hyvin mieto, voisi sanoa, että rauhoittava tuoksu ja miellyttävä tunne iholla tätä levittäessä ja jälkeenpäin seerumin ihoon nopeasti solahtaessa.

Seerumia seuraa tietysti kosteusvoide ja tämä ihastuttavan ravitseva Payot Creme Rich Dermo-Apaisante, on tuote, joka sopii hyvin herkälle ja rauhoitusta kaipaavalle couperoottiselle iholle. Hoitovoide todellakin vie pois kuumotuksen tunnetta ja rauhoittaa punoitusta. Iholle levitettäessä seerumin jälkeen menee minulla ainakin tovi imeytymiseen, mutta sille kannattaakin rauhassa antaa aikaa. Niinpä aamurituaaleihin kuuluukin voiteiden levittämisen jälkeen syödä aamupala ennen meikkausta. Kasvoilla on vielä aamiaisen jälkeenkin tunne tuosta voiteesta, mutta sitä ei kannata säikähtää, sillä meikin alle se on minulla ollut kuitenkin sopivan kosteuttava, muttei liikaa. Voi olla, ettei superkuivalla iholla tule tätä viivettä imeytymiseen lainkaan, mutta koska minulla oli nuorena sekaiho, niin saattaa sekin vielä nostaa päätään tässä iho-ongelmien sekamelskassa.

Payot Uni Skin CC Cream SK 30 oli tuote, johon ihastuin todella. Valkea miellyttävän tuoksuinen voide tupsahti tuubista ja minä sitä ihmettelin kasvoille levittäessä, että eihän tämä mitään tee ja on olevinaan CC-tuote. Mutta tekipä se, kun hetken sai ”tekeytyä”. Nimittäin jopa minut pienet suonivirheet melkein häipyivät ja voisin oikeasti mennä ihmisten ilmoille pelkästään tämä kasvoillani, sillä se toisaan häivyttää ihon pieniä värivirheitä ja tuo kivasti hehkua. Superhienoa, että tuotteessa on vielä tuo Sk 30, joten vaikka en tätä nyt päivittäin käytä, niin keväällä ihan ehdottomasti alan käyttämään. Nyt tarvitsen kunnon meikkivoiteen poskilleni viimojen suojaksi ja koen tämän kuitenkin ohkaiseksi ja sellaiseksi meikittömien päivien meikiksi.


Silmäni vuotavat helposti, melkein aina tuulessa ja jotkut silmämeikit vain eivät pysy, vaikka mitä tekisi. Kaikki ei aina johdukaan allergioista vaan syynä saattaa olla myös silmien kuivuminen. Itse tajusin tämän, kun syksyllä silmälaseja hankkiessani valitin optikolle tästä. Hän ehdotti kokeilemaan silmätippoja ja niistä on ollut kyllä apua. Tämä taas johtaa siihen, että silmätippojen käyttäminen kuivattaa silmien ympärillä olevaa ihoa, sekä tietysti nuo kyynelnesteet ja niiden suola.   
Payot Gel Yeux Dermo-Apaisante on rauhoittava tuote herkälle silmänympärysiholle suojaten, rauhoittaen ja kosteuttaen ihon pintaa. Geelimäinen koostumus imeytyy hyvin.

Sain nämä postauksessa esiintyneet Payotin tuotteet maahantuojalta ja olen iloinen ja kiitollinen, että pääsin näitä testaamaan, sekä teillekin näistä kertomaan. Lämpimästi suosittelen kokeilemaan, jos näistä löytyisi apua kuivalle ja herkälle iholle suomen ääriolosuhteissa.

Vaihtuuko sinulla ihonhoitorituaalit säiden muuttuessa ja talven tullessa viimoineen vai mennäänkö samalla vanhalla rutiinilla ja tuotteilla?

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *