Käsityöt

Flunssaa pukkaa ja pitkää villasukkaa

Eihän tässä ennätetty kuin puolitoista viikkoa töissä tallustaa, niin johan iski flunssa. Pää on turta ja räkää täynnä ja olo on kuin rekan alle jääneen. Mistä se nyt taas tuli? Kävin kerran keskustassa ja näppäilin uudistettuun bussikortinlukijaan tiedot, joten siitä se kai sitten tuli. Luinkin jostain varoitustekstiä, että mistä helpoiten saat flunssan. Oikeasti se taisi olla hissinnappula, mutta sama asia tuo varmasti oli. Bussin tangot ovat toinen pöpöpesä ja yleensä en koske talvisin niihin ilman hanskoja. Neuvottiin myös, että pitää pysyä kahden metrin päässä flunssaisesta kaverista, ilmankos mies lähti alakertaan nukkumaan klo 4.38. Taisin kröhiä ja aivastella riittävästi. 

Ärsyttäväintä flunssassa on sen alkaminen tai tunne, että flunssaa pukkaa päälle.  Kun flunssa on päällä, niin kurkkua ei enää niin kutita, vaikka eihän tämä olo nyt herkkua ole. Harvemmin iskee kuume, jolloin sitä kiltimmin makaa sängyn pohjalla ja seurailee mittarin lukemia, jos se kuume hellittäisi. Meidän mittari meni rikki, joten voin nyt vain arvuutella, että olisko sitä kuumetta vai ei. Aamulla saattoi ollakin, kun niin kolotti ja palelsi, mutta burana on ihmeellinen tabletti, sillä se auttoi ja nyt pystyn hetken tätä postausta kirjoitella. Tylsäksi käy tuo makaaminen ja yhden kirjankin ennätin lukea jo. Keskiyön ruusu ja kirjoittajana Lucinda Riley.  Jos nimittäin tykkäät Downton Abbeyn tyylistä, niin tämä voisi kiehtoa sinua.

Olisin tavannut tänään blogiystävä Tiiaa ja olisin päässyt maistelemaan australialaisia viinejä, mutta eihän tässä räkätaudissa mikään olisi miltään maistunut, joten oli pakko perua sekin meno.

Kun flunssa iskee, niin olemus on niin nuhjuinen, että peiliin ei uskalla katsoa. En jaksanut eilen edes kasvojani pestä, saati muuten hoitaa. No, äsken ajattelin puhdistaa ja laittaa vaikka kosteusvoidetta, ettei heti pukkaa tästä hoitamattomuudesta näppylää ja punoitusta, niin voin sanoa, ettei olisi kannattanut. Nenäparka on niistämisestä niin rikki, että tuntui, että kosteusvoide aivan poltteli iholla. Antaa olla.

Niin ja sekin vielä, että olen napsinut koko syksyn noita vitamiineja ja missäs niiden teho nyt on?? Taas pistää miettimään, että onko minua höynäytetty, kun silti sairastun. Taidan kärsiä flunssamasennuksesta, kun kaikki harmittaa.


Kuvissa esittelen joululomalla neulotut pitkät sukat, samoista langoista kuin ne kämmekkäätkin, jotka aiemmin olivat esillä täällä blogissa. Silkki-villaa ja merinoa sopuisasti sekaisin. Taas on yhdet sukat ja pitkät sellaiset, joita voi näin flunssaisena käyttää vaikka yösukkina, kun palelee. 

Oletko sinä säästynyt flunssalta? Onko sinulla vinkkejä siihen, miten tämän flunssan saisi nopeasti matkoihinsa? Ideoita otetaan vastaan.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *