Kosmetiikka

Kiharoita ja hiusten hoitoa

Minulla oli lapsena todella ohuet, mutta hieman taipuisat hiukset. Äiti oli sitä mieltä, että minä en voi koskaan kasvattaa hiuksiani pitkiksi, koska ne olivat niin ohuet ja näyttäisivät hiirenhännältä. Voitte vain kuvitella, miltä se tuntui ja niinpä kehittelin vaikka minkälaista rekvisiittaa pitkiksi hiuksiksi. Jopa köysi sain näytellä osansa hiuksinani, niin kova oli pikkutytön kaipuu pitkästä tukasta. Taisi mennä ihan aikuisikään, ennenkuin kampaaja sai minut uskomaan, että minulla on paljon hiuksia ja ne ovat paksut ja liukkaat, tosin vuosien varrella taipuisuus oli kadonnut.

Minusta tuntui hassulta, että saimme kaksi tytärtä, joilla on molemmilla vahvat hiukset ja pituutta niissä riittää. Luulin, että he perivät lapsuudesta lähtien ohuet hiukset minulta ja ne paksuuntuvat sitten aikuisikään tultua. Mutta onneksi tuo vaihe hiusten ohuudesta jäi ihan vauvavuosiin ja jo kouluikään mennessä hiuksia oli runsaasti.Vanhemmalla ehkä pehmeämmät ja ohuemmat hiukset, mutta niitä on runsaasti ja nuoremmalla näitä karheahkoja, paksuja hiuksia ja todella paljon. Ei meinannut kampaaja uskoa nuoremman tytön hiuksista, ennenkuin teki niihin vaalennuksen ja totesi, että kyllä on harvinaisen paksut ja ei tainnut neljä tuntia kampaajalla edes riittää, tuohon ensimmäiseen vaalennukseen. Vaalennusta jatkettiin vielä viikon parin päästä. Tämä tapahtui siis sen jälkeen, kun olin pilannut ne yrittämällä kotivärjäystä. Älkää ikinä yrittäkö pitkille hiuksille vaalennusta kotona!

Kyllähän niistä paksuista hiuksista haittaakin on, kesäkuumalla hiostaa ja kuivattaminen on pitkä prosessi ja kampaajalla käynnit veloitetaan sitten tuo paksuus huomioiden, puhumattakaan pituuksista. Mutta iloisena tytär niitä aina itse laittelee ja kihartelee ja onkin taitava siinä. Minä en ole kelvannut enää niitä aikoihin laittamaan, korkeintaan kaksi ranskalaista lettiä saan tehdä. Ihmetyttää, että ne kiharat saattavat kestää seuraavaan pesuun saakka, toki hieman suoristuen, mutta lainekiharoina kuitenkin. 


Minusta on niin kiva kuulla, että kiharat tekevät enemmän ja enemmän tuloaan muodissa, tätä on täällä odotettukin. Lisäksi huomasin, että alkaa olla kaikenmoisia kihartimiakin tarjolla, jotta saa vaikka siksak-kuvioisia kiharoita tehtyä, jos niitä mielii.Talvi-ihonhoidosta on jaariteltu tässäkin blogissa jo varmasti riittävästi, mutta entä hiusten hoito talvella? Saako hiuksetkin osaksi hellimistä?  Pakkasella omat hiukseni helposti sähköistyvät ja pörrööntyvät epämääräiseksi söheröksi ja lopuksi pipon alla littaantuvat ärsyttävällä tavalla lätyksi. 
Living Proof Nourishing Oil on ollut meillä tykätty tuote ja se auttaa juuri tuossa hiusten pörrööntymisen ehkäisemisessä ja tuo myös kiiltoa ja kammattavuutta hiuksille. Tuoksuu minusta hieman hedelmille. Käytetään kosteaan tai kuivaan hiukseen. Takut ovat tiessään ja hiukset tuntuvat silkiltä.
Toinen näppärä tuote juuri tuon kiharan tai kampauksen säilyttämiseen kosteallakin säällä on Living Proof Humidity Shield. Kun kampaus on valmis ja huomaat jälleen kerran, että ulkona tihkuttaa, niin tätä voi suihkia kampauksen päälle ja se estää hiusten pörrööntymisen ja suojelee hiusta kosteudelta. Sateenvarjoa silti tarvitaan sateella, täysin vedenpitävä tämä tuote ei tietysti ole.
 Tuotteesta löytyy lämpösuoja ja UV-suoja. 

Tyttären aamutakki on muuten Kappahl mallistoa ja ostin sen hänelle jouluna lahjaksi. Oli kuulemma liian pitkä, joten ei kun lyhentämään helmaa ja ompelemaan sopiva pituus. Ennätin jo säikähtää, että menikö tämänkin lahjan ostaminen pieleen ja vaihtoon. Mutta onneksi ei ja pienellä vaivalla tuli mieluisa.

Hellitkö sinä hiuksiasi talvella jotenkin erityisemmin?

Tuotteet pr-näytteitä

6 Comments

 • Tuula / Tuula's life

  Upeat ja näyttävät hiukset on tyttärillä. Ihanat kiharapilvet. Noista kauniista hiuksista saa vaikka mitä kampauksia. Ja sinunkin hiuksesi ovat todella upeat.
  Minullakin on paksu ja karhea tukka. Se on suora, mutta hyvin taipuu. Minä en paljoa helli hiuksiani… voi minua. Pesen, kuivaan ja laitan ponnarille.
  Torstai on toivoa täynnä! Kivaa torstaita!

 • Mysterious M

  Kiitos Tuula:) Kampauksia niistä saa, kunhan osaa tehdä ja tietää kikat, kuinka ne pysyy, koska ovat aika painavat.
  Eihän sitä jatkuvasti jaksa hiuksiaan hoitamalla hoitaa, mutta joskus on hyvä helliäkin:)
  Mukavaa torstaita!

 • Jonna H.

  Siis teidän perheen naisilla on kyllä kaikilla ihan mielettömät hiukset!! Itse käytän talvella enemmän latvoissa erilaisia öljyjä, kesällä niistä tulee nopeasti liian raskas fiilis, mutta talvella ei.

 • Mysterious M

  No kiitti:) Mä vielä kavahdan sitä, että ai mullakinko, niin pahat "traumat" jäi lapsuudesta ja kun mä niiiin oisin halunnut pitkää tukkaa:D
  Talvitukalle minustakin tuo öljy käy parhaiten ja sitten kun on ollut kuumassa auringossa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *