Kosmetiikka

Onko pohja kunnossa?

Meikin teko on nykyisin kyllä aikamoista kerrostamista, mikäli haluaa meikkinsä pysyvän siistinä vähintään sen työpäivän. Muistan ajan, jolloin meikkivoide tuli levitettyä suoraan iholle ja tusikin siihen alle laiteltiin edes kosteusvoidetta, kun iho saattoi muuten kiiltää helposti. Päälle toki tupsauteltiin paljon irtopuuteria ja päivän aikana vielä lisättiin kiiltäville kohdille kivipuuteria. Niin, näin tehtiin minun nuoruudessani. Ja kyllä, nyt hävettää.

Nyt on toisin ja tuotteet ovat ihanan hoitavia ja tukevat toisiansa, jotta meikki onnistuisi ja pysyisi kauniina. Pohjustuksella on uskomattoman suuri merkitys, varsinkin jos omaa rasvaisen tai sekaihon. Myös kuiva iho kaipaa pohjustajaa, olen tullut nyt siihen tulokseen. Mutta ensin tietysti jokaiselle iholle kosteutus on paikallaan.

Esittelen tässä nyt muutamia käytössäni olevia pohjustajia, joita olen testaillut ja hyväksi todennut. 
Ihana tuoksu on monelle tärkeää ihonhoidossa ja meikissä, joten näistä uskon aika monen pitävän, jo tuoksunsa perusteella. Jane Iredalen pohjustajat Smooth affair kuivalle/normaalille ja rasvaiselle iholle omansa, ovat ohuita voidemaisia ja mahtavasti imeytyviä. Ihon pinta tulee sileäksi ja meikkivoide luistaa hyvin iholla ja pysyy. Ihohuokoset näyttävät pienemmältä, tuote on kohottava ja rauhoittaa punaisuutta, varsinkin tuo hopea tuubi rasvaiselle iholle suunnattu. Olen tykännyt käyttää tuota ihon pohjustajaa kesällä ja talvella kuivalle iholle suunnattua tuotetta. Sopii vegaaneille ja on gluteiiniton. Hinta 60 e.

Smashbox photo finish foundation primer on uusin minulle näistä pohjustavista tuotteista ja kovasti olin kuullut kehuja tästä tuotteesta. Kun sain tämän testiin, niin kyllähän se vakuutti minut, sillä iho muuttui siloiseksi ja tuntui pehmoiselta, huokoset hävisi ja kiillon tämä pitää hienosti kurissa. Aika silikonimaista tämä kyllä on. Hinta 33 e.

Lumene Bright Now Blur Line & Pore Minimizer on myös silikonimainen ja tämän kanssa täytyy olla maltillinen, ettei laita liikaa. Huomasin tehneeni mokan juuri siinä, koska tuote alkoi meikkivoiteen laitettua rullaantua pois iholta. Pehmensi hieman noita ryppyjä ja blurrasi ihohuokosia. Hinta 15 e.


Oriflamen Giordani Perfecting Make Up Base on parhaimmillaan sarjan oman meikkivoiteen kanssa. Voidemainen tuote hillitsee kiiltoa ja meikkivoide pysyy kivasti, varsinkin tuon Giordani meikkivoiteen kanssa siis oiva kaveri. Häivyttää huokosia, pehmentää juonteita ja antaa iholle kirkkautta, sisältäähän tämä tuote orkideauutetta. Hinta 27 e.

Näillä tuotteilla olen tässä kikkaillut ja vaihdellut ja testaillut. En ole liiemmin puuteria tupsutellut, sillä en ole halunnut liian nukkemaista ihoa, vaikka ei puuterissa mitään pahaa ole. 
Kaikki nämä pitävät siis kiillon suhteellisen hyvin kurissa ja huokoset näkymättöminä. Jos tykkää voidemaisista mutta ei silikonimaisista, niin Oriflame tai Jane Iredale on paikallaan. Mutta, mikäli olet viehättynyt silikonisista primereistä, niin Smashbox ja Lumene sopivat juuri sinulle. 

Onko sinun pohjasi kunnossa?

Tuotteet pr-näytteitä

6 Comments

 • Tiia K

  Giordania olen käyttänyt ja iredaleja ja olen tykännyt, eittämättä tuo Smashbox kiinnostaisi. 🙂 Nykyään kyllä aina primer on meikissä alla. 🙂 Huomenna nähdään <3

 • Terhi/Puikolta pudonnut

  Oon kyllä maailman huonoin käyttään mitään primeria.. jotenkin se vaan aina jää, vaikka kaapista löytyy pariakin eri vaihtoehtoa :/ Kiinnityssuihke on niin paljon helpompi vaan suihkia valmiin meikin päälle- tosin mun suihke on sellanen, jonka vois suihkia myös primeriks. Smashboxin primeria oon koittanut joskus ja se oli kyllä tosi hyvää 🙂 Muistelen,että mulle kävi ton lumenen primerin kans just tollai kans, kun annostelin sitä vähän enemmän ku olisin tarvinnut..

  Ihanaa sunnuntaita! <3

 • Mysterious M

  Eihän sitä aina kyllä jaksa kaikkea laittaa, mutta silloin kannattaa, jos haluaa meikin näyttävän hyvältä koko päivän:) Lumenen kanssa näköjään ei sovi liiotella, muutoin saa kärsiä murusista, kun meikkivoide lähtee irti.
  Mukavaa sunnuntaita sinnekin! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *