Käsityöt

Harmaa pitsi houkutti ompelemaan

Nyt on taas ommeltu, koska tuo konekin niin sopivasti nököttää tuossa työpöydällä. Huvittavaa on se, että joskus se koneen nostaminen on se suurin homma. Kun siirtää ajatusta siihen ompelukseen tarttumisesta ja ajattelee, että sitten kunhan ennätän, niin kappas se välillä ihan unohtuu. Koneen jo ollessa pöydällä ompeleminen käy sitten paljon nopeammin, kun homma on jo tavallaan puoliksi käynnissä. Lisäksi minua rasittaa se sotku mitä saan aikaan ommellessa, joten haluan koneen siksikin nopeasti pois ja sotkut silmistä.

Pitsinen paita, joka kuvissa näyttääkin jännästi ruskeammalta kuin luonnossa, on laatikkomallia ja mielenkiintoiseksi tästä tekee tuo rusettikiinnitys selkäpuolella. Takana ei ole saumaa ommeltu, vain pieni kiinnitys rintaliivien kiinnityskohdasta, jotta paita ei tuulella lennähdä auki koko selän leveydeltä. Rusetti pitää paitaa kiinni niskasta. Katsotaan kuinka tämän kanssa käy käytännössä.  Toki alle voi varalta pukea alustopin. Lämmintä säätä tämä paita kaipailee, joten ei ihan tulevana viikonloppuna pueta ylle. 

Pinterestin maailmasta idean taas nappasin ja omanlaisen siitä tein. Sieltä löytyy kyllä ihania malleja inspiraation lähteeksi ja sellaisia malleja, joita voi työstää omalle vartalolle sopivammaksi. Tämän mallin leikkaamisen ja ompelemisen helppous piilee siinä, ettei tarvitse miettiä niin paidan istuvuutta, kun paita on löysempi, joten kaikki turhat muotolaskokset voi unohtaa ja leikata reippaalla otteella. Paita vaatii kuitenkin tiukempaa alaosaa kaverikseen, jottei laatikkomallinen paita tee koko naisesta laatikkoa, jos alaosa on leveä. Pituuskin tässä paidassa oli tärkeässä roolissa, jotta se ei turhaa levennä ja lyhennä. Tiukkoja farkkuja tai sopivaa kapeaa hametta tämän kanssa ajattelin käyttää. 

Mitä mieltä olet laatikkopaidasta vai valitsisitko mieluimmin vartalonmukaisemman mallin pitsiin?

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *