Lifestyle

Happy, Happy, Happy Joe

Happy Joe on tullut meille suomalaisillekin tutuksi siiderimerkiksi viime aikoina ja tölkkikansa on innostunut ostamaan siideriä myös näissä hauskan mallisissa pulloissa. Minä en tähän Happy Joe- siideriin ollut aikaisemmin pahemmin tutustunut, joten mielelläni tartuin kutsuun, jossa tarjottiin mahdollisuus perehtyä siideriin ihan siideritastingin muodossa pientä sormiruokaa napostellen. 

Tilaisuus järjestettiin ravintola Rosterissa Pohjois Esplanadilla, jossa aikoinaan oli kalaravintola. Miten nykyisin ei tahdo pysyä perässä näistä ravintoloista ja niiden ilmestymisistä? Tämäkin ravintola Roster oli ollut jo auki tovin, mutta olen mennyt siitä ohi niin vauhdilla, etten ole tätä rekisteröinyt. Hieno sijainti, suoraan näkymät merelle ja ihan kauppatorin kupeessa. Varmasti mahtava paikka myös kesällä terassilla istuskellessa. Sisustus merellisen harmaa/sininen ja tyylikäs. Rosteriin voi tulla tapaamaan ystäviä lasin äärellä tai piipahtaa ja viivähtää hetki, iltaa aloitellen. Ravintolan alakerrassa voi myös syödä ja kansainvälinen menu tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin. 

Tasting aloiteltiin tutustumalla kolmeen eri siideriin Happy Joelta, Cloudy Apple, Old Country ja Crispy Pear. Cloudy Apple on valmistettu suodattamattomasta omenamehusta ja siksi sen väri on hiukan samea ja maku luonnollisen omanan makuinen. Crispy Pear on  puolikuiva premium siideri, olematta kuitenkaan liian makea, kuten päärynäsiiderit yleensä tahtovat olla. Old Country on uutuus, kuiva, täyteläinen ja hedelmäinen ja se on valmistettu miellyttämään enemmän suomalaisia makutottumuksia. Kaupoissa tämä tuote on vasta parin viikon päästä.

Miellän siiderit sellaisena kesäpäivän jälkeisenä janojuomana ja todella kylmänä tarjoiltuna. Myös biletys tulee siidereistä mieleen. En ollut koskaan ymmärtänyt yhdistää siideriä ja ruokailua. Miten siideri muka sopisi ruuan kanssa juomaksi? Voi kuulkaas, hyvin sopii. Pitää vain löytää se itselle sopivin makuelämys. Kuten grillaukseen sopisi hyvin tuo perinteinen Old Country, makuelämys mausteisen ruuan kera. Makeahko jälkiruoka voisi sopia mainiosti tuon Cloudyn kanssa, mutta mikä estää yhdistämästä Crispy Pear päärynäsiideriä vaikka vaniljavaahdolla kuorrutetun uuniomenan kanssa. Tässä pitää vain uskaltaa ja kokeilla ja löytää oma tiensä.

Mutta ennen kuin aloimme valitsemaan juomia ruokien mukaan, maistelimme, (minä en allergian vuoksi,) eri omenalajikkeita siiderien kera. Makustellen happamia omenanpaloja, makeita, kirpeitä, jotta ymmärtäisi mistä siiderin teossa lähdetään liikkeelle. Harmitti vietävästi, kun en voinut maistaa omenoita ja vesi ihan herahti kielelle jo pelkästä omenan tuoksusta. Onneksi pystyin sentään juomaan näitä siidereitä. Happy Joelta muuten löytyy vielä luomusiideri Organic ja kuiva omenasiideri myös alkoholittomana.

Ihanasti ravintolan keittiömestari ja muu henkilökunta huolehti minullekin sopivat ruokatarjoilut ja sain omat kasvislautaset sekä oman jälkiruoka-annoksen. Hyvää oli ja kaunista, kuvauksellista ruokaa.

Lämpimät kiitokset järjestäjille. Nyt taidan ensi viikonloppuna tehdä poikkeuksen ja nautiskella siideriä ruokajuomana. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *