Lifestyle

Ilta ystävien seurassa


Perjantaina vietimme ystäväpariskunnan kanssa iltaa pitkästä aikaa. Yleensä meillä on ollut hieman haasteellista saada aikataulut sopimaan, mutta nyt yllättäen päivä löytyikin helposti.  Minä varasin meille Kampin hohtokeilauksesta radan ja siellä sitten keilasimme tunnin verran. Minä pidän keilaamisesta, vaikka olenkin siinä tosi surkea ja ei ole niin väliä aina noista pisteistä, kiva kun aina joskus keilat kaatuvat. Onneksi toisetkaan eivät ottaneet keilaamista niin tosissaan, sillä se olisi voinut pilata koko illan. Nauratti vaan nämä minun keilailuyritykset. Kyllä minä tarpeeksi ähertäessä sain kaikki kaatumaankin, tosin en täyskaatoa. Seuraavalla kerralla kuulemma keilataan pariskunnittain. Voi mies parkaani, toisaalta hän on kyllä ihan hyvä keilaamaan, joten ehkä se hieman auttaa yhteispisteissä.

Juttujen suhteen oli hiukan päivittämistä, sillä viimeksi olemme nähneet tällä kokoonpanolla parisen vuotta sitten, heidän kesämökillään. Iltaa jatkoimme sitten syömisen merkeissä ja suuntasimme Farangiin, kaakkois-aasialaisia makuja maistelemaan. Tämä sopi hyvin teemaan, sillä ystävien perhe oli vasta palannut Thaimaasta lomalta. Meitä yhdistää myös se, että sattumalta viisi vuotta sitten, perheemme matkusti samalla koneella Thaimaan Phukettiin lomalle joulua viettämään ja se tuli ilmi, kun lähettelimme jouluterveisiä päivää ennen matkaa. Siellä tulikin sitten mukavasti vietettyä aikaa yhdessä ja retkeiltyä ja nuoret/lapset silloin saivat myös toisistansa seuraa.


Ruokapaikkana Farang on tyylikäs ja trendikäs ja valittu ammattilaisten äänestämänä vuoden parhaaksi ravintolaksi 2011. Odotukset olivat korkealla, sillä minä pidän thaimaalaisesta ruuasta. Tilasimme pari annosta kanaa cashewpähkinöillä ja yksi annos kalaa ja yksi possun poskea. Minulta jätettiin pähkinät vähemmälle ja kalaa sisältävä kastike vaihdettiin pois. Päälle tuohon kanaan tuli banaaninlehdistä tehtyä salaattia. Näkäisenä olin odottanut tätä ateriaa, mutta se oli pettymys, sillä kana oli täysin mauton ja salaatti kitkerää, maistui vain sitruunaruoholta. Maut eivät sopineet yhteen ja toisetkin sitä maistaneet, olivat samaa mieltä. Ystäväni kana oli kylmää ja se lähetettiin takaisin keittiöön lämmitettäväksi. Syynä oli kuulemma päälle laitettu kylmä salaatti, mutta näin ei ollut minun kanani suhteen käynyt, sillä se oli ihan lämmin. Miehet olivat kyllä tyytyväisiä ruokiinsa. Olenko nirppa, ehkä, mutta 30 euroa annoksesta, johon en ole tyytyväinen, on kurjaa maksaa. Kerroin kyllä mielipiteeni lopussa, kun tajoilija sitä tiedusteli. Allergisena oli kiva, että minusta huolehdittiin, mutta ehkä tuota vihertävää kastiketta ja salaattiyhdistelmää kannattaisia hieman työstää vielä, sillä usein se kastike tekee siitä kanasta täydellisen. Tässä asiassa olen huono häviäjä, sillä rakastan hyvää ruokaa.


Kylmät kahvidrinkit olivat todella maukkaita ja kuinka kauniita. Tuo kuviointi kesti viimeiseen pisaraan tuossa päällä, joten aika tyylikäs juoma.

Muuten ilta oli onnistunut ja matkalla kotiin, teimme jo suunnitelmaa seuraavista treffeistä, jotta niihin ei menisi taas kahta vuotta.

Onko teillä käynyt koskaan niin, että ravintolaa on hehkutettu ja ruokia kehuttu, mutta oletkin jäänyt vähän hölmistyneenä miettimään, ettei tämä nyt niin herkkua olekaan? 

12 Comments

 • Minna Vuo-Cho

  Farangin kanssa olemme todenneet, että otamme suosiolla maistelumenun. Näin joukkoon mahtuu täysosumia, eivätkä ne vähemmän omaan makuun sopivat joukossa saa liikaa huomiota. Harmi kyllä, jos annos oli mauton – minulla oli ongelma toisinpäin. Liikaa polttavaa makua, jolloin nyanssit jäävät maistamatta. Tosin viime käynnillä tykättiin aikalailla kautta linjan, kun salityöskentelyäkin oli tosissaan petrattu 🙂 (Nimessäni linkki aatoksiin)

 • Tiia K

  On joskus käynyt, mutta en enää muista missä. Jännää ettei edukkaampi ruoka koskaan petä, mutta kai kalliimpaan lataa niin suuret odotusarvot. 🙂 Ruuat näyttävät kauniilta, joten harmi ettei nyt tullut täysosumia. <3

  Ihanaa iltaa M <3

 • Sari Pylsy

  Ikävä kyllä 3 vuotta sitten mieheni halusi yllättää viemällä minut Farangiin syömään. Otimme maistelumenut, kummatkin hiukan erillaiset, jotta saisimme mahdollisimman paljon erilaista maisteltavaa. No ne paljon puhutut karamellipossut olivat ihan kivikovia, en uskaltanut syödä, pelkäsin paikkojen suusta lähtevän, simpukka-annoksen 2 simpukkaa ylikypsiä (maistuivat saippualta) että näin meillä, voi että mieheni oli pettynyt ja olisi halunnut jutella itsensä keittiömestarin kanssa ja vieläpä kirjoittaa itse Tomi B:lle. no aina ei voi voittaa, mutta melkein 300,- paloi juomineen, en taida toiste mennä sinne.

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Farangissa en ole syönyt, mutta Gaijinissa olen. Siellä maistelumenun ruoka oli herkullista. Sen sijaan Brondassa tarjoilu oli hapuilevaa, lista haluttiin konseptin mukaisesti käydä nipasta nappaan läpi, vaikka ilmoitimme tietävämme mitä tilaamme, saimme vääriä ruokia, meidät haluttiin tyhjässä salissa istuttaa suoraan bisneksiään hoitavan seurueen viereen ja pari pöytää oli ruokailumme ajan likaisine lautasineen korjaamatta vaikka henkilökuntaa oli reilusti. Ruoka oli ihan hyvää, mutta kokemuksesta jäi vähän hassu fiilis.

 • Aikku

  On ollut monenlaisia kokemuksia. Ranskassa sain lautaselle raakaa ankkaa, sitä kuulemma ranskalaiset syövät noin, mutta mielestäni hiukan kypsempi parempi. Ja muutenkin on jotakin kokemuksia tuolta Ranskasta, olin luullut, että ranskalainen keittiö on oikein kulinaristien aarrepaikka.

 • Mysterious M

  No sekin on kyllä ikävä, jos ruoka on liian tulista, johon me emme ole tottuneet täällä. Varmasti tuo on hyvä idea ottaa se maistelumenu, mutta koska minä olen allerginen, en olisi siitä sitten pysynyt paljoakaan syömään ja en halunnut rajoittaa toisten syömisiä, omassanikin on tarpeeksi. Hintava paikka ja aivan turhan paljon suitsutusta on tämä ravintola saanut.

 • Mysterious M

  Tuo on totta, että sitä kummasti ajattelee, että koska se on kallimpaa se on parempaa. Mutta tottahan sitä odottaa, että jos se maksaa enemmän, se on parhaista raaka-aineista tehty, tasokas kokki ja upea miljöö. Mutta aina eivät odotukset täyty:(
  Ihanaa iltaa sinne myös! <3

 • Mysterious M

  Voi ei, tuo on tosi harmillista, kun lataa toiveita illan suhteen ja sitten käy noin. Meillä tai varsinkin minulla ei tullut yhtään fiilistä, että jes, tänne uudestaan! Aina ei voi voittaa, mutta edes sen harvan kerran kun lähtee ulos syömään:)

 • Mysterious M

  Voin uskoa, sillä meitä voi yrittää vetää nenästä, kun turisteina olemme ja ranskalaisethan ovat hieman ylpeitä, muistelen. Ruoka merkitsee vain niin kovin paljon ja näköjään kaikkien misukkatähtösten saamat ravintolat eivät sitten oikeasti ole sen parempia. Tosin en kyllä noiden tähtien päälle edes ymmärrä, joten mikäpä minä olen arvostelemaan sitä systeemiä:D Jaloillani sitten arvostelen:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *